Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 04-12-2011, 21:57
|
|
|
Urawa napisał/a: | Tabris napisał/a: | Urawa napisał/a: | Czyżby magia Putina przestawała działać? |
Raczej te roszady na linii Premier, Prezydent mogły kogoś rozdrażnić. Ale mimo wszystko wynik dla Putina dobry. |
Dobry? Kilkanaście procent poparcia spadku i rząd, mimo wszystko, mniejszościowy. Niedawno Putin zachęcał do wyborów, mówiąc, że każdy wynik poniżej 55% dla Jednej Rosji to będzie klęska dla Rosji.
To byłby dobry wynik w Polsce. W Rosji, gdzie demokracja jest taka jaka jest, to jest wynik słabiutki. | Rząd większościowy, bo oni chyba mają większe premie stołkowe dla zwycięzcy - ale wynik faktycznie zaskakujący. Nie jest to jeszcze porażka, ale już bardzo poważne ostrzeżenie (i przypomnienie, że w Rosji, o dziwo, mimo wszystkiego co się tam dzieje, nadal jest demokracja). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 05-12-2011, 10:22
|
|
|
Jak uchwalą USA=ZSRR ? |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 05-12-2011, 16:45
|
|
|
Urawa napisał/a: | Wątpliwości coraz więcej... I choć mam do Antka stosunek taki a nie inny, to pozostaje faktem, że coś tu jednak śmierdzi. Kto wie, czy komisja Millera nie stanie się w Polsce tym, czym stała się komisja Warrena w USA. |
Paaaanie... Jaka sensacja? GazPol pisze podobne bzdury od pół roku. Symulacja specjalistów z NASA została zrobiona za darmo była warte tyle, co nic, bo nie uwzględniała budowy samolotu (tylko jakieś dane z powietrza dla prostego modelu na zasadzie "zdaje mi się"). |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 05-12-2011, 17:35
|
|
|
...nie wiem co miałoby śmierdzieć, na razie mamy wyniki badań biologa molekularnego który oparł swoje wyliczenia na danych które dokładnie nie wiadomo skąd zdobył - bo na pewno nie z miejsca wypadku. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 05-12-2011, 20:00
|
|
|
Cytat: | Olbrzymią rolę odegrały też Internet i śledztwo prowadzone przez blogerów. Znani są jedynie z pseudonimów, ale na co dzień pracują jako fizycy, informatycy, a także w lotnictwie. |
... A-ha. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 05-12-2011, 22:21
|
|
|
Problem polega na tym, że w SLD naprawdę nie ma nazwisk na godnego lidera. Nie ma też postaci, która byłaby w stanie pociągnąć tę zardzewiałą lokomotywę.
Wydaje się, że to już powoli koniec SLD. Część elektoratu i posłów przejmie Palikot (nawet Kwaśniewski mówi o budowie czegoś z Palikotem), kolejną część przejmie PO, a ci co zostaną będą chyba palili znicze pod hasłami komunistycznymi...
Wydaje się, że jednak Arukowicz wiedział kiedy ze statku zwiewać. |
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 05-12-2011, 23:01
|
|
|
Urawa napisał/a: | Wątpliwości coraz więcej... I choć mam do Antka stosunek taki a nie inny, to pozostaje faktem, że coś tu jednak śmierdz |
Sam dobrze wiesz po co tak naprawdę powstała ta komisja i jakie będą jej ostateczne wnioski.
Bezimienny napisał/a: | nie wiem co miałoby śmierdzieć, na razie mamy wyniki badań biologa molekularnego który oparł swoje wyliczenia na danych które dokładnie nie wiadomo skąd zdobył |
Może mu je podrzucił jakiś dobry wujek z Ameryki?
Urawa napisał/a: | Powrót króla nieumarłych? |
Ci z Podkarpacia to naprawdę wariaci. Napieralski łaski nikomu nie robi, przegrał wybory, więc musi odejść. Pozostawienie go u sterów jest głupotom. No chyba, że SLD dąży do szybkiego zbiorowego samobójstwo... Wtedy ja to mogę zrozumieć...
NiBl napisał/a: | Wysłany: Dzisiaj o 22:21 Odpowiedz z cytatem
Problem polega na tym, że w SLD naprawdę nie ma nazwisk na godnego lidera. |
Niby dlaczego? Po prostu ci co powinni sięgnąć po władze w SLD olewają to na rzecz zabawy w pana komentatora-obserwatora. Cóż znowu moje rozczarowanie... |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 06-12-2011, 00:24
|
|
|
Rozbraja mnie ta nieugięta wiara niektórych, że różne Cimoszewicze byłyby w stanie przewodzić Sojuszowi. Bzdura, gdyby potrafili pracować z ludźmi już dawno by rządzili partią. Jeżeli zamiast tego stoją z boku i krytykują to najwyraźniej nie są zbudowani z odpowiedniego materiału.
Cytat: | nawet Kwaśniewski mówi o budowie czegoś z Palikotem |
Pytanie brzmi - czemu Palikot miałby chcieć coś budować z SLD? Obecnie Sojuz to tylko kilkadziesiąt tysięcy gąb do wykarmienia, z którymi trzebaby się podzielić każdym tortem jaki się trafi. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 06-12-2011, 01:19
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Rozbraja mnie ta nieugięta wiara niektórych, że różne Cimoszewicze byłyby w stanie przewodzić Sojuszowi. |
Może doszli do wniosku, że tylko Cimoszewicze są w stanie uchronić SLD od dewastacji?
