Czarna Twierdza Lewitującej We Mgle - Komentarze |
Wersja do druku |
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 12-01-2008, 09:41
|
|
|
Mi sie kiedyś tam mojtało że w twierdzy pięter ejst 12 = =. Poza tym są jeszcze wieże. Jejciu nie można założyć że pięter jest 30? albo więcej? |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
|
|
|
|
|
Orenei
|
Wysłany: 12-01-2008, 10:55
|
|
|
Jak na mój gust to za dużo..o wiele za dużo. Podobno piętra są wielkości europy xD'
Nie rozumiem po co zajmować sobie całe piętra. Rozumiem jeżeli chodzi o trzecie, to jest jeszcze normalne a nawet ciekawe.
Shinigami, jeśli było by 30 pięter, to na pewno wszyscy by się pogubili, a tak to każdy jest w stanie zapamiętać gdzie co mniej więcej się znajduje. |
_________________ "Coś tam, coś tam number one!
Sharingan for everyone~" |
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
|
Wysłany: 12-01-2008, 14:54
|
|
|
W takim razie czy moge sobie dobudować wieże? Albo zamieszkam w lochach... Mi ejst potrzebne duuużo miejsca bo będę dużo fajnych ziwerzątek produkować a 4 piętra to stanowczo za mało. Niech chociaż 12 będzie... |
|
|
|
|
|
Orenei
|
Wysłany: 12-01-2008, 15:46
|
|
|
Shinigami-san napisał/a: | Niech chociaż 12 będzie... |
No..ale po co?
Dobra są 4 piętra, każdy wie, gdzie co jest a co z tymi pozostałymi 8?
Od 5-12 - Shinigami's ZOO? xD
Przecież możesz zarezerwować sobie na przykład lewe skrzydło czwartego piętra czy jakoś tak. Piętra są ogromnej wielkości, poza tym to wszystko działa w naszej wyobraźni i nie potrzebujesz do tego całego piętra o tak dużych rozmiarach.
A skoro tak rozrabiasz w Twierdzy, to Avalia powinna umieścić cię w piwnicy ! ^^' |
_________________ "Coś tam, coś tam number one!
Sharingan for everyone~" |
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
|
Wysłany: 12-01-2008, 16:38
|
|
|
Cytat: | A skoro tak rozrabiasz w Twierdzy, to Avalia powinna umieścić cię w piwnicy ! ^^'
|
Sama nad tym myslałam, w sumie fajne rzecyz tam są ale pozostaje pytanie... Ile pięter lochów jest w piwnicy = =
Poza tym gdzieś już napisałam ze z dachu twierdzy roztacza sie wspaniały widok na wielki las
No wybaczcie ale z 4 pięter nie da sie lasu z góry oglądać = =. No to niech chociaz 7 pięter będzie... Albo 6 |
|
|
|
|
|
Yumiko
Child Prey
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 12-01-2008, 17:00
|
|
|
Zgadzam się z Orenei, a co do powiększenia twierdzy, byłabym ku temu skłonna, lecz kiedy już ludziom ciężko byłoby się pomieścić (w co wątpie). Chyba że miałoby powstać coś w stylu następnej "biblioteki", bądź "jadalni" itp. Co do zajmowania całego piętra, myślę że to wszystko musiałby mieć jakiś określony cel (bądź jakikolwiek sens), jednak przydałoby się taki pomysł uzgodnić z "założycielami", "ojcami i matkami" twierdzy ^^. |
_________________ "Zniszczenie,
Słodki nektar zakazanego przez Boga grzechu pierworodnego,
Otwarte przez szalony sabat drzwi ku wiecznej rozkoszy(...)" |
|
|
|
|
Hayate
Haunted Towell
|
Wysłany: 12-01-2008, 17:13
|
|
|
JA MIESZKAM W LOCHACH ~!! XD |
_________________ Z cienia na cieniu spiętrzony
Przeklęty i opuszczony
Obleczony martwymi duchami
Zamieszkany tylko echami
Dom z obłędu i jęków ściany
Zamczyskiem Drowa nazwany.... |
|
|
|
|
Pan B
hmm....
Dołączył: 16 Gru 2007 Skąd: ehhhh...szkoda gadać Status: offline
|
Wysłany: 12-01-2008, 17:48
|
|
|
Cytat: | poza tym to wszystko działa w naszej wyobraźni i nie potrzebujesz do tego całego piętra o tak dużych rozmiarach. |
Zgadzam sie.
Obserwuję wasz spór i myślę że więcej pięter nie trzeba, bo i tak postaci na siebie często wpadają chociaż piętra są tak przeogromne. A "rezerwowanie" sobie całego piętra nie ma sensu (bez obrazy) bo przecież wystarczy zadeklarować np:
-Pokoje na 2 piętrze przy południowej ścianie wraz z wieżami tejże ściany stanowią mój obszar do eksperymentów.
I już. Niecałe piętro zajęte lecz określona część - to pozwoli na uniknięcie nieporozumień.
