FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 16, 17, 18  Następny
  ACTA
Wersja do druku
Loko Płeć:Mężczyzna
Aspect of Insanity

Status: offline

Grupy:
Syndykat
WOM
PostWysłany: 23-01-2012, 18:45   

Tabris napisał/a:
Film, ale może wtedy był podzielony na kilka odcinków.

Nie.

Zresztą dzielenie półtorej godzinnego filmu na 3-4 odcinki byłoby nieco bezsensowne. Ufam, że Grisznakowi Innocence pomylił się z S.A.C.

I am and I are all we.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Morg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 23-01-2012, 19:04   

cesarz vedry napisał/a:
ACTA zapewnia całkowitą inwigilację transmisji danych wychodzących i przychodzących, to jest jeśli wyślesz plik do kumpla przez gadu, to jest monitorowane, jeśli okaże się, że to jest mp3, które nie powinieneś mieć, odetną ci neta.

Nie. Przeczytaj wpis Teukrosa.

shugohakke napisał/a:
To byk w tłumaczeniu czy umowa z góry zakłada, że procedury są zawsze w porządku o ile zostały wprowadzone dzięki ACTA?

Żaden byk. Takie stwierdzenie oznacza, że ustanowione procedury mają takie ("uczciwe i sprawiedliwe") być. Oczywiście wiele to nie oznacza, bo każdy nt. uczciwości i sprawiedliwości ma inne zdanie; ważniejszy jest dalszy tekst o skomplikowaniu, kosztowności, nierozsądnych terminach i nieuzasadnionych opóźnieniach. Acz to też jest mocno ogólna norma.

Numer Gadu-Gadu
8137449
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 23-01-2012, 19:07   

Urawa napisał/a:
Ale guzik się rozwija, bo ludzie wolą piracić niż zapłacić nawet symboliczną cenę.

Ja bym powiedział dokładnie odwrotnie - ludzie nie płacą, bo się system guzikowo rozwija i zwyczajnie nie ma komu i gdzie płacić. Bo najpierw musi być sposób, a dopiero potem jest korzystająca z niego zapłata, nie odwrotnie. Ot, takie podstawy tego świata.

Poza tym jeśli dalej uważacie, że bronić praw autorskich powinny koncerny, to dla waszej wiadomości:
- http://torrentfreak.com/white-house-petitioned-to-investigate-mpaa-bribery-120122/
- http://www.techdirt.com/articles/20120119/17271917481/chinese-lessons-sopapipa-great-firewall-china-was-once-way-to-stop-infringement-too.shtml
- http://www.techdirt.com/articles/20120120/15060817494/busta-rhymes-backs-megaupload-says-record-labels-are-real-criminals.shtml
- http://www.techdirt.com/articles/20120119/12273017472/pirate-bay-press-release-sopa-we-are-new-hollywood.shtml

To garść ciekawostek, które wygrzebałem dziś na przerwie. Miłego czytania i refleksji życzę.

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Vodh Płeć:Mężczyzna
Mistrz Sztuk Tajemnych.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 23-01-2012, 19:52   

Urawa napisał/a:

Dobra, niech więc przemówią liczby. Minimalny wynik sprzedaży niezbędny do przyznania złotej płyty w Polsce:
1) Lata 60 - 1994: 160 tysięcy płyt
2) 1994 - 1997 - 100 tysięcy płyt
3) 1997 - 2002 - 50 tysięcy płyt
4) 2002 - 2006 - 35 tysięcy płyt
5) 2006 - do dziś - 15 tysięcy płyt, przy utajnieniu danych sprzedaży.

Urawa napisał/a:
Widzisz, zgodziłbym się z Borkiem, gdyby faktycznie równolegle w Polsce rozwijała się dynamicznie sprzedaż cyfrowa. Ale guzik się rozwija, bo ludzie wolą piracić niż zapłacić nawet symboliczną cenę.

A na to masz może jakieś dane? I akurat za sam fakt obniżenia wymagań do złotej płyty odpowiada nie tylko to, że ludzie kupują mniej płyt, ale także w dużym stopniu rosnąca różnorodność. Ilość dostępnych na rynku albumów rośnie z roku na rok, a ludzie mając dzięki między innymi sklepom internetowym i dużym sieciom które jeżeli czegoś nie mają to bez kręcenia nosem to dla klienta ściągają jak mogą mogą z dużo większą łatwością wybrać coś, co im się podoba. Tutaj trochę bardziej odpowiednią statystyką byłaby liczba płyt sprzedanych w Polsce w danym roku ogólnie - a i to nie brałoby pod uwagę pełnego rozwoju legalnego rynku.

Urawa napisał/a:
Pamiętam, gdy w Polsce wydano na DVD "Ghost in the Shell: Innocence". Serial nowy (wówczas), po 3-4 odcinki na płycie za 19 zł, czyli tak tanio, jak się tylko dało. I co? Zaraz po wyjściu pierwszej płyty posypały się komcie, że to za drogo, że przecież można obejrzeć w sieci za darmo itd. Minęło kilka lat takiej filozofii i rynku w Polsce nie ma.

