Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Czarna Twierdza Lewitującej We Mgle - Komentarze |
Wersja do druku |
Mara
High
Grupy: House of Joy Lisia Federacja
|
Wysłany: 27-05-2008, 17:17
|
|
|
Konstytucja Tanuki napisał/a: | 5. Uwagi lub elementy graficzne, które mogą się komuś wydać dyskryminujące lub obraźliwe, są w najoczywistszy sposób niedopuszczalne. Pamiętajmy o tym, że nawet pisanie o pewnych sprawach ironiczne lub "w cudzysłowie" może być przez kogoś źle odebrane. Dlatego tematy uznane za nazbyt kontrowersyjne mogą być zamykane, bez wnikania w "prawdziwe intencje" ich autora.
Uwaga: dotyczy to także szpanowania (prawdziwego lub nie) znajomością i umiejętnością wykorzystania wszelkiego rodzaju używek typu narkotyki - zarówno twarde, jak i miękkie. Takie posty będą usuwane w najkrótszym możliwym czasie. |
Slova, posuwasz się za daleko. Uprzedzam, że kiedy następnym razem zobaczę taką uwagę, nie skończy się na upomnieniu(w końcu trzeba się pochwalić statystyką i wlepić komuś osta >]). Dziękuję za uwagę i życzę miłego dnia.
Mara |
_________________ "Shut up and keep up squeezing the monkeys!"
|
|
|
|
|
Pan B
hmm....
Dołączył: 16 Gru 2007 Skąd: ehhhh...szkoda gadać Status: offline
|
Wysłany: 27-05-2008, 20:56
|
|
|
hmmmm.... Slovie coś poszło nie tak?
ah ah ah .... nie wiem tylko co znaczy to "RAFOOOOL" to jakieś imię?
ale wylecenie z tortem to nie jest głupi pomysł:)
a mogę też robić jako ozdoba , będzie przynajmniej się z kogo pośmiać (bo przecież tu chodzi o zabawę , prawda?) |
_________________ Życie to takie czary-mary. Rzadziej czary częściej mary. |
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-10-2008, 17:06
|
|
|
"Między ciszą, a ciszą, myśli się kołyszą..." tzn. zastoju ciag dalszy w naszej kochanej twierdzy ehhh.... |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 22-10-2008, 17:37
|
|
|
"na ulicach cichosza, szaro brudno..."
Brak nowych duszyczek, a ja jakoś nie mam ochoty pisać. Wszytsko się kiedyś kończy, twierzda także. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
|
Wysłany: 22-10-2008, 20:20
|
|
|
Slova napisał/a: | "na ulicach cichosza, szaro brudno..."
Brak nowych duszyczek, a ja jakoś nie mam ochoty pisać. Wszytsko się kiedyś kończy, twierzda także. |
Co za optymizm heh...ja wypadłam z rytmu przez szkołe >.> moze w tym miesiacu coś uda mi się skrobnąć |
|
|
|
|
|
Athi
Apple Girl
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 31-01-2009, 20:34
|
|
|
<dziewczyna staje przed wielkimi wrotami do twierdzy "Wejść, czy nie?" - zastanawia się przez chwile. Po czym lekko popycha żelazne okucie wrót>
- Dalej skrzypią. Mogłby ktoś to naprawić. - rozgląda się po holu. Cisza i pustka.
- Ciociu?! Jest tu kto? - "kurde jak się przychodzi po latach w stare progi, to chyba mogło by tu coś nagle wyskoczyć, nie koniecznie z młotkiem". Zrezygnowana wchodzi dalej i skręca w którąś tam stronę do kuchni. Otwiera następne drzwi i zaczyna szperać w kuchennych szafkach.
- Jedzonko! :D |
_________________ I looked at the world through apple eyes
And cut myself a slice of sunshine pie
I danced with the peanut butterflies
Till time went and told me to say hello but wave goodbye
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
|
Wysłany: 31-01-2009, 20:40
|
|
|
Cytat: | <dziewczyna staje przed wielkimi wrotami do twierdzy "Wejść, czy nie?" - zastanawia się przez chwile. Po czym lekko popycha żelazne okucie wrót>
- Dalej skrzypią. Mogłby ktoś to naprawić. - rozgląda się po holu. Cisza i pustka.
- Ciociu?! Jest tu kto? - "kurde jak się przychodzi po latach w stare progi, to chyba mogło by tu coś nagle wyskoczyć, nie koniecznie z młotkiem". Zrezygnowana wchodzi dalej i skręca w którąś tam stronę do kuchni. Otwiera następne drzwi i zaczyna szperać w kuchennych szafkach.
