Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 03-09-2015, 08:38
|
|
|
Bardzo nie podoba mi się sposób w jaki to referendum jest przeprowadzane, bo te pytania to praktycznie bełkot pisany na kolanie.
Nie lepiej z pytaniami które chce dodać Duda - w tym emerytalnym wprowadził "drobne" korekty zupełnie zmieniające sens (no ok, w zasadzie w ogóle nadające temu pytaniu jakiś sens), a to o lasach wygląda jakby prezydent dał się zrobić w jajo leśnikom - myślał, że pytanie tyczy się prywatyzacji lasów, a w rzeczywistości pytanie brzmi "czy chcesz by utrzymano patologie i brak nadzoru w Państwowym Gospodarstwie Leśnym?". |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 03-09-2015, 12:58
|
|
|
Cytat: | "czy chcesz by utrzymano patologie i brak nadzoru w Państwowym Gospodarstwie Leśnym?". |
Co takiego? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 03-09-2015, 13:23
|
|
|
6 września to ja będę nieprzytomny, bo w nocy obchodzę z byłą klasą dziesięciolecie matury. Jeśli się jednak ogarnę, to może i pójdę na to partyjniackie referendum Komorowskiego Referendum Dudy też jest partyjniackie, ale przynajmniej ma jakieś tam oparcie w legitymacji społecznej, bo zebrano wcześniej pod tymi pytaniami (w odrębnej wprawdzie procedurze) kilka milionów podpisów, a Platforma to zmieliła. Te referenda mi się nie podobają, ale jak słyszę, w jaki sposób Newsweek i Parówkowy portal krytykują to drugie referendum, to z przekory mam ochotę powiedzieć, że mi się podoba.
Pytania na 6 września:
Cytat: | 1. Czy jest Pani/Pan za wprowadzeniem jednomandatowych okręgów wyborczych w wyborach do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej?
2. Czy jest Pani/Pan za utrzymaniem dotychczasowego sposobu finansowania partii politycznych z budżetu państwa?
3. Czy jest Pani/Pan za wprowadzeniem zasady ogólnej rozstrzygania wątpliwości co do wykładni przepisów prawa podatkowego na korzyść podatnika? |
1. Nie.
2. Tak.
3. Facepalm.
A, czemu pójdę? B jak będą wyniki w stylu:
1. Tak.
2. Nie.
3. Wow! Tak. Super.
a takie będą, bo reszta nie pójdzie oddać głosu, to później będę słyszał w mediach o wielkim społecznym poparciu dla jakiejś tam idei. Zatem wolę to jakoś zamortyzować (choć nabijanie frekwencji może się nawet tym bardziej przysłużyć temu, czego nie chcę). |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 11-09-2015, 21:45
|
|
|
Zlikwidować składki na ZUS? Przecież to ewidentnie program naszego Krula! Jak śmią mu podbierać pomysły!? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 21-09-2015, 00:27
|
|
|
Zauważyliście, że od jakiegoś czasu PO i PiS doprowadzają do tak potężnej eskalacji w dyskusji o uchodźcach, że ani jedna z głównych gazet nie zauważyła, że mają zupełnie identyczne stanowisko w tej sprawie? |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 21-09-2015, 13:10
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Zauważyliście, że od jakiegoś czasu PO i PiS doprowadzają do tak potężnej eskalacji w dyskusji o uchodźcach, że ani jedna z głównych gazet nie zauważyła, że mają zupełnie identyczne stanowisko w tej sprawie? | Jakby zauważyli, to nie byłoby o czym pisać.
Dla mnie zabawniejsze jest, że obie strony są odsądzane od czci i wiary przez resztki naszej lewicy... która TEŻ nie chce żadnych uchodźców zapraszać. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 23-09-2015, 00:17
|
|
|
... chciałbym wierzyć, że przynajmniej nas czymś fajnym w ostatniej chwili przekupili i nie zdradziliśmy Grupy Wyszehradzkiej (nie żebym miał wysokie mniemanie o tym śmiesznym tworze, jak i lojalności jego pozostałych członków) za piękne oczy. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 24-09-2015, 12:13
|
|
|
Z tego co mówił Schetyna, to poinformował on – z tego co sam twierdzi – w poprzednich dniach resztę Wyszehradu jakie stanowisko będziemy prezentować na szczycie i zachowaliśmy się zgodnie z tymi deklaracjami. Nie uważam żeby taka postawa była nie w porządku.
Poza tym co konkretnie miałoby dać nam głosowanie przeciw przy braku mniejszości blokującej? W takiej sytuacji lepiej negocjować. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 26-09-2015, 11:12
|
|
|
"Pan jest zerem" nie stanie przed trybunałem stanu. Platformie ta szopka się naturalnie nie kalkulowała (nie wspominając o ryzyku "niekorzystnego" wyroku), ale załatwianie tego przez kalkulowaną nieobecność ładnie nie wygląda. Zwłaszcza jak się uwzględni wypowiedzi towarzyszące składaniu wniosku... A można było pomyśleć zawczasu. Ech te nasze Andrzeje i Janusze polityki. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 08-10-2015, 13:43
|
|
|
Słów brak...
Jedno mnie ciekawi - kto to wyceniał? Sam Bronek?
EDIT= Tajemnica śmiesznie niskich wycen się wyjaśniła... |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 08-10-2015, 15:10
|
|
|
Czy te wypożyczenia wiążą się jakąś opłatą? Wycena jest tylko na wypadek zniszczenia/nie oddania czy służy ustaleniu jakichś wpływów? Bo trochę nie rozumiem czemu zaniżone wartości sprzętu miałby być takim problemem. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 08-10-2015, 18:37
|
|
|
Ja nie tyle widziałem w tym problem co nie rozumiałem po co w ogóle robić wycenę w której podaje się w oczywisty sposób bzdurne wartości. Teraz rozumiem - sprzęty warte mniej niż 200 zł w ogóle nie są ewidencjonowane, więc nawet teoretycznie nie można będzie uzyskać ich zwrotu. |
|
|
|
|
|
Gość
Gość
|
Wysłany: 25-10-2015, 21:10
|
|
|
Sondażowe wyniki wyborów:
Prawo i Sprawiedliwość – 39,1 proc., Platforma Obywatelska – 23,4 proc., Kukiz’15 – 9 proc., .Nowoczesna – 7,1 proc., PSL – 5,2 proc., KORWiN – 4,9 proc., Partia Razem – 3,9
Zlew nie wchodzi do sejmu... |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 26-10-2015, 15:53
|
|
|
Czo ten korwin xD |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
|