Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 10-01-2014, 14:55
|
|
|
wa-totem napisał/a: | POlityczni nadańcy w TVP dowodzą czynami, że PO czuje że traci możliwość utrzymania władzy bez oszustw, a Tusk idzie w kierunku Łukaszenkowskiej "miękkiej" dyktatury: w TVP już oficjalnie i bez fabrykowania wymówek wprowadzono cenzurę.
W tym kontekście, wizyty i konsultacje pracowników PKW w Moskwie wydają się zrozumiałe i oczywiste - chcą się uczyć, jak u nas zrobić to, o co tamtych się podejrzewa... |
Akurat gdy miał być poruszany temat, który z tej całej plątaniny najbardziej mnie interesuje i dotyczy?
PLS... |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 10-01-2014, 15:03
|
|
|
alosza napisał/a: | TVP nie powinna się unosić emocjami, że to "wyjątkowo nikczemne, gdyż Turski był chory i zmarł", bo w momencie ewentualnego pomówienia jeszcze żył. Bo w takim razie co? Nie można mówić, że Kwaśniewski tu i ówdzie zapił, bo a nuż zaraz umrze? |
W tym, że Kwachu był narąbany. Zresztą u niego tą chorobę widać od razu po oczach i nie potrzebne są do tego przekonujące dowody. A jeśli chodzi o Turskiego to osobiście uważam, że krzywdę mu zrobili. Chociaż bardziej to jego rodzinie, bo on to już chyba nie był świadom tego co napisał portal Karnowskich.
A co do emocji, to można zawsze zaapelować do TVP by wybór gości do programów dokonywał za nich komputer - on to na pewno nie będzie się nimi kierował.
alosza napisał/a: | A Pospieszalski sam swój program chyba zdjął na znak protestu, bo się ziomali z Karniakami. |
Tak? Bo wszędzie trąbią, ze TVP brutalnie zdjęło mu program. Ale jeśli to on, to go rozumiem. |
|
|
K.R
ja też
|
Wysłany: 10-01-2014, 15:07
|
|
|
Nie wiem jaka jest misja TVP i czy obywatele RP mają wpływ na kształt programowy Publicznej Państwowej telewizji , to jest kpina za nasze pieniądze urządzają szopke. I tak w kółko cały internet sie kłóci czy słusznie czy nie słusznie czy Pis czy PO czy lewaki czy prawica , a nasze pieniądze ciągle są marnowane. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-01-2014, 15:20
|
|
|
Proszę… członkowie PKW to dziewięciu sędziów:
– trzech sędziów Trybunału Konstytucyjnego wskazanych przez prezesa Trybunału Konstytucyjnego;
– trzech sędziów Sądu Najwyższego wskazanych przez Pierwszego Prezesa Sądu Najwyższego;
– trzech sędziów Naczelnego Sądu Administracyjnego wskazywanych przez Prezesa Naczelnego Sądu Administracyjnego.
Czyli politycy mają wpływ (i to pośredni) jedynie na jedną trzecią składu PKW – z racji tego że Sejm wybiera sędziów TK. Imputowanie że PKW ma jakiś interes we wspieraniu PO, czy też że są od nich zależni jest śmieszne… |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 10-01-2014, 15:36
|
|
|
PKW? Odnośnie czego piszesz, Morgu? |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
K.R
ja też
|
Wysłany: 10-01-2014, 16:05
|
|
|
xD
art 213. konstytucji 1. Krajowa Rada RiT stoi na straży wolności słowa , prawa do informacji oraz interesu publicznego w radiofonii i telewizji.
art. 214 1. Członkowie KRRIT są powoływani przez Sejm, Senat i Prezydenta RP
Wiec jakby stoi na straży wolności słowa i jest upolityczniona zależna od rządu także zależna od zmian w rządzie wiec z każdymi wyborami forma stania na straży wolności słowa może sie zmieniać. sic ! |
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 10-01-2014, 16:21
|
|
|
shugohakke napisał/a: | PKW? Odnośnie czego piszesz, Morgu? |
Odnośnie fragmentu posta Totema dot. PKW. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 10-01-2014, 16:41
|
|
|
Tabris napisał/a: | A co do emocji, to można zawsze zaapelować do TVP by wybór gości do programów dokonywał za nich komputer - on to na pewno nie będzie się nimi kierował. |
Ale argument. Chcesz powiedzieć, że instytucje publiczne mają się kierować w swych decyzjach emocjami?
