Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
alosza
green coat
|
Wysłany: 14-12-2013, 10:43
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | A co oddawania wladzy w rece ludzi ktorzy "wiedza lepiej" i maja wieksze kwalifikacje do rzadzenia- naprawde chcemy Unii Wolnosci u wladzy? |
1) No a kto rządzi od 6 lat?
2) Analogicznie odwrotnie: naprawdę chcemy Samoobronę u władzy?
Generalnie ja, jako republikanin (w bardzo starym tego słowa rozumieniu) z przekonania, jestem za powszechnym prawem wyborczym. Niemniej odkąd obejrzałem taki legendarny filmik na yt o świadomości politycznej Amerykanów (który przy zachowaniu wszelkich proporcji i uwzględnieniu przerysowania uznałem za reprezentatywny), to już nie uznaję wprowadzanie cenzusu wykształcenia jako myślozbrodnię, o której nawet nie warto rozmawiać i jej głosicieli skazywać na ostracyzm.
Z kolei pomysł Wipletów z tym głosowaniem za dzieci uważam za bardzo ciekawy i jako taki mi się spodobał, uznaję go za warty przegadania. Choć też - czy to oznacza, że ostatecznie bym go poparł? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 14-12-2013, 11:54
|
|
|
alosza napisał/a: | Ysengrinn napisał/a: | A co oddawania wladzy w rece ludzi ktorzy "wiedza lepiej" i maja wieksze kwalifikacje do rzadzenia- naprawde chcemy Unii Wolnosci u wladzy? |
1) No a kto rządzi od 6 lat? |
I rozumiem, ze uwazasz to za optimum? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 14-12-2013, 12:01
|
|
|
Należy przez to rozumieć, że Platformę uważam za kontynuację Unii Wolności wg kryterium:
- programowego;
- personalnego;
- podejścia, że "my u władzy wiemy lepiej od ludzi", taka (wannabe) merytokracja;
- poparcia tych samych środowisk.
Choć teoretycznie można się jeszcze spierać, że bardziej kanoniczną kontynuacją UW byłoby SD, jacyś Demokraci.pl czy kto tam jeszcze. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 14-12-2013, 12:23
|
|
|
Zrozumialem za pierwszym razem. Pytam, czemu bronisz idei oddania wladzy "wannabe merytokracji" na ktorej zazwyczaj nie zostawiasz suchej nitki. |
|
|
|
|
|
K.R
ja też
|
Wysłany: 14-12-2013, 13:29
|
|
|
Warto też wspomnieć o finansowaniu partii politycznych ,czyli ogłupianiu polaków pustymi sloganami za nasze pieniądze.Przypomnieć też można sytuacje partii Korwina Mikke która nie została dopuszczona do wyborów mimo że spełniła wszystkie konieczne warunki. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 14-12-2013, 14:34
|
|
|
K.R napisał/a: | Przypomnieć też można sytuacje partii Korwina Mikke która nie została dopuszczona do wyborów mimo że spełniła wszystkie konieczne warunki. |
OH BOY HERE WE GO |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 16-12-2013, 13:23
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Ledwie uniewinniono Hofmana, a tu najmłodszy emeryt III RP powiększył grono zawieszonych członków za zabawy krzesłem.
|
Jak ich agent tomek postraszy tym co ma na nich to go od razu odwieszą. A to, że chleje i grozi to żadna dla mnie niespodzianka. Jako pracował w CBA często tak robił, rożne dzienniki pisały o tym, że przesadnie imprezuje, rozbija swoje samochody i doprowadza do bójek. Szkoda, że kogoś takiego PIS wziął na swoje listy. |
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 19-12-2013, 13:52
|
|
|
Rejtan, czyli raport ambasadora – normalnie witki mi opadły. Gratuluję, udaje wam się coś, co w ogóle nie wyszło Kaczyńskiemu: skutecznie przekonujecie Polaków że jesteście obcą agenturą. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 19-12-2013, 14:28
|
|
|
O, jaki piękny adres do cara... Aż dziw, że nie poprosili od razu o wybawienie spod okupacji polskich panów przez miłująca pokój armię rosyjską.
Kutz im mordy lizał. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 19-12-2013, 23:47
|
|
|
... Oni coś chcieli tym osiągnąć, czy po prostu wkurzyć wszystkich wokoło?
EDIT=
Trolololol. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 24-12-2013, 14:22
|
|
|
Urawa napisał/a: | pomysły naukowców na kanał na mierzei wiślanej... |
Sigh. Żałosne.
Że też takie hejtujące clowny uchodzą w Polsce za "naukowców". Powinni trafić na ministerialną czarną listę, z zakazem zatrudniania za publiczne pieniądze.
Tak samo jak z warszawskim metrem, nikt (z dysponujących dostępem do koryta) nie potrafi kompetentnie zrobić sensownego studium, przedstawiającego problemy/zjawiska w poszczególnych obszarach, proponującego metody pomiaru, i wyprowadzające z wyników pomiaru wnioski. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
|