Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
alosza
green coat
|
Wysłany: 05-09-2012, 22:55
|
|
|
vries napisał/a: | Czwórka miała być dla młodych ludzi... nie wiem co z tego wyszło, bo PiS ją trochę zepsuł za swojej kadencji. Odbieram ją zresztą tylko na działce... Mój zarzut dla Polskiego radia jest jeden - dziadowski zasięg. Po co mi publiczne radio, którego nie jestem w stanie słuchać. |
W jakim sensie ją zepsuł, bo nie jestem w temacie? Że tam nie wiem... muzyka nie taka? Czy że za dużo patosu i patriotyzmu? Czy co?
A radia ja słucham przez Internet: www.rmfon.pl Żongluję łatwo różnymi stacjami w poszukiwaniu znośnego kawałka w zakresie pop. Uciekam od dyskusji i wiadomości, bo one mnie dekoncentrują, skupiają na sobie uwagę. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 06-09-2012, 13:05
|
|
|
Cytat: | W jakim sensie ją zepsuł, bo nie jestem w temacie? Że tam nie wiem... muzyka nie taka? Czy że za dużo patosu i patriotyzmu? Czy co? |
Odpowiedź brzmi: Jacek Sobala. Wywalił ciężką muzykę. Zwolnił ludzi za poglądy. Zmniejszył udział w rynku o połowę, próbując zrobić stację komercyjną. Jak już wspominałem, słuchałem tej stacji sporadycznie. PR przede wszystkim poskąpiło kasy na promocję nowego tworu jakim był BIS i w zasadzie stacja nie miała szans zdobyć popularności (w szczytowym momencie miała 0,7% rynku). Ostatecznie stacja straciła swój charakter i trzeba było ją po rządach PiS przemianować.
Dzięki tej wspaniałej zagrywce Sobala awansował na stanowisku dyrektora PR i spaprał również Trójkę wpychając tam połowę redakcji Rzepy Lisickiego. Dla odmiany Trójka później zeszła bardziej na lewo, co też troszkę irytuje. Ale jakby mniej, bo zmniejszyła się ilość programów o charakterze politycznym.
Jak jest różnica pomiędzy RMF i PR. W RMF cały czas leci to samo. Fajne kawałki, ale cały czas to samo. PR stara się promować muzykę. Ale jak już wspomniałem to bardziej programy nie coś, co puszczasz by tworzyć tło muzyczne w pracy. W wypadku Trójki to naprawdę zbyt duża różnorodność programowa. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 06-09-2012, 13:09
|
|
|
vries napisał/a: | Akurat bardzo bym chciał telewizji na poziomie DW w Polsce. |
Nie wiem czy bym chciał, czy bym nie chciał, bo DW nie widziałem od dobrych 10 lat na oczy. To tak w ramach faktu, że telewizji nie oglądam w ogóle, radia nie słucham więc za co, do jasnej, miałbym płacić? "Gniazdkowe"? To chyba logiczne, że oglądam - płacę i nie oglądam - nie płacę i odebrania właśnie tego wyboru Niemcom serdecznie współczuję, a nam nie życzę.
I dla podkreślenia wprost: treści i formy prezentowane przez tzw. publiczne media nie mają tu zupełnie nic do rzeczy. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 06-09-2012, 14:01
|
|
|
Oglądam sobie konferencję, Rostowskiego.
Nie ma to jak wyrażenie "na topie", oraz jego nadużywanie.
Dzisiejszym wyrażeniem jest "Piramida Finansowa".
Wiadomo, że to co zaprezentowało PiS, to są tylko marzenia (tak jak setki kilometrów autostrad, czy miliony mieszkań ktokolwiek, kiedykolwiek to obiecywał), jednak nazywanie tego piramidą finansową jest nadużyciem.
Pojawiło się też niedawno za sprawą RP propozycja dodania mniejszości seksualnych do jakiegoś artykułu kodeksu karnego, który mówi o większych karach dla osób popełniających jakieś przestępstwo z nienawiści dla wyszczególnionych mniejszości.
Sama idea, tego artykułu wydaje mi się dziwna. Dlaczego, osoba która pobiła osobę o innej karnacji skóry, bo nie lubi koloru skóry. Ma być ciężej karana od osoby, która kogoś po prostu pobiła. Co więcej powoduje to dodatkowe komplikacje w "prostym postępowaniu", bo nie tylko trzeba udowodnić, że ktoś popełnił to przestępstwo, ale nagle zaczynamy dodatkowo badać, czy aby nie zostało to popełnione na tle nienawiści rasowej, narodowościowej, czy innej, co może znacząco przedłużyć postępowanie. Wyobraźcie sobie przestępstwo przeciw osobie o czarnej karnacji skóry, która jest homoseksualistą i wyznaje judaizm. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 06-09-2012, 15:58
|
|
|
NiBl napisał/a: | Sama idea, tego artykułu wydaje mi się dziwna. Dlaczego, osoba która pobiła osobę o innej karnacji skóry, bo nie lubi koloru skóry. Ma być ciężej karana od osoby, która kogoś po prostu pobiła. |
Dlatego że motywacja rasistowska zasługuje na szczególne potępienie. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 07-09-2012, 08:25
|
|
|
Dla odmiany coś użytecznego:
http://www.mapawydatkow.pl/
Czyli ile wydaje nasze państwo i z czego pochodzą jego wpływy (rok 2011). Wyprodukowała Fundacja Republikańska. |
|
|
|
|
|
Swarga
|
Wysłany: 09-09-2012, 00:46
|
|
|
Niektore cele to prawdziwe combosy, a jak sie zbierze to do kupy, to wychodzi fatalisty. Musze to sobie rozpisac. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
NiBl
Seeker of Truth
|
Wysłany: 11-09-2012, 21:11
|
|
|
Czyli jednak się przełamali i znaleźli miejsce na swoich serwerach internetowych...
