Bardzo kulturalna rozmowa o polityce - Świat |
Turcja w Unii Europejskiej |
Nie, ponieważ... |
|
36% |
[ 8 ] |
Tak, ponieważ... |
|
13% |
[ 3 ] |
Precz z Unią Europejską! |
|
50% |
[ 11 ] |
|
Głosowań: 22 |
Wszystkich Głosów: 22 |
|
|
|
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 02-09-2014, 22:08
|
|
|
Co w tym dziwnego? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 03-09-2014, 08:01
|
|
|
Jak wyżej. Nawet taki pusty gest (pusty, bo jeśli by jednak przyjechali, to na 100% z rozkazami by się w nic nie angażować) to jak na obecną sytuację byłaby Bardzo Zdecydowana Akcja. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 03-09-2014, 18:07
|
|
|
Nie tylko Anglia, jak widać.
Osobiście wolałbym jednak żeby po cichu wysyłali Ukraińcom sprzęt wojskowy. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 03-09-2014, 22:06
|
|
|
Może coś po tych manewrach zostawią. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 11-09-2014, 13:23
|
|
|
Slova napisał/a: | Może coś po tych manewrach zostawią. | Oczywiście, że zostawią - najważniejsze, czyli wyszkolenie.
Wystarczy poczytać co nieco o przebiegu walk na Ukrainie, by zrozumieć że - poza już uzupełnionymi przez zakupy m.in. w Polsce brakami w wyposażeniu osobistym - Ukraińcy nie mają problemów ze sprzętem czy wyposażeniem, ale z dowodzeniem i logistyką. Co z tego że w magazynach leżą miliony ton amunicji, jak nikt nie wie co jest w której skrzyni, a wręcz, w której składnicy... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 24-09-2014, 19:18
|
|
|
“We informed the Syrian regime directly of our intent to take action through our Ambassador to the United Nations (Ambassador Power) to the Syrian Permanent Representative to the United Nations. We warned Syria not to engage U.S. aircraft. We did not request the regime’s permission. We did not coordinate our actions with the Syrian government. We did not provide advance notification to the Syrians at a military level, or give any indication of our timing on specific targets,” State Department spokeswoman Jen Psaki said in a statement Tuesday.
To najbardziej tsundere oficjalny komunikat rządowy jaki kiedykolwiek czytałem. "I-its not like I smite your enemies be-because I care, BAKA!!!" |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 21-10-2014, 17:25
|
|
|
Wielkie halo o wykorzystywanie "nielegalnych" pocisków kasetowych na Ukrainie, zapewne przez obie strony. Hola hola, z tego co mi wiadomo:
- Ukraina nie podpisała odpowiedniej konwencji o zakazie amunicji kasetowej, więc nie jest nią związana;
- Takoż Rosja;
- o tym, że nie podpisały Stany nie ma nawet co wspominać, bo Amerykańcy nie lubią sobie wiązać rąk obcym prawem...
- ... natomiast nie podpisała jej, o ile mi wiadomo, nawet Polska. Więc w razie co możemy bombami kasetowymi dyskutować z roszczeniami RAŚiu. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 23-10-2014, 20:39
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | ... natomiast nie podpisała jej, o ile mi wiadomo, nawet Polska. |
Human Rights Watch jest ewidentnie finansowana przez rosyjski wywiad, i sponsoruje przede wszystkim kampanie które popiera ich sponsor.
Starania o "zakaz" amunicji kasetowej podejmowali jeszcze sowieci, bo był to jedyny sposób by znacznie mniej liczna artyleria NATO mogła dorównać skutecznością sowietom - stosowanie subamunicji 10-20-krotnie podnosi skuteczność prowadzonego ognia.
Ciekawostką jest to, że większość nowoczesnej amunicji tego typu posiada samolikwidatory zapobiegające podnoszonym przez HRW ad nauseam argumentom o stratach i zagrożeniu dla cywili, a kluczowe patenty mają ...polskie firmy. Nasze zapalniki programowalne do subamunicji jako jedyne na świecie mają 99,99% niezawodność potwierdzoną testami.
Najzabawniejsze jesdnak, to fakt że ukraińska rada obrony publicznie skomentowała zdjęcia opublikowane przez HRW, wskazując widoczne numery partii i oznaczenia jednoznacznie dowodzące że amunicję tą wyprodukowano w 2013 roku w Rosji... a Ukraina nie importowała ani nie kupowała amunicji tego typu od upadku sowietów. Mimo to, agentura z HRW podtrzymała oskarżenie, że "winna zbrodni" jest ...Ukraina. ROFL. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 24-10-2014, 08:00
|
|
|
Oglądając jeden z klipów na Annanews (strasznie się stoczyli przez tę wojnę na Ukrainie swoją drogą), widziałem, jak separatyści demonstrują resztki po ukraińskiej lotniczej bombie kasetowej. Później, zupełnie inne źródła i inna informacja, zupełnie identyczna pozostałość po pocisku (w sensie - wbity w ziemię pusty kontener) i okazało się, że to efekt działalności BM-30. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 16-11-2014, 23:29
|
|
|
Jęk wolnych mediów pod kremlowskim butem. Chyba nawet w Rosji nie wszystko jest takie czarno-białe. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 20-11-2014, 22:53
|
|
|
Generalnie średnio mi się widzi, jakby Rosja miała wygrać rozprawę w sądzie, jeżeli Francja ma ręce związane nadrzędnymi aktami prawnymi, w tym przypadku embargiem. No chyba, że to będzie proces w Rosji, wtedy to sobie mogą nawet dostępu do Kanału La Manche zażądać... |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-11-2014, 02:40
|
|
|
Ale embargo przecież zostało napisane tak, żeby właśnie tego Mistrala nie obejmowało. Tylko Francuzi potem uznali, że może jednak go i tak nie dadzą. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 21-11-2014, 10:00
|
|
|
A, to w takim razie sami sobie problem stworzyli. |
|
|
|
|
|
|