Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Raul
|
Wysłany: 16-03-2014, 12:16
|
|
|
Morg napisał/a: | vries napisał/a: | I wtedy każdy obywatel Unii może być leczony u nas za free. Głupi pomysł. |
Jakkolwiek ogólnie nie zgadzam się z Raulem, to uważam że ws. opieki zdrowotnej możnaby po prostu wymagać pokazania DO, zamiast inwestować -liony w system weryfikacji, który się będzie zwracał pierdylion lat. |
Mogłby to byc dowód/paszport/prawo jazdy.
Ogólnie nie zgadzasz się ze mna w każdej kwestii? Chętnie poczytam dlaczego. |
_________________ “Why is it," he said, one time, at the subway entrance, "I feel I've known you so many years?"
"Because I like you," she said, "and I don't want anything from you.”
|
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 16-03-2014, 12:21
|
|
|
vries napisał/a: | Płace 100zł panu X i na papierze mieszkam w Polsce. Mam wtedy prawo do darmowej opieki zdrowotnej na koszt państwa polskiego. Taki jest moim zdaniem powód obecnych regulacji. |
Serio mając do wyboru opieke zdrowotną w Niemczech, Finlandii czy Danii wolałbyś się leczyć w Polsce? :) |
_________________ “Why is it," he said, one time, at the subway entrance, "I feel I've known you so many years?"
"Because I like you," she said, "and I don't want anything from you.”
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 16-03-2014, 22:45
|
|
|
Polak mało docenia naszą służbę zdrowia. Jest jedynie źle dofinansowana i system jest zły. Ale wiedza naszych lekarzy jest większa od takich Brytyjskich. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 17-03-2014, 07:20
|
|
|
Nie przekłada się to na lepsze warunki czy wyniki leczenia w publicznej służbie zdrowia, więc co z tego? |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 17-03-2014, 09:22
|
|
|
Caladan napisał/a: | Polak mało docenia naszą służbę zdrowia. Jest jedynie źle dofinansowana i system jest zły. Ale wiedza naszych lekarzy jest większa od takich Brytyjskich. |
Zwłaszcza we włocławskim szpitalu czy w łódzkim pogotowiu... |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 17-03-2014, 10:04
|
|
|
Urawa napisał/a: | czy w łódzkim pogotowiu... |
... nie spodziewałem się łódzkiego pogotowia...
A serio - ten przypadek nie dowodzi akurat niedostatecznej wiedzy, tylko etyki. ;) |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-03-2014, 14:35
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | EDIT= Poza tym na Boga, jesli "bogatym ludziom" oplaca sie sytuacja, w ktorej na starosc beda mieli 600 zl emerytury to chyba cos jest nie tak z calym systemem, a nie z KRUSem. | Nie chodzi o przyszły benefit, ale o jak najbardziej obecną ucieczkę przed zasadą solidaryzmu społecznego.
Co do weryfikacji, wkurza mnie że nasza administracja państwowa to udzielne księstewka, i nikt nie ma jaj by jak w usa był JEDEN numer (social security nomen omen) którym musiałyby się posługiwać wszystkie instytucje... wtedy weryfikowanie np. aktualnych składek byłoby bardziej realistyczne a całość tańsza. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Swarga
|
Wysłany: 18-03-2014, 12:48
|
|
|
Jednego numeru nigdy nie będzie, ponieważ rządy obiecują budowę miejsc pracy. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 18-03-2014, 18:50
|
|
|
Zawsze mam problem czy tematy dot. EU są bardziej krajowe czy światowe, ale niech będzie, że tu.
Spot Palikota jest spotem Palikota - prezentuje dokładnie to czego można się po spocie Palikota spodziewać, z dokładnością do tego, że w ogóle nie rusza. Bardziej a propos Jewropy Plus intryguje mnie co innego jeszcze rok temu mieli dołączyć w europarlamencie do ugrupowania socjalistów, a teraz Guy Verhoffstadt się z nimi pokazuje (w sumie jak się nie rozumie polskiego, to Palikot nie jest taki obciachowy...) i ma nadzieję, że wejdą w skład liberałów. Wydaje się być zbyt poważnym politykiem żeby "mieć nadzieję" na coś, czego wcześniej nie dogadał, ale z drugiej strony... Nie zdziwiłoby mnie w sumie gdyby Palikot jednocześnie dogadywał się z nim i Bruno Schul... Martinem Schulzem. To byłoby w jego stylu - narobić siary na całą Europę i zrobić idiotów ze wszystkich którzy wyciągnęli doń rękę. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
cal
Gość
|
Wysłany: 19-03-2014, 14:20
|
|
|
Wiecie w Anglii dostaniecie cudowny lek na wszystko. Ibuprom. Co prawda raz zrobili badanie krwi etc.
Radzę pojechać zagranicę na dłużej i wtedy myślenie w niektórych kategoriach przestawi sie na drugi tor. |
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 19-03-2014, 16:38
|
|
|
Cytat: | Wiecie w Anglii dostaniecie cudowny lek na wszystko. Ibuprom. | W Polsce też zaczyna tak być. Od 3-4 lat nie chodzę do mojej lekarki ze sprawami dot. górnych dróg oddechowych bo zawsze dostawałem podobny zestaw leków dostępnych bez recepty (witaminy, coś na gardło, coś przeciwzapalne z ibuprofenem, ew. jeszcze coś w bonusie). Jeśli tylko coś mnie bierze oszczędzam czas, od razu udając się do apteki. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 19-03-2014, 20:32
|
|
|
Jakiś czas temu jak miałam zapalenie górnych dróg oddechowych, lekarka zapisała mi Oscillococcinum. Wykształcona kobieta. Z dyplomem (mam nadzieję). Macki opadają. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|