Swoja droga to chyba nie jest "ostatnia z ostatecznych wersji"? |
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 13-09-2012, 13:36
|
|
|
Manipulacja, czy kompromitacja? Faktycznie użycie lektora znacznie obniża wiarygodność nagrania, jestem więc ciekawy czy w którymś momencie "wypłynie" pełne prawdziwe nagranie. Tak czy inaczej to jest jednak przynajmniej fail ze strony Prezesa... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 13-09-2012, 18:10
|
|
|
Sędziów raczej lubię, ale świetna dziennikarska robota GPC. Prowadzenie tego typu prowokacji jest już (słusznym) prawem dziennikarzy. Nie widzę w tym nic nagannego. Wkurza mnie teraz, że próbuje się ich straszyć odpowiedzialnością karną za "powoływanie się na wpływy w kancelarii PRM". To po prostu linia obrony skompromitowanego sędziego.
SSO Milewski powienien się w tej sytuacji podać do dymisji (z prezesury) i udać do przysłowiowej Canossy. Najpierw słyszałem, że ma tak zamiar zrobić, lecz ostatnio znowu, że będzie się droczyć z Gowinem. Ciekaw jestem, co z dalszą karierą sędziego, którego status jest przecież dożywotni. Dyscyplinarka może i będzie, ale nic poważniejszego mu nie zrobią.
Moim zdaniem to afera, która de facto uderza/powinna uderzać w Tuska, choć oficjalnie nie można mu tu postawić zarzutu. Bo niby przecież to zachowanie sędziego, a rząd wcale nie musiał mieć cokolwiek z tym wspólnego, że ten tak się zaczął mizdrzyć przy zwykłym telefonie. Tymczasem, zważywszy na okoliczności, wcześniejsze konsekutywne wyroki w zawieszeniu dla Plichty, trudno uwierzyć, że to już jakiegoś wcześniejszego backgroundu nie miało. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 13-09-2012, 20:35
|
|
|
Przede wszystkim to moim zdaniem pan prezes pokazał, że nie ma kręgosłupa sędziego, a za to posiada nawyki urzędnicze. Co w sumie nie jest niczym dziwnym, bo będąc kilka lat prezesem sądu jest jednocześnie podwładnym Ministra Sprawiedliwości... i jak dla mnie to dobrze obrazuje dlaczego uważam że należałoby przekazać nadzór administracyjny nad sądami powszechnymi I Prezesowi Sądu Najwyższego (tak jak jest to w, nota bene całkiem sprawnie działających, sądach administracyjnych nad którymi nadzór sprawuje Prezes Naczelnego Sądu Administracyjnego). |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 14-09-2012, 14:17
|
|
|
Urawa napisał/a: | Jak dla mnie sprawa dość jasno pokazuje, że sędziowie w Polsce faktycznie myślą kategoriami PRLowskimi. Cóż, brak lustracji zrobił swoje... |
Powiem tak... o sprawie z sensem piszą Siedlecka, Burnetko i (o zgrozo! co ja piszę!) Żakowski. Zwłaszcza Żakowski zauważył w czym tkwi problem i z czego ta usłużność wynika (choć oczywiście i tak nie powinna mieć miejsca).
Nie za bardzo wiem natomiast co ma do tego lustracja, bo SSO Milewski nie wygląda na powołanego jeszcze za poprzedniego ustroju.
Rozwalają mnie natomiast politycy różnych opcji (choćby Pitera, czy Mularczyk), którzy recepty na uzależnienie sądów od polityków widzą w przykręceniu sędziom śruby... logika polityków mnie nie przestaje zadziwiać.
+ Also, po zobaczeniu tego maila, zgadzam się z Tuskiem, że GazPol przekroczył granice (pomijam już fakt, że to fuszerka straszliwa).
++ Jeśli chodzi o dyscyplinarkę, to będzie przynajmniej postępowanie wyjaśniające – zdecydowało o tym Kolegium SA. Co oznacza, że najprawdopodobniej będzie i postępowanie dyscyplinarne.
+++ Więcej o okolicznościach powołania SSO Milewskiego na stanowisko Prezesa. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|