Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Kraj |
Masowe manifestacje polityczne to: |
Zły znak (Dowód politycznego kryzysu i eskalacji konfliktu) |
|
7% |
[ 1 ] |
Dobry znak (świadczą o obywatelskim przebudzeniu) |
|
21% |
[ 3 ] |
Obie odpowiedzi są prawidłowe |
|
71% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 14 |
Wszystkich Głosów: 14 |
|
|
|
Wersja do druku |
Dembol
|
Wysłany: 15-11-2011, 21:44
|
|
|
No to jeszcze tylko Biedronia wywalić i będzie spokój :) |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 15-11-2011, 21:58
|
|
|
Urawa napisał/a: | Ale czy Kaczyński powiedział coś innego niż prawdę? |
Bredził i wyolbrzymiał role Niemców. Widać wpadka z Merkel nic go nie nauczyła.
A co do Żakowskiego:
Cytat: | Stawianie na równi kilkudziesięciu zatrzymanych Niemców i tysięcy polskich chuliganów jest niepoważne. | Akurat z tą jego wypowiedzią mogę się zgodzić. Nie podoba mi się to, że Niemcy po zadymie są szybko wypuszczani, ale jeszcze bardziej nie podoba mi się obrona kiboli typu: "Bo to Niemcy wszystko zaczęli".
Cytat: | Antifa uchroniła zaś pokojowy wiec przed masakrą ze strony kiboli. I wypadałoby im podziękować. Policja nie ma do nich uwag, byli zdyscyplinowani i spokojni – dodaje publicysta. | Natomiast to co dalej pisze jest już dla mnie żartem. Ma klapki na oczach.
Ysengrinn napisał/a: | Wygląda na to, że TW "Janusz" jednak długo miejsca w Sejmie nie zagrzeje. | Partia Palikota naprawdę by na tym dobrze wyszła jakby"Jonasz" stracił mandat.
Cytat: | To oczywiste, że on został księdzem już będąc skończonym antyklerykałem, po cóż więc miałby iść do seminarium, jeśli nie w celu kapowania i rozpieprzania kleru od środka?
|
Dla mnie to on jest po prostu wariat.
Dembol napisał/a: | No to jeszcze tylko Biedronia wywalić i będzie spokój :) |
A jego za co? Ja by tego nie chciał... |
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-11-2011, 22:12
|
|
|
Dembol napisał/a: |
No to jeszcze tylko Biedronia wywalić i będzie spokój :) |
Za co się spytam? Bo jak na razie chyba tylko za żenujący poziom innych partii politycznych w sejmie... |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 15-11-2011, 22:12
|
|
|
Dzięki Biedroniowi dowiedziałem się, że wiedza o tym czym jest konwent seniorów jest powszechna w narodzie. Tak powszechna, że po gafie u Olejnik należało się z niego śmiać przez przynajmniej dwa tygodnie nonstop.
... Co prawda fakt, że Biedroń jest politologiem trochę prawicowych kawalarzy usprawiedliwia.
Tabris napisał/a: |
A co do Żakowskiego:
Cytat: | Stawianie na równi kilkudziesięciu zatrzymanych Niemców i tysięcy polskich chuliganów jest niepoważne. | Akurat z tą jego wypowiedzią mogę się zgodzić. |
A ja nie. Chuliganów w Marszu było najwyżej kilkuset, a cały problem zaczął się od uśredniania i wyzywania wszystkich uczestników jak leci od kiboli i faszystów. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 16-11-2011, 09:39
|
|
|
Wiem, jesień, ciemno, święto zmarłych, mroczne klimaty, więc i moda na nekromancję powraca. Duchu Dmowskiego, przybądź!
Inna sprawa, że jeśli wyjdzie z tego coś więcej niż tylko seans spirytystyczny, to Kaczyński może się bać. Ziobro mu trochę obetnie, toto takoż i kto wie, może trzeba będzie się przyzwyczaić do kilkunastoprocentowego wyniku? |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 16-11-2011, 12:45
|
|
|
SLD ma nowego kandydata na szefa. W summie czemu nie? Mimo młodego wieku to ten gość ma już spore doświadczenie. Kierował już jedną partią polityczną więc na pewno coś potrafi. No i poza tym czas na zmiany! He he he.....
Sojusz zaczął tłuc głową o ścianę. Ja bym nie miał nić przeciw temu gdyby zaczęli tłuc swoją głową, a nie własnych wyborców... |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-11-2011, 18:35
|
|
|
Ten kandydat chyba lepszy. ;)
+ Gowin najprawdopodobniej będzie nowym MiniSprawi. Chyba po raz pierwszy nie–prawnik obejmie tę funkcję, więc podchodzę sceptycznie, ale Gowina kojarzę raczej pozytywnie i nie podejrzewam go o jakieś pomysły z kosmosu, czy próby ręcznego sterowania (a takie zdarzały się jego poprzednikowi...). Cóż, zobaczymy co z niego będzie. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 16-11-2011, 20:50
|
|
|
Szkoda wielka, że ani władza, ani media nie miały odwagi, jak niegdyś Reagan, powiedzieć, gdzie jest dobro, a gdzie zło, czyli komentarz M. Środy do wydarzeń z 11 listopada... właściwie mogłem się spodziewać, ale to naprawdę jest albo porażająca naiwność, albo porażająca hipokryzja...
