Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 19-08-2011, 16:32
|
|
|
Wczoraj poszły w łeb giełdy w dół. Nie wiem czy wiecie. Więc dla odmiany wysłuchuje co ma do powiedzenia opozycja w wywiadach. Za bardzo nie słyszałem żadnych konkretów odnośnie gospodarki. Cóż można było tego spodziewać. Click. Nasz premier przy wywiadzie mówił o planach ekonomicznych w razie kryzysu. Dobrze ze coś powiedział. Najbardziej rozwalił jak pokazywał taki skrawek kartki, gdzie Polska pod względem wzrostu czegoś tam była 5 na świecie zgodnie z 4 letnim raportem. Pomyślałem jesteśmy zielona wyspą. Naprawdę szkoda gadać. Click oglądam animal planet dla zrelaksowania. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need
Ostatnio zmieniony przez Caladan dnia 19-08-2011, 16:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 19-08-2011, 16:37
|
|
|
Cytat: | a szlag ją trafił raczej na olanie projektu ustawy o związkach partnerskich. |
I bardzo dobrze, niech się rządzący ważniejszymi rzeczami zajmują. Przy obecnym składzie sejmu (i przy przyszłym pewnie też) przy procesie legislacyjnym byłby niezły chlew. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 19-08-2011, 23:09
|
|
|
Zawsze będzie coś ważniejszego. Odsuwanie "mało istotnych" spraw na bliżej niesprecyzowane "kiedyś" nie jest rozwiązaniem. A mnie trafia szlag na kompletne olanie sprawy w momencie, w którym już coś się zaczęło dziać. Tak, wiedziałam, że to kiełbasa wyborcza. Niemniej jednak poczułam się oszukana. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 20-08-2011, 00:59
|
|
|
Nie wiem, dla mnie ogólnie to ten problem nie istnieje i uważam go za czystą fanaberię i poważnie mówię: są ważniejsze sprawy, bo o ile o związkach partnerskich dla homoseksualistów nawet nie chcę słyszeć, o tyle dla par heteroseksualnych byłby to poważny cios w fundamentalną komórkę społeczną, jaką jest rodzina. Jeżeli ludzie nie chcą zawierać małżeństw, to nie należy im dawać alternatywy, tylko dać więcej argumentów za tym, że rodzinę warto założyć. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 20-08-2011, 08:41
|
|
|
Abstrahując zupełnie od bycia za lub przeciw - dla osób żyjących w tym kraju co najmniej kilkanaście lat powinno być jasne, że pewne tematy (geje, aborcja, antyklerykalizm itd.) SLD wyciąga z cyklicznością godną pór roku na kilka miesięcy przed wyborami albo w sytuacjach, gdy sondaże lecą w dół.
Do ich realizacji nie dopuści - bo straciłoby je, albo musiało pójść dalej, tam gdzie nawet tzw. liberalna lewica w Polsce pójść za bardzo nie chce (adopcja dzieci przez gejów, eutanazja, walka z religią). Ergo, tamte tematy są dla SLD zbyt cenne, aby je stracić. Dlatego też gejów rozgrywa obecnie PO - bo wie, że w ten sposób może kopnąć w zadek SLD, które ciągle jest dla PO kopalnią elektoratu.
Co ciekawe i godne uwagi, naczelny polski filipińczyk też położył lagę na SLD. Może, gdyby postkomuchom poleciało do 6-8%, przestaliby rapować i zastanowili się nad tym, co robią źle.
Swoją drogą, Tusk Vision Network 24 podał dziś dość ciekawy sondaż. Dwie główne zarazy bez zmian, za to SLD 8%, Palikot i PSL - po 3%. Jest to chyba pierwszy od miesięcy sondaż, w którym lubelski dręczyciel kotów się pojawił. Na razie to za mało, by brać go poważnie (zważywszy na jakość sondaży w Polsce), ale ostrzeżeniem dla el commendatne Napieralskiego i jego caballeros być to jakimś powinno. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 20-08-2011, 09:07
|
|
|
Z ciekawości czy politycy przedstawili program wyborczy?. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 20-08-2011, 11:20
|
|
|
Tabris napisał/a: | Dzieło dzięki któremu SLD rzuci swoich przeciwników na kolana. |
Powinni zacząć się tłumaczyć tym, że ludzie nie chcą na nich głosować bo są czarni.
