Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 06-05-2013, 15:13
|
|
|
Morg napisał/a: | Ano stąd żeby nie chować na drugiego maja wywieszonej flagi, tylko po to żeby ją trzeciego znowu wywiesić. A przy okazji tego dnia Polacy zatknęli flagę na Reichstagu (choć to raczej rocznica przypadkowa ;) ). | A dokładniej dlatego, bo w okresie po 1990-tym znaczna część dozorców domów właśnie NIE chowała flagi... i utarło się nazywanie tego dniem flagi narodowej.
Tym bardziej obchody tego święta bez flagi kompletnie odbierają mu sens. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 07-05-2013, 17:44
|
|
|
Urawa napisał/a: | Adwokat Kaczyńskiego zmienił zdanie w sprawie Smoleńska. Cóż, lepiej późno niż wcale, chodź pamiętam, jak jeszcze przed Macierewiczem bredził o sztucznej mgle. Z drugiej strony, skoro po dwóch latach zajmowania się sprawą miał dość i wyrzucił z siebie wszystko, to chyba jednak w tym co mówi, musi być coś z prawdy. |
Jak w sprawie Smoleńska mam swoje zdanie, tak z definicji nie ufam adwokatom (czy raczej ogólnie ludziom), którzy nie potrafią stosować się do elementarnych zasad przyzwoitości i etyki. Mecenas Rogalski będzie miał postępowanie dyscyplinarne (komentarze adwokatów) i, moim zdaniem, słusznie. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 08-05-2013, 10:37
|
|
|
Hmm, wygląda na to, że te 100 tys. zł z NCK mają iść właśnie na tę metkę, nie na akcję "Orze(ł) jak może". Niezależna.pl tego nie prostuje, a jednak tyle dobrego, że to tylko 100 kawałków, a nie 200.
Lasek jest niesamowity - nie dość, że dostaje publiczne pieniądze na dementowanie tez niezgadzających się ze stekiem bzdur, jaki współtworzył, to jeszcze dalej chce rozmawiać z ekspertami Macierewicza bez udziału mediów. Ktoś może mi wyjaśnić jaki miałby być tego cel? Liczą, że Binienda palnie się w czoło i przyzna im rację na wspólnej konferencji prasowej?
Oj, coś czuję, że zespół Laska wkrótce okaże się równie groźną jednostką chorobową co zespół Macierewicza. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 08-05-2013, 11:41
|
|
|
Cytat: |
Oj, coś czuję, że zespół Laska wkrótce okaże się równie groźną jednostką chorobową co zespół Macierewicza. |
Owszem. W interesie Tuska leży jak najbardziej podtrzymywanie przy życiu smoleńskich bajek Macierewicza, a takie akcje utwierdzają jedynie w przekonaniu wyznawców zamachowych teorii.
Dość często spotykam się z opiniami "PiS i PO to jedna cholera, ale PO nie ma smoleńskiego zajoba, więc popieram PO". Zatem w interesie PO ten smoleński zajob żyć musi. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 09-05-2013, 08:29
|
|
|
Morg napisał/a: | Urawa napisał/a: | Adwokat Kaczyńskiego zmienił zdanie w sprawie Smoleńska. Cóż, lepiej późno niż wcale, chodź pamiętam, jak jeszcze przed Macierewiczem bredził o sztucznej mgle. Z drugiej strony, skoro po dwóch latach zajmowania się sprawą miał dość i wyrzucił z siebie wszystko, to chyba jednak w tym co mówi, musi być coś z prawdy. |
Jak w sprawie Smoleńska mam swoje zdanie, tak z definicji nie ufam adwokatom (czy raczej ogólnie ludziom), którzy nie potrafią stosować się do elementarnych zasad przyzwoitości i etyki. Mecenas Rogalski będzie miał postępowanie dyscyplinarne (komentarze adwokatów) i, moim zdaniem, słusznie. |
Nie wiedzieli, biedacy z kim zadzierają. |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 09-05-2013, 08:48
|
|
|
Niesiołowski popełnia poważny błąd logiczny, choć nie jest to to, co wytyka mu niezalezna (bo to akurat stek bzdur i agitacji, ale takie mamy media ^^).