- Jedzonko! :D |
Strzeliłaś to w komentach kochana ^^'' prawie jak w twierdzy xD |
|
|
|
|
|
Athi
Apple Girl
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 31-01-2009, 20:58
|
|
|
Chciałam żeby choć troche wyglądało to jak dawniej :) No to czekam na długą historię co tu się działo gdy mnie nie było? ^^
[Edit]
Nie popatrzyłam na cały tytuł ^^" |
_________________ I looked at the world through apple eyes
And cut myself a slice of sunshine pie
I danced with the peanut butterflies
Till time went and told me to say hello but wave goodbye
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 01-02-2009, 01:00
|
|
|
Dawno mnie nie było. Temat nie został zamknięto. Kilka osób stara się pisać. To mnie cieszy.
Na samym początku oznajmiam, że rozwodzę się i nie szukam narazie żony
. Chciałbym też pochwalić, że na innym forum urodziłęm dwójkę dzieci.
Od Rhadmora mam zgodę na wszystko co żywnie się spodoba przypadku naszego rodu. Wszystkie pomysły chciałbym przedyskutować w gronie rodzinnym.
Mega Ustawa Czarnej Twierdzy Lewitującej we Mgle
1) Stworzenie grupy. Długo jesteśmy, więc czemu nie. Jestem skłonny taką założyć i zająć jej rozwojem. Gdyby zaistniała tak sytuacja. trzeba wymyśleć cel grupy. Oto pare przykładów i możliwości, które moga wyniknąć z naszej polityki.
a) podbijamy od razu wszystko, co żyje
b) zawieramy przymierze z inną grupę w celu osłabienia drugiej, a potem wbijamy nóż plecy sojusznikowi.
c) Podobnie jak w b, ale żyjemyz nimi w wiecznej zgodzie.
d) czekamy jak wszyscy powybijają i zawładniemy światem.
2) Stworzenie prywatnego klubu na Myanimelist.com . Wraz z rozowojem akcji. może być upubliczniony, jeżeli wystarczająco będzie rozwinięty.
3) Zakładanie familyjnych Subquestów
4) Zachęcenie do powrotu zapomnianych członków rodziny
5) Zakładanie tematu Czarna Twierdza Lewitującej we Mgle i jej propagowanie do zabawy na innych polskich forach. Oczywiście miałyby one inny kolor odróznieniu od pierwowzoru.
Wejście w życie projektu widzę gdzieś w połowie lutego. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
|
Wysłany: 01-02-2009, 12:35
|
|
|
Kilka słów od cioteczki Avi o ile pozwolisz bratanku.
Cytat: | 4) Zachęcenie do powrotu zapomnianych członków rodziny |
Wydaje mi się, że od tego powinniśmy zacząć, aby zorientować się czy istnienie grupy ma sens.
Cytat: | 1) Stworzenie grupy. Długo jesteśmy, więc czemu nie. Jestem skłonny taką założyć i zająć jej rozwojem. Gdyby zaistniała tak sytuacja. trzeba wymyśleć cel grupy. |
Jeżeli będzie więcej chętnych jestem jak najbardziej za tym i chętnie ci pomogę.
Cytat: | a) podbijamy od razu wszystko, co żyje |
Od razu to za wczas jeżeli grupa nie będzie wystarczająco mocna...
Cytat: | b) zawieramy przymierze z inną grupę w celu osłabienia drugiej, a potem wbijamy nóż plecy sojusznikowi. |
Jeżeli otwarcie się przyznamy do tego planu nie będziemy mieć sojuszników
Cytat: | c) Podobnie jak w b, ale żyjemy nimi w wiecznej zgodzie. |
To już lepsze rowiązanie, jestem za.
Cytat: | d) czekamy jak wszyscy powybijają i zawładniemy światem. |
To nie jest głupie hehe...
Cytat: | 2) Stworzenie prywatnego klubu na Myanimelist.com . Wraz z rozowojem akcji. może być upubliczniony, jeżeli wystarczająco będzie rozwinięty. |
Z tym trochę roboty ale pomysł bardzo dobry...jestem za.
Cytat: | 3) Zakładanie familyjnych Subquestów |
Wyjdzie w praniu...
Cytat: | 5) Zakładanie tematu Czarna Twierdza Lewitującej we Mgle i jej propagowanie do zabawy na innych polskich forach. Oczywiście miałyby one inny kolor odróznieniu od pierwowzoru. |
Genialne *mchroczny i ZUOwieszczy śmiech*
Cytat: | Chciałbym też pochwalić, że na innym forum urodziłęm dwójkę dzieci. |
Gratuluje ^^ |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 18-06-2010, 18:10
|
|
|
Mały komunikat:
Długo mnie nie było, a zaniedbałem nieco temat, więc oto co sie dzieje.