Ysengrinn napisał/a: | Pytanie brzmi - czemu Palikot miałby chcieć coś budować z SLD? Obecnie Sojuz to tylko kilkadziesiąt tysięcy gąb do wykarmienia, z którymi trzeba by się podzielić każdym tortem jaki się trafi. |
Raczej na pewno chciałby przeciągnąć do siebie kilku wyrazistych polityków z SLD. Rozynek, Jonasz coś się nie spisują, więc jakieś wzmocnienia by się przydały. Natomiast co do budowy, to się zgodzę. Na tą chwile nie wydaje mi się by mu coś razem z SLD opłacało się tworzyć. Poza tym Palikot i tak na razie musi poukładać swoją własną partie. |
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 06-12-2011, 10:27
|
|
|
Cytat: | Natomiast co do budowy, to się zgodzę. Na tą chwile nie wydaje mi się by mu coś razem z SLD opłacało się tworzyć. |
Magiczne słowo - struktury terenowe. Palikot ich nie ma. Większość partii powstających w ciągu ostatnich 10 lat przejmowała je po innych partiach. Ci, którzy tego nie zrobili, przegrywali wybory na szczeblu lokalnym, co potem czkawką odbijało się w sondażach i w kolejnych wyborach (vide LPR czy PD, której sporą część struktur zabrało PO). SLD ma je mocno rozbudowane, często obsadzające ważne stanowiska w terenie. Przejęcie ich oszczędziłoby Palikotowi sporo roboty.
Inna sprawa, że w ten sposób hurtem wchłonąłby tysiące "towarzyszy szmaciaków", którzy potem mogliby go odsunąć od władzy w jego własnej partii.
A przy okazji, mało brakowało, a mielibyśmy crossover Środy i Palikota w rządzie. Na szczęście Tusk doszedł do wniosku, że granie ekstremistami to głupi pomysł. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 06-12-2011, 11:45
|
|
|
Tabris napisał/a: | Ysengrinn napisał/a: | Rozbraja mnie ta nieugięta wiara niektórych, że różne Cimoszewicze byłyby w stanie przewodzić Sojuszowi. |
Może doszli do wniosku, że tylko Cimoszewicze są w stanie uchronić SLD od dewastacji? | Obawiam się, że jedynym powodem dla którego nadal są ludzie którzy opierają w Cimoszewiczu jakieś nadzieje jest fakt, że od czasów osławionej ucieczki z wyborów prezydenckich nie próbował się on wziąć za nic konkretnego i odpowiedzialnego.
A wspomniana wcześniej ucieczka, tak btw, jasno wskazuje czego można by po nim oczekiwać w sytuacji gdyby pojawiły się przed nim jakieś większe trudności - zamiast chronić cokolwiek od dewastacji dałby dobry przykład dając nogę z tonącego okrętu jako pierwszy.
A co do SLD-owskich struktur - fakt, Sojusz nadal posiada silne zaplecze terenowe. Problemem jest to, jak mocno to zaplecze jest związane ze starym betonem - koszt jego przejęcia mógłby się dla Palikota okazać zbyt duży. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 06-12-2011, 12:31
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | Obawiam się, że jedynym powodem dla którego nadal są ludzie którzy opierają w Cimoszewiczu jakieś nadzieje jest fakt, że od czasów osławionej ucieczki z wyborów prezydenckich nie próbował się on wziąć za nic konkretnego i odpowiedzialnego.
A wspomniana wcześniej ucieczka, tak btw, jasno wskazuje czego można by po nim oczekiwać w sytuacji gdyby pojawiły się przed nim jakieś większe trudności |
Oczywiście masz rację z tą diagnozą"nadziei". Także masz trochę racji z tą ucieczką Cimoszewicza, bo ujawniła ona jego taką "chimeryczną" naturę. Lecz mimo wszystko on wcześniej swoją długoletnią pracą w rządzie pokazał nie raz, ze jest politykiem odpowiedzialnym. A tej cechy brakuje mi teraz najbardziej u ekipy rządzącej.
Ja osobiście łudziłem się, że Cimoszewicz nie będzie chciał patrzeć jak Kotliński do spółki z Palikotem kładą łapy na SLD. Że dosiądzie białego żubra i przegoni całe to towarzystwo... No, ale cóż.
Cytat: | A co do SLD-owskich struktur - fakt, Sojusz nadal posiada silne zaplecze terenowe. Problemem jest to, jak mocno to zaplecze jest związane ze starym betonem - koszt jego przejęcia mógłby się dla Palikota okazać zbyt duży.
|
Na razie można zaobserwować walkę symboliczną. |
|
|
L00ke
Gość
|
Wysłany: 06-12-2011, 18:03
|
|
|
Tabris ty piszesz o swoich przekonaniach a powinnes pisac o opiniach w tym temacie. Nie można pisac dobrze o ludzich sld bo oni kraj sprzedali. Chyba że tez tego chcesz. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|