Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 14-09-2012, 15:27
|
|
|
Cóż, o ile ja dobrze pamiętam tę stronę, to tam faktycznie były treści, które mogły zostać uznane za znieważające (np. obrzucanie Bronka kałem). Postulat, żeby nie karać za obrazę majestatu to jest tylko postulat, a nie obowiązujący stan prawny. A jak jest przepis, to było trzeba skazać – nasz sąd to nie sąd amerykański.
I bez przesady. To że będzie musiał przez pięć kwartałów popracować społecznie po 40 godzin w miesiącu nie ma nic wspólnego z łagrem... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 14-09-2012, 16:45
|
|
|
Morg napisał/a: | A jak jest przepis, to było trzeba skazać – nasz sąd to nie sąd amerykański. |
W hameryce to też w sumie tak działa. Prawo to prawo.
Również nie dziwi mnie wyrok. Prawicowa satyra jest bardzo ostra i idzie często zbyt daleko.
Za to nie chce mi się komentować ważniejszej sprawy, czyli kwestii prowokacji GPC. |
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 14-09-2012, 16:50
|
|
|
vries napisał/a: | W hameryce to też w sumie tak działa. Prawo to prawo. |
Nie do końca. ;) |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 17-09-2012, 20:36
|
|
|
Ja dam. Dziś można zbudować wizerunek na chamstwie. Pamiętam jeszcze jak jakiś czas temu słyszałem wypowiedź, że chamstwo Wojewódzkiego się komuś podoba. Tak, użyto słowa chamstwo. Innymi słowy bezkompromisowe naigrawanie się z byle kogo i zupełnie bez stylu ma wzięcie.
Z drugiej strony trzeba umieć się sprzedać, by nie postrzegali cię jak za przeproszeniem tanią k****. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 18-09-2012, 08:30
|
|
|
Oczywiście. Koronnym przykładem jest zresztą wspomniany wcześniej Palikot - kiedy się to opłacało, trollował lewicę wydając Ozon z "Zakazem Pedałowania" na okładce, a kiedy przestało się to opłacać, zaczął trollować prawicę. Albo Niesioł, niegdyś czołowy polityk ZCHN, a dziś momentami mocno antyklerykalny bulterier. Przykład idzie z góry. Dalej - Marcin Wolski, w sławetnym "Polskim Zoo" wynoszący pod niebiosa Wałęsę i zjadliwie podgryzający Kaczyńskich - dziś robiący coś dokładnie odwrotnego. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 19-09-2012, 11:58
|
|
|
Chodzą słuchy, że Macierewicz i jego pseudokomisja mają zostać schowani do wora na jesień, dlatego wykorzystują każdą okazję by pokazać się publicznie i wywołać jak najwięcej skandalu.
Przy czym albo wykazali się niekompetencją i nie załatwili sobie wpisania na listę (albo nawet nie poinformowali odpowiednich służb, że się zjawią), albo umyślnie chcieli utrudnić pracę organom nadzorującym ekshumację dodatkowo mieszając się w tłum. Każdy z tych powodów jest niezwykle karygodny.
Oczywiście co nie znaczy, że ekshumacja przebiegała w sposób właściwy. Służby za nią odpowiedzialne też wykazały całkiem sporo niekompetencji. Nawet te panie z sanepidu, które były, ale jak odmówiono im wstępu się zmyły. Ponieważ co powinny powiedzieć: żeby ktoś pogadał z dowodzącym i powiedział o tej sytuacji. Powinny ostrzec, że ekshumacja nie może się odbyć bez członków sanepidu. No i może powinny chwilę poczekać zanim zaczną je szukać.
Awaria sprzętu oczywiście może się zdarzyć i mam nadzieję, że ktoś przeprosił rodziny za to co się stało.
No i oczywiście PIS grzmi jak to obrażono rodziny. Dla mnie to był niestety kolejny przykład niekompetencji niektórych służb. A Rodziny z pewnością czułyby się lepiej gdyby im nie mówiono, że służby je obrażają. Podczas gdy służby powinny przeprosić za utrudnienia. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Swarga
|
Wysłany: 22-09-2012, 21:33
|
|
|
Całe szczęście, że Tusk jest dość wysoki i nie wygląda jak kartofel Kaczyński, bo by się więcej wyroków posypało. |
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 22-09-2012, 21:58
|
|
|
Znaczy co, uważacie że słowo "matoł" nie jest obraźliwe? |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Tabris