Cytat: | Ale ofiar nie było! Bo po lewej stronie znaleźli się również zdeterminowani i agresywni obrońcy. No i Bogu dziękować. |
No, i już wiemy czemu nie było tak źle. Nie dzięki Policji, a dzięki temu, że banda niemieckich antifowców próbowała pobić napoleońskich rekonstruktorów... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 17-11-2011, 13:22
|
|
|
Mamy nowy (nie)rząd.
Co zwraca uwagę? Spora liczba anonymousów, ludzi z drugiej czy trzeciej politycznej ławki, raczej urzędników niż polityków. Tusco wyraźnie unika sytuacji, w której w rządzie miałby nadmiar wyrazistych osobowości. Zostawił Sikorskiego, kto wie, czy to nie wskazanie sukcesyjne? No i, co nie jest jednak wielką niespodzianką, nie ma Schetyny. Są ludzie jakoś z nim związani wcześniej, co pokazuje, że el Premiero ich wyciąga spod wpływów Grzesia.
Aha, nie ma świętej Julii od Dorsza i jej ministerstwa. Została za to chyba jedna z największych mend - Arabski, facet, który nawet wybory przerypał z kretesem. Tusco musi być do niego faktycznie mocno przywiązany. Casus Arłukowicza pokazuje zaś, że zapas wazeliny zawsze w polityce się przydaje. Inna sprawa, że ministerstwo które dostał, to mina przeciwpiechotna. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Luik
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 17-11-2011, 16:12
|
|
|
Zwycięscy mogą przeciwników wewnętrznych nie wpuszczać do rządu, przegrani muszą ich wywalać z partii :P
Schetyny nie ma i chyba to nikogo nie dziwi. W gruncie rzeczy to dobrze, bo jakoś brak mi wiary w jego rzeczywiste możliwości. Ale on sobie znajdzie sposób, by się odpowiednio zaczepić i wzmacniać.
A teraz trzeba spokojnie poczekać i zobaczyć co z tego będzie, bo sytuacja się robi dość ciężka, więc rząd będzie miał okazję się wykazać. Miejmy nadzieję, że z niej skorzysta.
A tak na marginesie:
Urawa, naprawdę nie możesz się powstrzymać od tych wszystkich przeinaczeń? Jak dla mnie są one dość denerwujące. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 17-11-2011, 16:52
|
|
|
Luik napisał/a: | Urawa, naprawdę nie możesz się powstrzymać od tych wszystkich przeinaczeń? Jak dla mnie są one dość denerwujące. |
Luik nie zwracaj na to uwagi. Poprostu pokazuje jakie ma prawdziwe oblicze ta niby fajna scena intelektualna prawicy. Z chęcią jeszcze napisał to i owo, ale nie chce zniżać się do takiego poziomu intelektualnego. Zresztą moderacja nie dawno mówiła o braku przeinaczania. Przecież ten temat nazywa się "bardzo kulturalna rozmowa o polityce"
Odnośnie nowego rządu z Griszem muszę się zgodzić. Mało znane twarze, ale zazwyczaj takie robaczki z 3 linii odwalają robotę za te grube ryby. Za PO nie przepadam, ale byłbym głupcem, gdybym życzył imźle w nadchodzących ciężkich czasach. Każdemu nowemu rządowi dobrze życzę, ale zazwyczaj nie zasługują na moje dobre intencje. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 17-11-2011, 22:01
|
|
|
Urawa napisał/a: | Została za to chyba jedna z największych mend - Arabski, facet, który nawet wybory przerypał z kretesem. |
Cóż, przynajmniej Fedak i Pitera poleciały. Dla mnie największy przekręt to filozof jako minister sprawiedliwości. Wydawało się, że to facet rozsądny a tu bach - przyjął propozycje. Szkoda, że Kwiatkowskiego nie pozostawili. Natomiast Mucha mi się podoba, jest taka ładna i fajna. Takie przytulisko w ogóle nawet sobie jej teraz fotkę powiększyłem. Ciekawe w co się teraz będzie ubierać, ale to nie istotne bo i tak teraz w sporcie będziemy święcić same sukcesy. A tak już poważnie wracając do zmian... To miałem jeszcze nadzieję, że może jakimś tam trafem, czy czymś podobnym Tusk zmieni Ministra Kultury Wrocławia. A tu buuuuu pozostał... |
|
|
Morg
|
Wysłany: 17-11-2011, 22:05
|
|
|
Tabris napisał/a: | Szkoda, że Kwiatkowskiego nie pozostawili. |
Uwierz, że nie. Facet miał na pierwsze imię Public, a na drugie Relations. Sensownego zrobił niewiele, za to wprowadził sporo zamieszania, z którego zresztą się potem po części nawet wycofywał (choć oczywiście przedstawiając to jako swój nowy pomysł i kolejny sukces). |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|