Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Dembol
|
Wysłany: 16-08-2011, 11:04
|
|
|
Teraz na topie jest dubstep, a nie rap. Zresztą każda podobna próba przypodobania się młodzieży wychodzi żenująco. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 16-08-2011, 12:38
|
|
|
Tabris napisał/a: | Dzieło dzięki któremu SLD rzuci swoich przeciwników na kolana. |
Yeah, konkretny, lewicowy bit, spox ziomale z DJ Millerem na czele, prawdziwy głos ludzi ulicy, tru gangsta. Szacun, ziomy. Powinni się byli nazwać "SLD Ewenement", w hołdzie dla Molesty.
(swoją drogą, czy tylko mi się ta "piosenka" kojarzy dość bezczelnie z klasykiem polskiego H/C rapu "Kobiety są Gorące"?)
A tymczasem naczelny podpalacz kotów zaprezentował swoje listy. Ponoć chce też mieć Biedronia i Wandę Wasilew... znaczy, Nowicką. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 16-08-2011, 15:53
|
|
|
... Jezus Maria, Polskie Zoo z grobu wstało. I rapuje.
Swoją drogą - czy mogę teraz mówić na PiS per Śmierciożercy? Nie żebym darzył Leppera jakimkolwiek szacunkiem, ale na litość - twierdzić po śmierci gościa, którego się próbowało udupić, że ów nieboszczyk przyznawał nam rację? I zwierzał się z obaw przez zabójstwem? No sorry, jeśli ktoś miałby zlecać to zabójstwo to Ziobro, by usunąć świadka swoich machlojek w aferze gruntowej. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-08-2011, 19:26
|
|
|
Zastanawiałem się czy tu, czy do Ciekawostek, ale chyba jednak tu.
W ramach reformy sądownictwa zlikwidowano 74 wydziały pracy w Sądach Rejonowych.
"Kwestie związane ze zwiększeniem odległości do sądu nie mogą być postrzegane jako niosące istotne utrudnienia dla dochodzenia przez obywateli swoich praw" - uzasadnia zmiany ministerstwo sprawiedliwości w odpowiedzi na interpelację. Przyznaje też, że likwidacja 74 wydziałów pracy w całym kraju przyniosła spore oszczędności. W skali kraju mogą wynieść nawet 1 mln zł.
Zostałem porażony siłą argumentów i skalą oszczędności... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 18-08-2011, 18:56
|
|
|
Zaczynam się serio zastanawiać, czy to nie pierwsze przymiarki do ewentualnego pairingu PiSxSLD. Biorąc pod uwagę, że PiS w zasadzie zrezygnował z walenia w komuchów, a ci wycofują się rakiem z najbardziej drażliwych dla PiS spraw obyczajowych, to kto wie, co się z tego wykluje.
Tylko jak potem biedniutki papa Rydzyk wytłumaczy to swoim słuchaczom? Oj, dialektyka materialna w marksistowskim ujęciu będzie musiała pójść w ruch... |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 18-08-2011, 19:16
|
|
|
To ja pozwolę sobie na bardzo krótki komentarz do zachowania SLD:
No (*#&$(!@ ich mać! |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 18-08-2011, 19:47
|
|
|
Tyle się mówiło o polityce historycznej w Polsce, że za dużo, że nigdzie tak nie ma w Europie, że PiSowi wreszcie zawdzięczamy docenienie historii, a tu się okazuje, że Polska jest tradycyjnie sto lat za murzynami. Cała Europa uprawia politykę historyczną na potęgę i prostuje podręczniki sąsiadów, a my radośnie olewamy, że robią z wielbłądów. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 18-08-2011, 20:18
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Tyle się mówiło o polityce historycznej w Polsce, że za dużo, że nigdzie tak nie ma w Europie, że PiSowi wreszcie zawdzięczamy docenienie historii, a tu się okazuje, że Polska jest tradycyjnie sto lat za murzynami. Cała Europa uprawia politykę historyczną na potęgę i prostuje podręczniki sąsiadów, a my radośnie olewamy, że robią z wielbłądów. |
Akurat to nie jest nic nowego. Polityka przeprowadziła wywiad z prof. Suchońskim na ten temat już rok temu. Tyle, że kontekst trochę inny, bo II WŚ. Wnioski nadal zatrważające. Moim zdaniem nic się nie ruszy...
Problemem jest nasze podejście do historii. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Noire
Pomniejszy Inżynier
|
Wysłany: 19-08-2011, 10:04
|
|
|
..ta, za to Biedroń został wciągnięty na jedynkę RPP w moim okręgu wyborczym. Strasznie chcę zagłosować na RPP, ale Biedronia nie darzę specjalną sympatią (nie sprawę o którą walczy - tylko styl w jakim to robi oraz jego osobowość). |
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 19-08-2011, 11:09
|
|
|
Cytat: | Spokojnie, spokojnie, już znaleźli geja zastępczego. Cóż, przynajmniej nie zadymiarz... |
Tylko o nim to mało kto słyszał... No, ale tak na złość Markom Jurkom i im podobnym to mógłby się dostać do sejmu. |
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 19-08-2011, 11:14
|
|
|
Tabris napisał/a: | Cytat: | Spokojnie, spokojnie, już znaleźli geja zastępczego. Cóż, przynajmniej nie zadymiarz... |
Tylko o nim to mało kto słyszał... No, ale tak na złość Markom Jurkom i im podobnym to mógłby się dostać do sejmu. |
Cóż, w poprzednich wyborach, w których brał udział zdobył, jak podaje Wiki, całe... 1601 głosów (wszyscy warszawscy geje?). Ale ponoć jest radnym w Warszawie, co i tak stawia go ciut wyżej niż Biedronia. No i wkurzył Palikota, więc taki zupełnie beznadziejny być nie może. Acz dla mnie całe to środowisko... |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 19-08-2011, 11:34
|
|
|
Nie wytrwałem tego wielce lewicowego kawałka ulicznej kultury. Większego hiphopolo od czasów 18L nie słyszałem.
BLAAAH. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 19-08-2011, 15:54
|
|
|
Urawa napisał/a: | Spokojnie, spokojnie, już znaleźli geja zastępczego. Cóż, przynajmniej nie zadymiarz... |
Śmiem sądzić, że Maieczka ma gdzieś Biedronia i trolli zastępczych, a szlag ją trafił raczej na olanie projektu ustawy o związkach partnerskich. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|