Powstanie grupy......... pewnie miałaby charakter rodzinny, ale przetrwała w jakiś sposób bez tego(nie zważając na fakt, że duża częś uczestników questu przestała wogle pisać w nim, lub straciło zainterysowanie), więc koniecznie nie musi powstać(Jako tako powstaje długo i może sobie poczekać jak będzie chciała). Niech będzie tematem rodzinno-questowym, aby nie spamować Drzewka jak kiedyś było.
Hmmm uczestnictwo w Twierdzy. Na ten etap powinienem dać upust i obdarowywać darmowe przepustki dla wszystkich i tak jest(nie wiem na jak długo xD). Tylko nie kraść, psuć systemów obronnych i itd(Gdzieś były wymiarowe pokoje do rozbiórki, więc można rozwalać co nieco, ale nie będzie miało to wpływ na resztę), bo zło nie śpi. |
Even for a little while
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
|
Wysłany: 19-06-2010, 15:24
|
|
|
Zastanawiam się tylko czy to nie jest wyskakiwanie z motyką na słońce ehhh....
Poczekamy zobaczymy ;) |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 12-07-2010, 22:54
|
|
|
Ysenn nie powiem o Queście o Gondorski, ani Faeruńskim:). Pierumow przynajmniej logicznie poskładał co nieco gdzieniegdzie.
Dla twojej wiadomości Ysenn bazuje 90% na podstawie Silmariliona i 10% na waszych decyzjach w Gondorskim Queście ,a te pokazują jedno Avari są nietknięte wojną. Tak samo jest z Czarnymi Krasnalami. |
Even for a little while
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 12-07-2010, 23:09
|
|
|
OK, zatem w których z tych procentów było mówione o Orkangurze? Bo coś nie mogę sobie przypomnieć.
Cytat: | a te pokazują jedno Avari są nietknięte wojną. Tak samo jest z Czarnymi Krasnalami |
Co to do diabła są Czarne Krasnale?
Avari prawdopodobnie wyginęli na długo przed Trzecią Erą, a jeśli nie, to są bandą wynędzniałych dzikusów. Ale niech Ci będzie. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 12-07-2010, 23:38
|
|
|
Caladan napisał/a: | Dla twojej wiadomości Ysenn bazuje 90% na podstawie Silmariliona i 10% na waszych decyzjach w Gondorskim Queście ,a te pokazują jedno Avari są nietknięte wojną. Tak samo jest z Czarnymi Krasnalami. | Zdajesz sobie sprawę, że wedle wszelkich danych obecnymi pozostałościami Morza Helkar (nad którym znajdowało się Kuinevien) są Morze Rhun i Morze Nurnijskie? Kuinevien znajdowało się najprawdopodobniej gdzieś w okolicach Mordoru lub Nurn, ewentualnie niedaleko na wschód. Hildorien, które do Kuinevien przylegało znajduje się również nieco na wschód od Mordoru, i w świecie questu Gondorskiego (w kanonicznym zresztą też), razem z Haradem należało do imperium Saurona. Obszar Hildorien dostał się we władzę mroku jeszcze za czasów Morgotha, a potem swe wpływy Sauron umocnił tam najprawdopodobniej jeszcze przed udaniem się do elfów, stworzeniem Jedynego i wybudowaniem Barad Duru. W świecie questu Gondorskiego nigdy nie został przez Sau... Mairona utracony (w kanonicznym oczywiście jego kontrola nad czymkolwiek skończyła się wraz ze zniszczeniem Pierścienia).
Cytat: | Sauron regained control over most of the creatures that had served Morgoth in the First Age (such as Orcs and Trolls). Sauron also gained power over most of the Men in the East and the South, becoming their god-king. |
Dlatego kwestia czy mówimy o tym samym świecie, w którym odbywał się quest gondorski czy innym jest dość istotna - jeśli jest to ten sam świat, to Caladan wylądował Sauronowi praktycznie pod nosem, i próbuje zyskać kontakty na terytoriach które już dawno są we władzy Władcy Czarnej Wieży.
To jest jednak kwestia w sumie mało istotna - znacznie ważniejsze jest to, że z tego co widzę Caladan korzysta z Pierumowa - a ten w dość poważny sposób ingeruje w kanon, zmieniając w znacznej części nie tylko historię świata, ale wręcz całą jego kosmologię.
Btw: co to są Czarne Krasnoludy? U Tolkiena żadnych krasnoludów daleko na wschodzie nie było - miejscem gdzie obudziły się wszystkie plemiona była najprawdopodobniej siedziba plemienia Durina - Moria. Wszystkie pozostałe rody (z wyjątkiem dwóch które zginęły w Beleriandzie) były wystarczająco blisko by wysłać kontyngenty zbrojne które uczestniczyły w Wielkiej wojnie krasnoludów z orkami.
Biorąc pod uwagę powyższe lepiej jest chyba założyć, że świat o którym mowa nie ma z tamtym Śródziemiem nic wspólnego. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|