Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Świat |
Turcja w Unii Europejskiej |
Nie, ponieważ... |
|
36% |
[ 8 ] |
Tak, ponieważ... |
|
13% |
[ 3 ] |
Precz z Unią Europejską! |
|
50% |
[ 11 ] |
|
Głosowań: 22 |
Wszystkich Głosów: 22 |
|
|
|
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 01-10-2013, 18:39
|
|
|
Cytat: | Dopiero z tego artykułu dowiedziałem się, że Ku-Klux-Klan ma oddziały europejskie (skądinąd ich istnienie wydaje mi się bezsensowne). |
- To będzie akcja przeciwko Barackowi Obamie, który objął prezydenturę z naruszeniem konstytucji i nielegalnym imigrantom, a za przywróceniem porządku w naszym kraju - zapowiada przedstawiciel Ku-Klux-Klanu Richard Preston cytowany przez Russia Today.
Akurat rozszerzenie działalności o tępienie imigrantów wydaje się pasować do ichniego portfolio. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Quayle
|
Wysłany: 01-10-2013, 19:00
|
|
|
Że rozszerzenie działalności o tępienie imigrantów pasuje do iświatopoglądu reprezentowanego przez Ku-Klux-Klan to szczera prawda. Nie mniej powstawanie filii organizacji, której celem była obrona przedwojennego systemu społecznego Południa (to, że ubierali kaptury miało sprawiać wrażenie, że są duchami poległych konfederatów) w europejskich krajach wydaje mi się dziwne. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 01-10-2013, 19:31
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | i nielegalnym imigrantom, a za przywróceniem porządku w naszym kraju - zapowiada przedstawiciel Ku-Klux-Klanu Richard Preston | "Świetnie! Czy mamy pomóc się Panu pakować?" - zapytali zgodnym chórem Winnetou z Montezumą. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 01-10-2013, 20:13
|
|
|
Zaiste;p.
Obroną przedwojennego systemu społecznego to zajmował się pierwszy KKK, z XIX w. Tamta organizacja została w zasadzie zniszczona, to co powstało w XX w., w dużej mierze inspirowane romantyczną legendą pierwszego KKK i filmem "Birth of Nation" (notabene to właśnie stąd wzięły się ich zupełnie niepraktyczne białe szaty - film wyraźnie inspirował się templariuszami czy innym krzyżactwem) było już inną organizacją, o ile pamiętam o zasięgu ogólnonarodowym. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 03-10-2013, 17:45
|
|
|
Czy tylko ja słyszę cichy trzask schizmy między wierszami flądry? |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 03-10-2013, 20:41
|
|
|
Nie odważą się. Nie w Polsce, gdzie autorytet papieski jest wciąż znaczny. Pewnie klną go po nocach, ale nie wyobrażam sobie, aby którykolwiek z liczących się publicystów katolickich czy hierarchów odważył się otwarcie krytykować papieża, nawet jakby Borgia z grobu wstał.
Można, jako przykład, dodać, że Fronda zawsze bardzo przychylnie pisała o Lefebrystach, ale po fiasku prób porozumienia z nimi dokonanych przez BXVI jakby zmieniła nieco ton. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 03-10-2013, 22:33
|
|
|
Cytat: | Chodzi szczególnie o ostatni wywiad jakiego udzielił Papież Franciszek dziennikowi La Repubblica. |
A co mój ulubiony papież od czasu JP2 takiego tam powiedział? |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 04-10-2013, 08:19
|
|
|
Gamer2002 napisał/a: | Cytat: | Chodzi szczególnie o ostatni wywiad jakiego udzielił Papież Franciszek dziennikowi La Repubblica. |
A co mój ulubiony papież od czasu JP2 takiego tam powiedział? |
Poszło, jak mniemam, o to:
Cytat: | W wywiadzie pada też wiele ostrych słów pod adresem Kościoła. Franciszek przyznaje, że zwierzchnicy Kościoła często byli narcyzami, lubili pochlebstwa i znajdowali się pod złym wpływem dworzan. Dwór jest trądem papiestwa” – podkreślił Papież. W jego przekonaniu Kościół musi być wspólnotą ludu Bożego, kapłanów i biskupów, którzy dbają o ich dusze. Przyznał, że w spotkaniu z klerykałem sam bywa antyklerykałem, bo klerykalizm nie ma nic wspólnego z chrześcijaństwem. |
Nic dziwnego, ze tradycjonalistów szlag trafia. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 04-10-2013, 09:36
|
|
|
Dobre :D |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 04-10-2013, 10:30
|
|
|
Urawa napisał/a: | tradycjonalistów |
Pytanie kto tu bardziej odnosi się do tradycji chrześcijaństwa. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 04-10-2013, 12:27
|
|
|
Jak jest realne (a nie tylko honorowe) przewodnictwo papieża, to musi być dwór… inaczej się nie da. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Sebaar
Dołączył: 12 Lip 2012 Skąd: Somewhere in time... Status: offline
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 07-10-2013, 17:46
|
|
|
Podejrzewam, że prędzej zdenerwował się Zeus, bo to co odchodzi przy okazji przygotowań do olimpiady ponoć przechodzi ludzkie (boskie?) pojęcie.
A co do zakazu przekładu Koranu... Czy aby samo tłumaczenie Koranu nie graniczyło ze świętokradztwem? |
|
|
|
|
|
|