Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Forumowa Mafia - komentarze poedycyjne |
Wersja do druku |
Velg 

Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-08-2010, 15:13
|
|
|
Serika napisał/a: | Ja generalnie byłabym za tym, żeby MG podrzucał jakieś hinty. |
Wy głupole, zlinczowaliście kataniego! ? ;P |
|
 |
Asthariel 
Lis

|
Wysłany: 26-08-2010, 16:17
|
|
|
Jak dla mnie, to linczowanie co kolejkę musi być - sprawdzanie zamiast tego byłoby za dużym udogodnieniem, i dojściem od formuły. Skoro wszyscy dowiedzieliby się, że X jest niewinny, to od razu zostałby zamordowany przez mafię - w której interesie leży, by gracze nie znali swoich ról.
I przyznaję, jestem niedomyślny, ale nie rozumieć o co chodzi z upijaniem szaleńca x-) Że sprawdza za każdym razem, gdy go ktoś upija?
A, J.J. , nie jesteś zainteresowany grą w kolejnej edycji? |
|
|
|
|
 |
Velg 

|
Wysłany: 26-08-2010, 16:26
|
|
|
Asthariel napisał/a: | I przyznaję, jestem niedomyślny, ale nie rozumieć o co chodzi z upijaniem szaleńca x-) Że sprawdza za każdym razem, gdy go ktoś upija? |
To był mój żart ;)
Otóż, szaleniec upity przez opoja powinien kogoś zabić - trzeba wiedzieć, z kim pójść "na jednego"... ;) Najlepiej mafioza, ale niekoniecznie. |
|
 |
Asthariel 
Lis

|
Wysłany: 26-08-2010, 16:36
|
|
|
A co do fabuły... co powiecie na klimaty prawdziwie mafijne? Tworzymy rodzinę na Sycylii, bronimy się przed agentami konkurencyjnej mafii, którzy przedostali się w nasze szeregi.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cosa_nostra
Ja oczywiście (:-P) byłbym Donem, który nie bierze udziału w rozgrywce. Gracze to Consigliere, Capo Bastone, Soldati, Caporegime, a szaleniec, to świrnięty mistrz tortur (Baccano anyone?). |
|
|
|
|
 |
Velg 

|
Wysłany: 26-08-2010, 16:40
|
|
|
Mi wszystko jedno, klimatów mafijnych jakoś szczególnie nie lubię, ale mogą być ;p
(jak brałem udział w Mafii w ogrodach Wersalu..., to i tak żaden setting mnie nie zdziwi) |
|
 |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 26-08-2010, 17:11
|
|
|
Dla mnie może być, ale Mafia w ogrodach Wersalu to dopiero wyzwanie! :D |
|
 |
Velg 

|
Wysłany: 26-08-2010, 17:29
|
|
|
Z gtalka napisał/a: | Velg: Dla mnie może być, ale Mafia w ogrodach Wersalu to dopiero wyzwanie! :D <=== bal maskowy, kardynał Mazarin sprawdzający dossier co bardziej podejrzanych uczestników balu, sztyletowanie na środku Sali Lustrzanej... ;)
moshi_moshi: o MRY
jestem za! :D |
Ponieważ obudziły się we mnie wspomnienia (a widzę, że może być to ciekawe nie tylko dla mnie), to ja coś zaproponuję - jesteśmy na balu maskowym w Wersalu, zorganizowanym przez młodego króla Ludwika XIV. Na balu bawi się elita towarzyska - jak choćby kardynał Jules Mazarin (vel sędzia), czy Marie Mancini - kobieta, w której platonicznie zakochany jest Ludwik XIV... i której fawor może zapewnić audiencję u samego króla (vel działanie ochroniarza)... Z drugiej strony - pośród zamaskowanych gości podobno ukryci są spiskowcy, którzy zamierzają zdobyć królewskie ucho po trupach innych dworaków. Nie cofną się przed niczym - nawet przed mordem na oczach zaproszonych.
Jednak... Wielki bal musi się odbyć, aby prestiż Króla-Słońce nie ucierpiał. Dlatego też, goście muszą sami postarać się przeżyć pośród morza masek - choćby równało się to eliminacji rywalów. (listy królewskie i instytucja wymuszonych pojedynków istnieją nie od dziś, nieprawdaż?) |
|
 |
Serika 

Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 26-08-2010, 17:35
|
|
|
O, dooobre :D
W ogóle żeby było ciekawiej, kolejne edycje można urządzać w różnych realiach. Włoska mafia, bal w Wersalu, tropienie zdrajców na pokładzie międzyplanetarnego statku, i w ogóle... A na razie bal maskowy brzmi fajnie :3 |
|
 |
Asthariel 
Lis

|
Wysłany: 26-08-2010, 17:37
|
|
|
Łał, pomysł mi się podoba.
Oczywiście, wszyscy noszą maski, więc hipotetyczny Mazarin nie ujawnia swoje nazwiska, dzięki czemu nie zostanie wzięty za na cel od razu?
Katani... dowódca gwardii muszkieterów? Czy jakiś arcyszpieg? Kogo proponujecie do roli?
Na razie 12 zgłoszeń, a Athi będzie od poniedziałku. Jakby jeszcze ze 3 osoby się zgłosiły, to można zaczynać dziś-jutro. Jak nie, to się odczeka kilka dni. |
Ostatnio zmieniony przez Asthariel dnia 26-08-2010, 17:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Velg 

|
Wysłany: 26-08-2010, 17:38
|
|
|
Asthariel napisał/a: |
Katani... dowódca gwardii muszkieterów? Czy jakiś arcyszpieg? Kogo proponujecie do roli? |
D'Artagnan! :D |
|
 |
Asthariel 
Lis

|
Wysłany: 26-08-2010, 17:40
|
|
|
Velg napisał/a: | Asthariel napisał/a: |
Katani... dowódca gwardii muszkieterów? Czy jakiś arcyszpieg? Kogo proponujecie do roli? |
D'Artagnan! :D |
A opój to Atos? ;-P |
|
|
|
|
 |
Velg 

|
Wysłany: 26-08-2010, 17:43
|
|
|
Atos IIRC później przestał być muszkieterem, ale mógł przyjechać specjalnie na ten bal... :P
Poza tym - raz, że Mazarin ma maskę... A dwa, że Jego Wysokość Ludwik XIV raczej nie podzieli się z poddanymi informacją, że tak łatwo zamordować podporę jego władzy w jego własnym pałacu... ;P |
|
 |
GoNik 
歌姫 of the universe

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-08-2010, 17:51
|
|
|
Jak bal maskowy, to i ja się piszę :3
(a potem na krążownik kosmiczny to już w ogóle) |
|
 |
Morg 

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-08-2010, 17:56
|
|
|
Doliczcie i mnie. :3 |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
 |
Koranona 
Morning Glory

Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 26-08-2010, 17:58
|
|
|
I ja proszę. |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|