Shinigami-san napisał/a: | No wybaczcie ale z 4 pięter nie da sie lasu z góry oglądać |
A może 1 piętro ma 6 m wysokości? Nie wiadomo jak wysoko znajduje się sufit. Nikt tego nie określił. Albo twierdza znajduje się na wzgórzu? Czy choćby niewielkim pagórku. To daje razem ładną wysokość. A możliwe również że las znajduje się w depresji lub dolinie. |
_________________ Życie to takie czary-mary. Rzadziej czary częściej mary. |
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
|
Wysłany: 12-01-2008, 17:59
|
|
|
Dobra niech wam będzie, w tkaim razie labolatorium z będzie miało dodatkowe pare pokoi które będą moją pracownia techniczną. Czyli praownai techniczna z 3 pietra przeniesiona na 4. Rezerwuję 1/6 piętra (niech z tej 1/6 10 % będize moimi pokojami domowymi, 10 % będzie hmmm więzieniem czy klatkami jak kto woli dla moich wytworów, a reszta pracowaniami + labolatorium)
I ja rozumiem, sobie stowrzyłam złą postać którą się hełpie itd ale ja NIE ROZWALĘ twierdzy. Nie zabiję również nikogo. |
|
|
|
|
|
Hayate
Haunted Towell
|
Wysłany: 12-01-2008, 18:05
|
|
|
Shinigami-san napisał/a: | I ja rozumiem, sobie stowrzyłam złą postać którą się hełpie itd ale ja NIE ROZWALĘ twierdzy. Nie zabiję również nikogo. |
<A szkoda XD> Nom, uwierzmy Shini XD jak nabroi to ją napchamy cukierkami i będzie nam służyła za Piniate XD |
Przeklęty i opuszczony
Zamieszkany tylko echami
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
|
Wysłany: 12-01-2008, 18:34
|
|
|
Hayate napisał/a: | <A szkoda XD> Nom, uwierzmy Shini XD jak nabroi to ją napchamy cukierkami i będzie nam służyła za Piniate XD |
Dziękuję ci kochany wujku za wsparcie ^^ Zresztą zanim bym rozwlaiła twierdze zosałabym z niej wywalona na zbity pysk... |
|
|
|
|
|
Yumiko
Child Prey
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 12-01-2008, 18:46
|
|
|
Oboje sie dobraliście ^^.
Co do tego 4 piętra, no to już lepiej, (i tak wydaje mi się to być "szalonym" pomysłem xD').
Tylko pamiętaj że na czwarte piętro sporo ludzi schodzi się na ciacho, herbatkę i kawę *love that place* ... |
_________________ "Zniszczenie,
Słodki nektar zakazanego przez Boga grzechu pierworodnego,
Otwarte przez szalony sabat drzwi ku wiecznej rozkoszy(...)" |
|
|
|
|
Hayate
Haunted Towell
|
Wysłany: 12-01-2008, 19:05
|
|
|
Shinigami-san napisał/a: |
Dziękuję ci kochany wujku za wsparcie ^^ Zresztą zanim bym rozwlaiła twierdze zosałabym z niej wywalona na zbity pysk... |
Noł problemoł XD my, szaleni naukowcy jesteśmy wymierającym gatunkiem XD a jak Cie wywalą z twierdzy to i mnie, a ze mną Yumisie XD a wtedy podpalimy las, zablokujemy wrota, napchamy do środka zmutowanych krwiożerczych piniat, kolosalnych, rządnych krwi ptasich mleczek... a na koniec KOPIEC KRETA XD albo urządze Karaoke by me w twierdzy (tego nikt nie przeżyje XD)... a potem.... (Inner Hayate: "Pewnie sie obudzisz pomyleńcu XDD")... no tak... moje drugie ja ma swoje racje XD....
Aaaa mam plan XD Urządze w lochach kafeterię Muahahaha XDDDD kto sie przyłącza? XD |
Przeklęty i opuszczony
Zamieszkany tylko echami
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
|
Wysłany: 12-01-2008, 19:34
|
|
|
Ja sie moge przyłączyć z chęc ią ^^ |
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-01-2008, 13:49
|
|
|
A możecie z łaski swojej oftopu tu nie robić?!
Shini i Hayate uprzejmie proszenie o nie pisanie tutaj swoich głupich pomysłów i o przeniesienie się z nimi na PW bądź gg, zrozumiano?
Pan B napisał/a: | Albo twierdza znajduje się na wzgórzu? Czy choćby niewielkim pagórku. |
A może po prostu lewituje nad ziemią we mgle, jak to sam tytuł twierdzy powiada.
Co do pieter w twierdzy przyjęły się lochy, parter, 1-4 piętro i strych. Weźmy do tego, że lochy mają 2 poziomy. Macie tym sposobem 7 pieter wielkości europy. Które no przy osobach pokroju Nabu, Shini itd starczą na 4 osoby *przy dobrych wiatrach*. Moja propozycja jest taka: niech będzie kilka wymiarów twierdzy w tym: jeden wymiar to ten w którym my tworzymy opowiadania, a każdy pozostały to te gdzie my mieszkamy, w ten sposób każdy może mieć nawet po dwa piętra dla siebie, a podczas przechadzek po korytarzu, siedzenia w herbaciarni itd, byli byśmy winnym wymiarze. Między wymiarami spokojnie można się poruszać i idąc do pokoju zmienia się, rzeczywistości. Oczywiście nie pisali byśmy, że przechodzimy do strefy 25D w której to Shini ma swe laboratoria, ale tak co najmniej nie było by problemu z rozmieszczeniem. Gorzej tylko z przemieszczaniem się. A tworząc plan twierdzy trzeba było by uwzględnić te wymiary i dokładnie spisać (tak była bym skłonna to zrobić, jeżeli moja wizja by się przyjęła). |
|
|
|
|
|
|