Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 20-01-2012, 07:49
|
|
|
Podeptany autorytet Andrzeja Seremeta. W tej sprawie niestety mam podobne zdanie jak Zaremba. Niezależna prokuratura, psia mać. Taka niezależna, że Prokurator Generalny musi chodzić i prosić polityków, żeby pozwolili mu odwołać własnego zastępcę. I to w sytuacji w której tenże zastępca właściwie jawnie ogłosił bunt przeciwko szefowi. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 20-01-2012, 12:18
|
|
|
A znajomy mi mówił, że Turcy i Hiszpanie pracujący przy budowie drugiej linii metra w stolicy rozmawiają ze sobą po rosyjsku, bo to jedyny jeżyk, jaki znają obydwie strony. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 20-01-2012, 12:21
|
|
|
Raczej na Seul. LG dyskryminuje polaków na Litwie ^^ |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 20-01-2012, 17:59
|
|
|
Oto do czego prowadzi taka, a nie inna polityka wobec rodziny w Szwecji. Cóż, nie było trzeba być geniuszem, żeby móc się tego domyślić...
Cytat: | Dziewczynka, lat 13: "Tylko mój tata ma pracę, więc nie mogę na niego donieść za znęcanie się nade mną i rodzeństwem. Jeśli coś się mu stanie, nie będziemy mieć pieniędzy na jedzenie i ubrania".
Chłopiec, lat 14: "Tata krzyczy na mnie i grozi mi codziennie. Często myślałem o tym, żeby go sprowokować, tak żeby mnie uderzył. Wtedy mógłbym na niego donieść i pozbyć się go". |
|
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 20-01-2012, 21:43
|
|
|
Ech, polska prawico, Y U so funny?
Rozumiem czemu stają w obronie Orbana, gdyby stał na czele PiSu rozwiązałoby to mój podstawowy problem z tą partią*, nawet, jeśli zdarza mu się robić bzdury. Ale ostatnio zauważam powtarzające się głosy w obronie Berlusconiego, który zdaniem niektórych jest "demonizowany". Jako żywo jedyną cnotą byłego premiera Włoch jaką widzę był fakt, że śmieli go brutalnie krytykować eurokraci - nieważne, że zupełnie zasłużenie. Silvio przypomina krzyżówkę Millera, Leppera i Kulczyka, fakt, że udało mu się rządzić przez kilkanaście lat mówi bardzo dużo o poziomie włoskiej polityki.
* nie czaję autorytarnych partii wodzowskich, na czele których stoją pozbawione charyzmy, brzydkie, zakompleksione łajzy. Sue me. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 20-01-2012, 22:42
|
|
|
Mnie bawi w tym jedno - gdyby Tusco zaczął robić w tej chwili w Polsce to, co Orban na Węgrzech (czego na szczęście nie robi, co wynika z faktu, że nie robi nic), cała prawica podniosłaby zapewne wrzask o zamachu stanu, końcu demokracji, faszyzmie itd.
Przy okazji, znowu Smoleńsk, ale jakby od trochę innej strony. Nie powiem, skoro nawet lewackie już "Wprost" dopuszcza możliwości dyskusji o tym, co wydarzyło się w Smoleńsku i oddaje głos naukowcom twierdzącym, że jednak wersja z brzozą nie trzyma się kupy, to wiedz, że coś się dzieje... |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 21-01-2012, 20:05
|
|
|
Urawa napisał/a: | to wiedz, że coś się dzieje... |
Najwyraźniej kończą się inne tematy zastępcze. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 25-01-2012, 12:39
|
|
|
Urawa napisał/a: | Polemika by PO. |
Akurat jeśli chodzi o tą konkretną sprawę to Niesioł ma racje. |
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 25-01-2012, 12:44
|
|
|
Tabris napisał/a: | Urawa napisał/a: | Polemika by PO. |
Akurat jeśli chodzi o tą konkretną sprawę to Niesioł ma racje. |
Profesor od muszek vs naukowcy zajmujący się tą tematyką od lat, pracujący m.in. dla NASA i zajmujący się tego rodzaju sprawami od lat? Choć sam jestem sceptyczny wobec Macierewicza, to tu rzecz ma się już inaczej. Zresztą, nade wszystko chodzi mi tu o styl polemiki. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 25-01-2012, 13:04
|
|
|
Cytat: | Profesor od muszek vs naukowcy zajmujący się tą tematyką od lat, pracujący m.in. dla NASA i zajmujący się tego rodzaju sprawami od lat? Choć sam jestem sceptyczny wobec Macierewicza, to tu rzecz ma się już inaczej. Zresztą, nade wszystko chodzi mi tu o styl polemiki.
|
Wiem co miałeś na myśli, a co do wczorajszej konferencji komisji Macierewicza... Cóż, może dla Ciebie była ona interesująca, jednak dla mnie była(delikatnie mówiąc) dziwna. |
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 25-01-2012, 13:06
|
|
|
Styl adekwatny do polemizantów ^^
btw. Korekta nie boli.
Łukasz Adamski napisał/a: | Jego zdaniem wszystkie pytania na temat Smoleńska rozwikłała już komisja Millera. W sprawie gen. Błasika po prostu się pomysliła. |
|
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 25-01-2012, 13:28
|
|
|
To raczej ukryty sens. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 25-01-2012, 14:58
|
|
|
Smoleńsk - bez przesady.
Temat stary, któremu jednak PiS nie chce by umarł (już nawet umarła sprawa Afery Hazardowej, czy nawet dużo wcześniej sprawa Zamkniętych stoczni, która nawet nie wystartowała na dobre).
Co było ustalone zostało ustalone: Był to wypadek (i nie ma przesłanek by sądzić inaczej). Wina jest trudniejsza do uzgodnienia. Ponieważ dla PiSu nie do pomyślenia jest by to Polacy mogli mieć chociaż najmniejszą część winy. Rosja postąpiła w sposób pragmatyczny, czyli "bylebyśmy nie musieli płacić, żadnych odszkodowań". Co i tak po stronie Rosjanom nie możemy zarzucić nic ponad to, że kontrolerzy lotu mieli mniej więcej takie umiejętności jak lotnicy z naszego pułku do przewożenia vip-ów (nie to, żeby mieli dużo lotów do obsługiwania na tym lotnisku, które było właściwie zamknięte).
To Polacy zdecydowali się właśnie tam organizować lot (rok do roku - tam się nic nie zmieniało -> nawet nie dziwię się, że mieli goście z BORu gdzieś jak to lotnisko wygląda -> co jednak znaczy, że przez to złamali przepisy przez co ponoszą część winy) wiedząc jakie warunki tam są.
Kto był w kokpicie nie jest istotne -> już bardziej istotne jest to , że ktoś w kokpicie był (8 razy otwierano drzwi do kokpitu -> chociaż nie wiem czy to czasem nie informacje przestarzałe) i wątpię by tam kręciły się stewardessy z "soft- drinkami". Moim zdaniem nacisk na lądowanie był, tylko nie da się określić jak silny to był nacisk.
Chyba jedyną osobą, której się upiekło, której upiec się nie powinno jest Arabski, który odpowiadał za organizację lotu ze strony rządu.
Mam jeszcze jeden sarkastyczny komentarz, ale zostawię go dla siebie. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|