Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre. |
Wersja do druku |
.
Gość
|
Wysłany: 05-02-2015, 22:02
|
|
|
To, że coś jest prehistoryczne nie znaczy, że nie mogłoby hipotetycznie żyć i sprawnie funkcjonować dzisiaj. A tak się składa, że stopień efektowności megafauny jest wyższy niż większości zwierząt dostępnych obecnie. |
|
|
|
|
|
Ichi-chan
Ićsprite!
Dołączyła: 29 Wrz 2009 Skąd: nie chcesz wiedzieć... Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 05-02-2015, 22:31
|
|
|
Byłam na spektaklu "Król Ubu". Było to głupie jak pół lewego buta i wulgarne jakby był wypełniony kupą.
Jednak dawno się tak nie obśmiałam XD! A zobaczenie kulącej się publiczności przed ciosami nadmuchiwanych maczug zadawanymi przez aktorów, było bezcenne (też chciałam dostać, ale siedziałam za daleko). |
_________________ Caw Caw Modrafokas
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 05-02-2015, 22:35
|
|
|
Gość napisał/a: | To, że coś jest prehistoryczne nie znaczy, że nie mogłoby hipotetycznie żyć i sprawnie funkcjonować dzisiaj. A tak się składa, że stopień efektowności megafauny jest wyższy niż większości zwierząt dostępnych obecnie. |
Jednakże, to że coś jest wymarłe jak najbardziej oznacza, że nie można zjeść tego jutro na obiad. A poza tym mój, drogi Kropku, jeżeli coś wymarło to musiało mieć ku temu powód, jak sądzę uniemożliwiający mu również hipotetyczne życie w dzisiejszych czasach. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
.
Gość
|
Wysłany: 05-02-2015, 23:14
|
|
|
Zakładam, że nasz bezpośredni kontakt z przedstawicielami tych gatnuków miałby dość problematyczny przebieg. Oznacza to, moja droga Sasayaki, że widocznie coś musi być w zjawiskach związanych z megafauną, gdyż dzięki obecnemu stanowi rzeczy możemy żyć i przyjaźnie dyskutować. |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
|
Wysłany: 05-02-2015, 23:26
|
|
|
Miałam raczej na myśli to, że klimat znacząco się zmienił od kiedy te cuda latały po niebie. Z klimatem zmienił się biotop. Myślę, że spotkanie z człowiekiem byłoby najlepszym co taką megafaunę mogłoby spotkać, bo znając życie zamkniętoby ją w eleganckim megaterrarium z kontrolowanym środowiskiem i regularnie karmiono, od czasu do czasu kłując strzykawką by przebadać.
Zastanawia mnie jednak, co masz na myśli mówiąc o "zjawiskach związanych z megafauną". Jak również kiedy moderacja każe nam przestać offtopić.
W zasadzie to już można. Chyba, że chcecie większą dyskusję na temat megafauny rozpocząć, wtedy możemy na wniosek odpowiednie posty wydzielić do nowego tematu.
Bezimienny |
Płomiennooki Dżabbersmok
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 06-02-2015, 11:07
|
|
|
Ja już dawno powiedziałem że gość kropka ma jakiś ZUY cel na myśleniu, cotygodniowo coraz bardziej "dobrze życząc" nam.
To takie w stylu antagonistów z filmów disneya.
(edit)Jeszce te aluzje o wymieraniu(edit)
A tak w ogóle to dzisiaj jest piątek. No czy to nie jest piękne? |
|
|
|
|
|
Hanako
|
Wysłany: 06-02-2015, 13:27
|
|
|
kokodin jest i to bardzo;p chociaż byłoby bardziej, gdybym była zdrowa... ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło - czyli weekend z anime;] |
|
|
|
|
|
.
Gość
|
Wysłany: 06-02-2015, 19:39
|
|
|
Żyjemy w społeczeństwie, w którym poziom zaufania ludzi do siebie jest naprawdę jednym z najniższych na świecie.
Ok. Jestem tak samo podejrzliwy 0_O.
Ale fajnie byłoby w świecie, w którym wszyscy są do siebie przyjaźnie nastawiemi.