Tabris napisał/a: | W tym, że Kwachu był narąbany. Zresztą u niego tą chorobę widać od razu po oczach i nie potrzebne są do tego przekonujące dowody. A jeśli chodzi o Turskiego to osobiście uważam, że krzywdę mu zrobili. Chociaż bardziej to jego rodzinie, bo on to już chyba nie był świadom tego co napisał portal Karnowskich. |
Coś takiego było na stronie Karniaków: http://wpolityce.pl/artykuly/68858-wsumiepl-ujawnia-prawdziwe-powody-odejscia-turskiego-z-panoramy-wystapil-pijany-na-wizji
Ciężko mi znaleźć dłuższy fragment Panoramy z 30 listopada, na yt widzę coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=6fppBuq38_M
Moim zdaniem wygląda to na stan upojenia, ale równie dobrze to też może być choroba. Skoro się potem podziało, co się podziało, to jest to nawet bardziej prawdopodobne. Tylko że Karniaki tego nie wiedzieli w momencie pisania niusa, powoływanie się na cukrzycę jest jakościowo inną wymówką niż udar czy zawał (na Wiki czytam, że najpierw miał atak hipoglikemii, a potem zawał), a ponadto przecież to było bezpośrednio po andrzejkach.
Zatem teza o jego upojeniu taka całkiem od czapy nie była. To, że zmarł, nie ma nic do rzeczy. Wiadomo, w obliczu śmierci kogokolwiek nam jest przykro, może jakimś bohaterem mojej bajki nie był, bo robił świetną karierę w reżimowych mediach PRL, ale jako gówniarz go uwielbiałem, "bo to taki miły dziadzio". Generalnie zresztą dla osób emocjonalnych i bezrefleksyjnych to będzie "taki miły dziadzio". Bądź co bądź charyzmę i kompetencje do wykonywania zawodu miał. Panie świeć nad Jego duszą.
Tylko jak to się ma do fochów na Karnowskiego? |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 10-01-2014, 16:44
|
|
|
Morg napisał/a: | shugohakke napisał/a: | PKW? Odnośnie czego piszesz, Morgu? |
Odnośnie fragmentu posta Totema dot. PKW. |
Faktycznie. Umknęła mi ta linijka. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 10-01-2014, 16:47
|
|
|
alosza napisał/a: | Ale argument. Chcesz powiedzieć, że instytucje publiczne mają się kierować w swych decyzjach emocjami? |
Ja bym powiedział że uważam za przyzwoitość to że TVP staje murem za swoim pracownikiem. Można różnie oceniać sytuację (mnie ona zresztą szczególnie nie interesowała i nie interesuje – acz uważam że swoim późniejszym oświadczeniem Karnowscy się jedynie ostatecznie pogrążyli), ale w bronieniu pracownika przez pracodawcę nie widzę nic zdrożnego. |
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 10-01-2014, 16:52
|
|
|
Morg napisał/a: | Ja bym powiedział że uważam za przyzwoitość to że TVP staje murem za swoim pracownikiem. Można różnie oceniać sytuację (mnie ona zresztą szczególnie nie interesowała i nie interesuje – acz uważam że swoim późniejszym oświadczeniem Karnowscy się jedynie ostatecznie pogrążyli), ale w bronieniu pracownika przez pracodawcę nie widzę nic zdrożnego. |
No tak jak pisałem, ja mam ambiwalentne odczucia. Na pewno to nie było motywowane zamordyzmem, łukaszenkizmem, putinizmem itd., jak to niektóre z prawicowych mediów opisują. To zupełnie nie to.
Widzę też różnicę między sytuacją z Palikotem, który to samo robił po śmierci Kaczyńskiego - bo on jest politykiem, ileś tam procent go popiera, to trzeba go zapraszać czy to się komuś podoba, czy nie.
Reakcja TVP IMO przesadzona, ale też nic znowuż takiego zdrożnego, że mamy rozrywać szaty nad stanem polskiej demokracji. Po prostu emocje. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 10-01-2014, 17:22
|
|
|
W zasadzie... ma ktoś pretensje do Radia Maryja, że nie zaprasza się tam Palikota, a do Gazety Wyborczej, że nie robi wywiadów z Leszkiem Bublem? Na tej samej zasadzie nie dziwi w sumie, że po sprawie Turskiego TVP nie życzy sobie Karnowskich u siebie. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 10-01-2014, 17:42
|
|
|
Ale GAZWYB i RM to prywatne inicjatywy, anie własność publiczna, w założeniu bezstronna. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
K.R
ja też
|
Wysłany: 10-01-2014, 17:42
|
|
|
Radio Maryja akurat Niesiołowskiego zapraszało , wiec to nie jest tak że zapraszają tylko swoich zwolenników. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 10-01-2014, 18:15
|
|
|
K.R napisał/a: | Radio Maryja akurat Niesiołowskiego zapraszało , wiec to nie jest tak że zapraszają tylko swoich zwolenników. |
Był czas, kiedy nie było bardziej radiomaryjnej partii niż ZCHN Niesiołowskiego. Kaczor wówczas brzydził się RM, a to, co o Rydzyku mówił, to dziś Palikot co najwyżej powtarza. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|