Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-01-2013, 01:09
|
|
|
Mnie się podoba nowy Roman. Co prawda stary też się podobał, więc to bardziej pewnie kwestia sympatycznej gęby niż myśli politycznej ^^ |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 27-01-2013, 01:23
|
|
|
Na pewno nowy Roman jest bliższy prawdziwemu Romanowi niż stary, więc przynajmniej o tyle jest to dowód dojrzewania politycznego. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 28-01-2013, 21:52
|
|
|
Pawłowicz nie domaga się przywilejów i jakiejkolwiek zmiany prawa w odniesieniu do statusu cywilnego, jaki posiada, więc argument invalid. Choć przyznam, że jak widziałem, jak się kłóci z Gozdyrą, to też w pierwszej chwili przyszło mi to na myśl. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 30-01-2013, 08:30
|
|
|
Znaczy, czemu Nowak? On ma tylko pomóc w wyjaśnianiu sprawy, same zdarzenia nastąpiły dwa lata przed jego urzędowaniem... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
~Nanali~
|
Wysłany: 30-01-2013, 11:52
|
|
|
Popieram, chociaż zastanawia mnie, ile wg niej medali, to adekwatne przełożenie na dobre rezultaty w wydawaniu ministerialnych pieniędzy >< Mam nadzieję, że jakoś to zatrybi. |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 30-01-2013, 13:12
|
|
|
Nie chodzi o to, żeby to się przekładało na medale, odznaczenie zawodnika albo zespołu to tylko uwieńczenie całego procesu, do którego potrzeba dużych nakładów. Działacze sportowi się burzą, bo oni dobrze wiedzą o co chodzi, a chodzi o przykręcenie kurka właśnie im. Polski sport to patologia właśnie z powodu tych ludzi, którzy dostają kupę kasy za... kręcenie się gdzieś tam wokół sportu. Finansuje się ich i grupkę szerzej znanych sportowców w kilku dyscyplinach, a poza nimi brakuje kasy na kształcenie i treningi nowych. Działacze z kolei otrzymane pieniądze kierują głównie na promowanie sportu - widocznie dobrze wiedzą, że jak coś jest gówniane to wymaga solidnego marketingu.
Czasem gdzieś się ktoś wybije, bo będzie miał skilla i dopisze mu szczęście (albo tylko to drugie) i Polska znowu pęknie z dumy jakie wspaniałe dziecko (całe jedno) urodziła. Tymczasem jest to obraz, nad którym trzeba usiąść i się poważnie zastanowić czy tak to powinno wyglądać. Mam wrażenie, że Mucha właśnie to zrobiła (a powiadają, że Mucha nie siada...). |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-02-2013, 15:51
|
|
|
Link
Cytat: | Grodzka przyznaje, że - w związku z jej kandydowaniem na stanowisko wicemarszałka Sejmu - obawia się, że "ci ludzie, którzy nie mogą zrozumieć jej i jej sposobu myślenia, tego co sobą reprezentuje, będą się wobec niej zachowywać wrogo". Zapowiada jednocześnie, że głosowanie nad jej kandydaturą będzie dla Sejmu "testem na tolerancję". - Pozwoli sprawdzić, jaka jest wizja świata posłów. Czy posłowie odzwierciedlają poglądy społeczeństwa? - dodaje. |
Hell yeah - kto mnie nie poprze jest mugolem. Nie wątpię, że miewaliśmy już gorszych wicemarszałków niż Grodzka, ale mogłaby przynajmniej udawać, że chodzi o kompetencje |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-02-2013, 16:49
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Hell yeah - kto mnie nie poprze jest mugolem. Nie wątpię, że miewaliśmy już gorszych wicemarszałków niż Grodzka, ale mogłaby przynajmniej udawać, że chodzi o kompetencje |
Z jednej strony tak... z drugiej strony, praktycznie wszystkie argumenty przeciw Grodzkiej sprowadzają się do jej transseksualizmu i operacji korekty płci, którą przeszła. Zresztą, umówmy się – wybór wicemarszałków to kwestia polityczna, nikt się tu kompetencjami nie przejmuje (a dłuższego stażu parlamentarnego od posłów Palikota trudno wymagać z przyczyn oczywistych)... jak kandydowała Nowicka to też nie mówiono o jej kompetencjach do panowania nad salą i organizowania obrad, tylko o jej procesie i synie. Śmiem zresztą twierdzić, że na tle reszty palikociarni Grodzka wyróżnia się akurat pozytywnie – jakby chodziło tylko o hucpę, to zgłosiliby raczej Kotlińskiego, czy Ryfińskiego... ba, bardziej kontrowersyjni byliby dla mnie Rozenek, czy Biedroń. Tak więc uważam że w jednym Grodzka ma rację: ze sporej części polityków wychodzą przy tej okazji różne uprzedzenia. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 02-02-2013, 16:57
|
|
|
Tylko po co komu "kierownik", którego pół sali ma w niedomówieniu? Trudno w takiej sytuacji mówić o jakiekolwiek współpracy i konstruktywnym działaniu. Tylko w wojsku trzeba słuchać dowódcy jaki by on nie był - w normalnym życiu (również parlamentarnym) istotne jest "dogadywanie się" różnych stron dyskusji, a w tym przypadku będzie z tym duży problem. Niemal oczywiste wydaje się, że palikociarze celowo ja wypychają na taki stołek żeby popłynąć na fali ostatnich dyskusji o tolerancji i zwyczajnie strollować salę.
Inne partie potrafią się jakoś zakamuflować, ale akurat Palikot ze świtą jest wyjątkowo transparentny i niestety nie idzie w tym kierunku, w jakim fajnie by było żeby poszedł ktoś taki. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 02-02-2013, 17:06
|
|
|
BOReK napisał/a: | Inne partie potrafią się jakoś zakamuflować, ale akurat Palikot ze świtą jest wyjątkowo transparentny i niestety nie idzie w tym kierunku, w jakim fajnie by było żeby poszedł ktoś taki. |
Oczekujesz od faceta, który całą swoją karierę polityczną zbudował na hucpie i trollowaniu, aby nagle stał się poważnym politykiem? |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|