Cytat: | Zamiast podziękować mu za to, że broni honoru adwokatury i nie brnie w te kłamstwa, |
Honor adwokatury nie ma nic wspólnego z mówieniem prawdy, co więcej często jest mu z prawdą wyraźnie nie po drodze. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 09-05-2013, 10:23
|
|
|
Sam nie wiem, czy wyjawił jakąś tajemnicę, przynajmniej takiej nie widzę na pierwszy rzut oka. Stwierdzenie, że (jego zdaniem) nie było zamachu, ma raczej charakter opinii, a nie wypowiedzi o faktach z tego względu, że sam Rogalski narzekał bodaj w tej samej wypowiedzi na braki materiału dowodowego. Wypowiedź o faktach byłaby wtedy, jakby powiedział, że na karcie tej i tej w aktach sprawy jest zawarto to i owo albo jakby powiedział, że w dniu tym i tym widział osobę X i Y.
Uważam jednak, że bardzo nie w porządku była taka nagła wolta w opinii. To coś, jakby był proces poszlakowy, adwokat reprezentuje oskarżycieli posiłkowych, powiedzmy, że chodzi o spowodowanie katastrofy/zabójstwo/katastrofę ekologiczną i po wypowiedzeniu pełnomocnictwa adwokat mówi w mediach jeszcze w trakcie postępowania: moim zdaniem moi byli klienci nie mają racji.
W jakim świetle to ich stawia? Piszę o intuicjach, bo z punktu widzenia logicznego, to jest irrelewantne. Intuicje są takie:
Urawa napisał/a: | Z drugiej strony, skoro po dwóch latach zajmowania się sprawą miał dość i wyrzucił z siebie wszystko, to chyba jednak w tym co mówi, musi być coś z prawdy.
|
Wydaje mi się, że jest to kwestia lojalności, a nie wyjawienia tajemnicy. Także inne przepisy Kodeks etyki adwokackiej by tu wchodziły w grę, mówiące o niedziałaniu na szkodę klienta itp. Postępowanie dyscyplinarne nie jest dla mnie tu oczywiste i konieczne (w tym sensie, że jak tylko usłyszałem wypowiedź, to pomyślałem: "oho, będzie dyscyplinarka"), ale ma rację bytu, bo było to nie w porządku. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 09-05-2013, 11:36
|
|
|
Nie jest wykluczone, że on tak naprawdę wie coś więcej, ale właśnie z ww. powodów tego nie ujawnił. Niemniej, jeśli tak rzeczywiście jest, to albo powinien wyłożyć całą kawę na ławę, albo się nie odzywać, bo wówczas przypominałby Macierewicza, który jest mistrzem w sztuczce "Wiem, ale nie mogę powiedzieć".
Cóż, póki w interesie obu głównych partii będzie zabawa Smoleńskiem, póty rzetelnego wyjaśnienia się nie spodziewam. |
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 09-05-2013, 18:49
|
|
|
Dokładnie o nielojalność mi chodziło. Atakowanie linii swojego klienta po wypowiedzeniu (nie wiem przez kogo, ale to nie aż tak istotne) pełnomocnictwa to IMHO przynajmniej brak profesjonalizmu. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 09-05-2013, 19:36
|
|
|
Morg napisał/a: | Dokładnie o nielojalność mi chodziło. Atakowanie linii swojego klienta po wypowiedzeniu (nie wiem przez kogo, ale to nie aż tak istotne) pełnomocnictwa to IMHO przynajmniej brak profesjonalizmu. |
Ale z tego co słyszałem (wywiadu nie czytałem, zaznaczam), to atakował głównie Macierewicza, który jego klientem nie był. |
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 09-05-2013, 20:47
|
|
|
Urawa napisał/a: | Morg napisał/a: | Dokładnie o nielojalność mi chodziło. Atakowanie linii swojego klienta po wypowiedzeniu (nie wiem przez kogo, ale to nie aż tak istotne) pełnomocnictwa to IMHO przynajmniej brak profesjonalizmu. |
Ale z tego co słyszałem (wywiadu nie czytałem, zaznaczam), to atakował głównie Macierewicza, który jego klientem nie był. |
Dlatego piszę o atakowaniu linii klienta, a nie samego klienta. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|