Taki już los biznesu nastawionego na rynek odbiorców którzy mają mało kasy. I problemem jest nie tylko cena, ale przede wszystkim to, że piraci zapewniają dużo lepszej jakości usługę. I z *tym* należałoby się najpierw uporać.

Urawa napisał/a:
Skoro fakty nie przemawiają, to tym gorzej dla faktów, tak?

Nie, tym gorzej dla tego, który próbuje wcisnąć na siłę pewne fakty jako dowód na coś, czego kompletnie nie dowodzą (z powodów wymienionych w tym poście i w innych w temacie), bo nie może po prostu przyjąć do wiadomości tego, że świat się zmienia z różnych powodów i wszystko na chama próbuje zrzucić na złych piratów...

cesarz vedry Płeć:Mężczyzna
Geeasowany

PostWysłany: 24-01-2012, 01:08   

... Którzy ja dowodzą badania, nakręcają rynek...

Czytać wpisu Teukrosa nie będę, bo nie wiem gdzie, a swoje się o tym ACTA już dowiedziałem i z tego jasno wynika, że wchodzi w rachubę inwigilacja transmisji danych. Nawet jeśli to nie jest wprost napisane...

po prostu bisz

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 24-01-2012, 01:23   

cesarz vedry napisał/a:
swoje się o tym ACTA już dowiedziałem

Skąd, że tak z czystej ciekawości spytam? Czytałeś cały tekst porozumienia? ^^

Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 24-01-2012, 01:54   

cesarz vedry napisał/a:

Czytać wpisu Teukrosa nie będę, bo nie wiem gdzie,

Na pierwszej stronie tematu, w którym piszesz?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Easnadh Płeć:Kobieta
a wee fire

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 24-01-2012, 08:26   

Keii napisał/a:
cesarz vedry napisał/a:

A jak wpiszesz w Google: teukros acta, to pierwszym linkiem na samej górze będzie właśnie wpis Teukrosa na jego blogu.

I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

PostWysłany: 24-01-2012, 08:57   

Keii napisał/a:
cesarz vedry napisał/a:

Teukros mądrym człowiekiem jest, zna się na rzeczy i nie ponoszą go w tym tekście emocje, więc naprawdę warto przeczytać co napisał.

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
moshi_moshi Płeć:Kobieta
Szara Emonencja

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 24-01-2012, 10:12   

W ramach ciekawostki - Teukros na Onecie . Ale linka do strony nie dali, a szkoda, bo to faktycznie porządna analiza.

I z tegoż Onetu, wypowiedź Kukiza na temat ACTA.

Cytat:
Nie zgodził się m.in. z tym, żeby w jego imieniu - artysty, głos w sprawie ACTA zabierali przedstawiciele korporacji i wielkich wytwórni fonograficznych. - Ja nie mam pojęcia o tym, że ktoś o mnie radzi czy decyduje. To mi trochę komunę przypomina, bo oni zawsze wiedzieli lepiej co jest dla mnie dobre. Twórca dostaje spore pieniądze, jeśli wziąć pod uwagę przeciętne zarobki, ale w całości to są ochłapy – resztę biorą pośrednicy, stowarzyszenia i konsorcja. Mam więc wrażenie, że to służy ochronie korporacji, a nie artystów - mówił Kukiz.
W sumie nic nowego, ale fajnie dla odmiany przeczytać, jak potwierdza to artysta.

Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 24-01-2012, 11:36   

A tu z kolei głos z drugiej strony barykady.

cesarz vedry Płeć:Mężczyzna
Geeasowany

PostWysłany: 24-01-2012, 12:48   

Typowy artykuł tej gazety...

Może i ta ACTA nie jest aż tak tragiczna, jak większość myśli, ale jak już pisałem jest to preludium do coraz to większych restrykcji. Internet powinien pozostać wolny. Jak to ratyfikują, teoretycznie mogą się dowalić do loga na moim forum, w którym jest hitsugaya z bleach, czy jak on tam się zwał. No sorry, ale ACTA MÓWIMY NIE.

Hasemo

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 24-01-2012, 14:46   

cesarz vedry napisał/a:
Typowy artykuł tej gazety...

Strasznie typowy, biorąc pod uwagę, że jest on głównie polemiką z innym artykułem z tej samej gazety.

Unknown.
Gość
PostWysłany: 24-01-2012, 14:56   

Heh, za śledzenie moim poczynień w internecie ? podziękuje z takim narzędziem.
Zresztą zastanawia mnie teraz kto będzie kupował płytki po 200 zł żeby obejrzeć jakąś serię anime ^^
Powrót do góry
JJ Płeć:Mężczyzna
po prostu bisz

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 24-01-2012, 15:02   

cesarz vedry napisał/a:
Jak to ratyfikują, teoretycznie mogą się dowalić do loga na moim forum, w którym jest hitsugaya z bleach, czy jak on tam się zwał

To bardzo ciekawe co piszesz, ale kurczę, ja nie znam się na prawie. Możesz pokazać z którego konkretnie ustępu którego artykułu to wynika? :)

Strona 6 z 18 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 16, 17, 18  Następny
Odpowiedz do tematu