Jeśli chodzi o "random topic" uważam, że istnieją znacznie ciekawsze ptaki - zarówno od strony kulinarnej jak i symbolicznej i to było znaczeniem mojej wypowiedzi. |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
|
Wysłany: 06-02-2015, 19:52
|
|
|
Gość napisał/a: | Jeśli chodzi o "random topic" uważam, że istnieją znacznie ciekawsze ptaki - zarówno od strony kulinarnej jak i symbolicznej i to było znaczeniem mojej wypowiedzi. |
O, to zdecydowanie się nie znasz. Kaczka ma akurat bardzo bogatą symbolikę, począwszy od bycia alegorią fałszu we Francji, na symbolu dozgonnej miłości małżeńskiej w Japonii skończywszy. A poza tym smakuje świetnie.
A by nie offtopić to dodam, że mam już nowy komputer i najdroższy czat na dzielni (dzięki Cracku, dzięki Mai). Jeszcze tylko sesję skończyć... |
Płomiennooki Dżabbersmok
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
.
Gość
|
Wysłany: 06-02-2015, 20:02
|
|
|
Jest to dość ciężkostrawne danie. |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
|
Wysłany: 06-02-2015, 20:17
|
|
|
Gość napisał/a: | Jest to dość ciężkostrawne danie. |
Bardziej niż megafauna? |
Płomiennooki Dżabbersmok
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 06-02-2015, 20:24
|
|
|
Po kaczce może się mocno odbijać.
Bo najwyraźniej jestem już zdrowy. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 06-02-2015, 21:36
|
|
|
Sasayaki napisał/a: | Gość napisał/a: | Jeśli chodzi o "random topic" uważam, że istnieją znacznie ciekawsze ptaki - zarówno od strony kulinarnej jak i symbolicznej i to było znaczeniem mojej wypowiedzi. |
O, to zdecydowanie się nie znasz. Kaczka ma akurat bardzo bogatą symbolikę, począwszy od bycia alegorią fałszu we Francji, na symbolu dozgonnej miłości małżeńskiej w Japonii skończywszy. |
W Chinach symbolizuje też homoseksualizm. Z jakiegoś powodu. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 07-02-2015, 01:13
|
|
|
Gość . napisał/a: | Żyjemy w społeczeństwie, w którym poziom zaufania ludzi do siebie jest naprawdę jednym z najniższych na świecie.
Ok. Jestem tak samo podejrzliwy 0_O.
Ale fajnie byłoby w świecie, w którym wszyscy są do siebie przyjaźnie nastawiemi. |
Jedyne rozwiązanie to rejestracja na forum i burzliwa dyskusja na tematy M&A :P
Bycie stałym gościem podejrzane normalnie jest. Moderacja i tak ma narzędzia do wyśledzenia gościa jak narozrabia i tępienia dalszej ZUEj działalności.
ps. Posty by kokodin należy czytać zawsze pół żartem, ale i zawsze pół serio. |
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 08-02-2015, 15:41
|
|
|
Bo śnieg pięknie sypie ;-) Co prawda szyby w aucie zamarzają, ale jest świetny płyn który temu zaradzi. Parę minut i człowiek może jechać wszędzie ;p
Gość napisał/a: | Błędny dobór zwierzęcia.
Najbardziej "mega" przedstawicielem tej grupy jest Pelagornis sandersi |
Zanim wejdę w dyskusje, to chciałbym wiedzieć najpierw... z kim ja mam właściwie do czynienia?
Z przyzwoitym użytkownikiem, który sobie lekko offtopuje? Czy może z krwiożerczym lunatykiem, który zrobi wszystko by dostać się do mojej kaczki? No jeśli z tym pierwszym to bądźmy cywilizowani, usiądźmy i pogadajmy. Teoretycznie mogę nawet rozważyć budowę piekarnika na tego "mega".
No, ale jeśli z tym drugim... To przed dorwaniem się do mojej kaczki pomyśl... Pomyśl, że w życiu czasami można spotkać jeszcze gorsze potwory od tego Pelagornisa sandersi . |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|