Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
alosza
green coat
|
Wysłany: 02-07-2012, 15:10
|
|
|
No właśnie co do meritum się zgadzam i jestem w szoku, że "Przekrój" tak nagle "nie po linii". Co do formy na wszelki wypadek się nie wypowiem, żeby mi ktoś kiedyś tego nie wywlókł w IPNie. :P |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 03-07-2012, 19:19
|
|
|
Pewnie nic nie powiedzą. Po co mają wkurzać Tuska i Putina? |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 03-07-2012, 19:27
|
|
|
vries napisał/a: | Pewnie nic nie powiedzą. Po co mają wkurzać Tuska i Putina? |
Odpowiedzieć muszą, taka jest przyjęta zasada na stronie Białego Domu. Chociaż podejrzewam, że na tak sformułowaną petycję odpiszą "Rząd USA ma pełne zaufanie do rządu polskiego w jego staraniach celem wyjaśnienia wszystkich przyczyn katastrofy lotniczej w Smoleńsku" itd. Bo co innego mogą opowiedzieć? |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 03-07-2012, 20:04
|
|
|
Ale może mogą sobie dać czas. Hmm... bardziej chodziło mi to, że nie odpowiedzą do czasu rozstrzygnięcia wyborów. |
|
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 03-07-2012, 20:23
|
|
|
Urawa napisał/a: | Bo co innego mogą opowiedzieć? |
Że to nie ich sprawa, nikt oficjalnie ze strony polskiej nie prosił ich o to o pomoc. Że nie mają też kompetencji i blablabla.
Co do samej petycji, to przyznam, że przeszło mi przez myśl, czy nie podpisać. Ostatecznie nie złożyłem, ale to tylko z braku ochoty szermowania swoim nazwiskiem - grunt, to dbać o dupochron. Niemniej jednak podoba mi się ta inicjatywa, jestem ciekaw, co opiszą, choć z drugiej strony spodziewam się, co to będzie.
W sumie też na pewno bliżej mi do "sekty smoleńskiej", aniżeli do oficjalnej narracji, że błąd pilotów, pijany Kaczor, Błasik, naciski, 90 prób lądowania. Były takie przewałki w trakcie postępowania wyjaśniającego, że bulwersują mnie one bardziej niż sama katastrofa. Jak chwilowy platformers na dobre się od nich odwróciłem po tych wszystkich wydarzeniach. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 03-07-2012, 21:52
|
|
|
Cóż, niejako byłem nawet członkiem tej grupy, ale właśnie do Smoleńska. Bo po nim, gdy GazPol przyjął narrację, że po jednej stronie są Prawdziwi Polacy, którzy bez zastrzeżeń wierzą Macierewiczowi, a po drugiej - zdrajcy i bolszewicy, siłą rzeczy zostałem ustawiony po stronie zdrajców i bolszewików. A że nie mam skłonności masochistycznych, to przestałem GazPola czytać. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 04-07-2012, 18:53
|
|
|
PiS nie przebacza. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 05-07-2012, 13:02
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | PiS nie przebacza. |
Zwłaszcza ludziom którzy listy piszą? W sumie facet nic nie znaczył więc żadna strata dla PiS. Bardziej dla mnie ciekawsza będzie sprawa Bielana. Czy Jarek mu przebaczy? |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 05-07-2012, 16:50
|
|
|
Jarek nie ma w zwyczaju przebaczać, historie jego dawnych funfli obrazują to aż nazbyt wyraźnie. Poza tym Bielan i tak jest już niepotrzebny - co miał zrobić (udupienie PJN) zrobił, a przecież skoro raz zdradził, to może zdradzić ponownie. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 11-07-2012, 12:25
|
|
|
Związek jest skamieliną, co do tego nie ma wątpliwości, ale cała batalia teraz idzie nie o likwidację związku, a samych ogródków działkowych. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
|