Caladan napisał/a: | program wyborczy |
Na razie ekscytujemy się tym kto skąd i od kogo wystartuje, jałowymi sporami na gruncie czysto ideologicznym itp. Na program wyborczy czas przyjdzie po wyborach. Zresztą jakikolwiek by nie był i tak prawie nic nie zostanie zrealizowane. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 20-08-2011, 13:01
|
|
|
Kolejny sondaż przedwyborczy - właściwie to już śmiało można ogłosić zwycięzce w najbliższych wyborach. Jedyną ciekawostką jest to z jaką przewagą PO wygra nad Pis. Notowania PSL cały czas są dobre i jak tak dalej to będzie wyglądało to przeskoczą SLD i zajmą trzecie miejsce. PJN nie daje wiary, że wjedzie do sejmu. Za to Ruch Palikota nadal ma szanse. Janusz jest o wiele bardziej zdeterminowany od całej śmietanki z PJN. |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 20-08-2011, 20:09
|
|
|
Tabris napisał/a: | właściwie to już śmiało można ogłosić zwycięzce w najbliższych wyborach | Taaa, PO na mur by tak chciała.
Żeby się ktoś nie zdziwił.
A może telesondaż wśród tysiąca warszawiaków uważasz za prawdziwie reprezentatywny?
Niestety, miałem do czynienia z paroma z tych firm, i nie dałbym za ich przepowiednie złamanego szeląga. Za wyniki wstępne też, chyba że zrobią prawdziwe exit polls, a nie zrobią bo to kosztuje drogo...
Inna sprawa, to smutny fakt że w sondażach prowadzą 4 "sejmowe" ugrupowania, z których ŻADNE nie nadaje się do rządzenia, ani do stanowienia prawa.
Sugeruję podpytywać greckich, hiszpańskich, portugalskich znajomych jak się przygotowywać - z tą różnicą, że nas nikt nie będzie próbował ratować. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 21-08-2011, 09:27
|
|
|
Cytat: | Taaa, PO na mur by tak chciała.
Żeby się ktoś nie zdziwił. |
Widocznie jestem człowiekiem małej wiary... Skoro "Stoi na stacji lokomotywa" Grabarczyk, katastrofa Smoleńska i różne kryzysy nie osłabiły notowań Platformy, to co jest w stanie? Ja osobiście bym bardzo chciał by dyletanci z PO dostali po czterech literach... Lecz niestety dzięki dość przewidywalnej opozycji się na to nie zanosi.
wa-totem napisał/a: | A może telesondaż wśród tysiąca warszawiaków uważasz za prawdziwie reprezentatywny?
Niestety, miałem do czynienia z paroma z tych firm, i nie dałbym za ich przepowiednie złamanego szeląga. Za wyniki wstępne też, chyba że zrobią prawdziwe exit polls, a nie zrobią bo to kosztuje drogo... |
A tam reprezentatywny. Ten sondaż to taka zabawka, którą nie należy traktować jako prawdy objawionej. A jak już się chce coś snuć(co amatorsko robię miło wykorzystując swój wolny czas) to trzeba zebrać wszystkie sondaże do jednej kupy i zbadać. Wtedy jakieś tendencje można zaobserwować, a i tak dalej nie jest to przecież na 100% pewne.
wa-totem napisał/a: | Inna sprawa, to smutny fakt że w sondażach prowadzą 4 "sejmowe" ugrupowania, z których ŻADNE nie nadaje się do rządzenia, ani do stanowienia prawa. |
Póki nie ma rozsądnej partii powyżej progu wyborczego, to ja osobiście będę głosował na najmniejsza bandę ignorantów z tej czwórki. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 21-08-2011, 10:23
|
|
|
Cytat: | Póki nie ma rozsądnej partii powyżej progu wyborczego, to ja osobiście będę głosował na najmniejsza bandę ignorantów z tej czwórki. |
Znaczy PSL? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 21-08-2011, 10:46
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Znaczy PSL? |
Choć sympatyzuje z mistrzem Yoda, to jednak w tym przypadku nie będę po jego stronie. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 21-08-2011, 10:57
|
|
|
Ale mówiłeś, że zamierzasz głosować na partię w najmniejszym stopniu ignorancką. Czy też miałeś na myśli najmniejszą liczebnie albo najsłabszą rankingowo... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 21-08-2011, 11:23
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Ale mówiłeś, że zamierzasz głosować na partię w najmniejszym stopniu ignorancką. |
Tak napisałem i odnosilem się do czterech partii o których wspomniał WA-Totem. Po prostu jedna z tych czterech wymienionych partii czyli: PSL, SLD, PO, PIS w moich odczuciu ma w swoim składzie najmniejszą bandą ignorantów. I właśnie tą partię z braku alternatywy zamierzam poprzeć. Bo lepsze to od nie głosowania wcale. |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 21-08-2011, 11:29
|
|
|
A co z partią pana MIkke? Przecież oni też startują w wyborach. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|