Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Figurki |
Wersja do druku |
Agon
|
|
|
|
|
yxam
|
Wysłany: 04-05-2011, 15:52
|
|
|
Mój Zack już jest w Warszawie :) a tak na marginesie Urufu nie wiesz czym to idzie w Polsce? Jakiś kurier czy poczta polska? |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 04-05-2011, 16:16
|
|
|
SAL i SAL Reg idzie pocztą, EMS kurierem (a przynajmniej powinien).
Swoją drogą to SAL Reg w porównaniu do zwykłego SALa jest naprawdę szybki - BGS została wysłana 27 kwietnia, a dzisiaj jest już w moim mieście (i jeszcze wczoraj był dzień wolny). |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-05-2011, 21:38
|
|
|
Urufu napisał/a: | EMS kurierem |
Kurierem pocztowym, czyli Pocztexem :)
Poza nowym wcieleniem emobizona, odebrałam awizowaną paczkę z (przede wszystkim)Azaką, dwoma klonami Haruhi i mini panienkami z Lucky Star. Buhah. |
|
|
Agon
|
Wysłany: 04-05-2011, 21:49
|
|
|
Cytat: | Kurierem pocztowym, czyli Pocztexem :) |
Gut tu noł. Cóż, ta BRS to moja 1-sza paczka EMS - i raczej nie będę często korzystać z tego rodzaju wysyłki (wolę te 3-4 dychy zaoszczędzone na wysyłce dołożyć do kolejnej figurki) ;p
GoNik napisał/a: | mini panienkami z Lucky Star |
Zdjęcia, zdjęcia~! C: |
|
|
|
|
|
yxam
|
Wysłany: 04-05-2011, 21:52
|
|
|
Moja przesyłka jest już w Warszawie, tylko w szczegółach pisze, że "Przyczyna niedoręczenia nie ujęta w klasyfikacji". Oznacza to, że może będę musiał zapłacić jeszcze podatek, cło czy jak to się tam nazywa :/
Tu można śledzić przesyłki pocztexu http://www.pocztex.pl/sledzenie-przesylek.php |
Ostatnio zmieniony przez yxam dnia 04-05-2011, 21:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 04-05-2011, 21:56
|
|
|
Cytat: | Oznacza to, że może będę musiał zapłacić jeszcze podatek, cło czy jak to się tam nazywa :/ |
A ile wynosi wartość Twojej paczki razem z wysyłką?
Warszawski UC (z tego, co słyszałam od kolekcjonerów, którzy u nich cło płacili) nakłada cłovat na paczki, których wartość przekracza 100 dolarów. |
|
|
|
|
|
yxam
|
Wysłany: 04-05-2011, 22:01
|
|
|
Za figurkę + koszt płaciłem niecałe 180zł czyli jakieś 65 - 70 dolców |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 04-05-2011, 22:03
|
|
|
E tam, to nie masz co się martwić cłem - mnie przechodziły przez Wawę o wiele droższe paczki, i jeszcze ani razu nie płaciłam haraczu :) |
Ostatnio zmieniony przez Agon dnia 04-05-2011, 22:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
yxam
|
Wysłany: 04-05-2011, 22:05
|
|
|
Mam nadzieje :) dam znać jak się skończyła sprawa (oby szybko ;)) |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 05-05-2011, 15:08
|
|
|
Yay, odebrałam dzisiaj mój skarb~
Swoją drogą to te częste wycieczki na pocztę robią się powoli męczące, a jeszcze mam 3 paczki w drodze, a pod koniec miesiąca zacznie się kolejna tura >.>
I małe spostrzeżenie co do przesyłki EMS - jak na razie wcale nie posuwa się szybciej niż SAL Reg, a nawet SAL Reg idzie szybciej. Na nasz czas wysłali ją z wtorku na środę o piątej nad ranem (04.05), na międzynarodową pocztę dotarła wczoraj po 19.00, i jeszcze z niej nie wybyła. W Japonii mamy teraz godzinę 23.00 z minutami, więc paczka najprawdopodobniej opuści jej granice dopiero jutro (06.05). |
|
|
|
|
|
yxam
|
Wysłany: 07-05-2011, 19:31
|
|
|
Zapomniałem napisać jak się skończyła sprawa :) W piątek w domu cały czas ktoś był, chociaż jak patrzyłem w necie to tam pisało, że o 12.15 był kurier i zostawił awizo. Oczywiście w skrzynce nic nie było. Jeśli chodzi o problemy związane z przesyłką na granicy to były prawdopodobnie spowodowane tym, że japończycy napisali wagę przesyłki ok. 0,850 kg, a w Polsce paczka ważyła już ponad 1 kg. W Azji muszą mieć jakieś inne wagi ;) |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 08-05-2011, 12:52
|
|
|
yxam, GoNik, czy wy też mieliście taki komunikat na stronie Poczty Polskiej - Zdarzenie: Zatrzymanie w cle. Szczegóły: Przyczyna niedoręczenia nieujęta w klasyfikacji. Czy to oznacza, że dowalą mi cło, czy po prostu moja paczka jest sprawdzana, ale nie wiadomo jeszcze, czy coś na nią nałożą? Nigdy nie miałam takiego komunikatu przy śledzeniu paczki SAL Reg... Wartość paczki to niecałe 180 zł, więc nie powinni nałożyć cła .__. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-05-2011, 14:22
|
|
|
Nie, na moje 4 EMSy żaden nie został zatrzymany. |
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 08-05-2011, 14:31
|
|
|
Może coś im się podejrzane wydało? Były na świecie przypadki, że przesyłki z Japonii zatrzymywano na kontroli, bo spodziewano się w nich materiałów nielegalnych (komiksy hentai z nieletnimi itd). |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|