Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Forumowa Mafia - komentarze poedycyjne |
Wersja do druku |
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 21-09-2010, 17:54
|
|
|
Sm00ku... chyba się dziś doigrasz... |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-09-2010, 18:10
|
|
|
Eliminujecie trolle i zagrożenie. Logiczne. Efekt został jednak osiągnięty, a do godziny zero jeszcze sporo, sporo czasu.
Zresztą, to są krainy. Każdy kleryk ma na podorędziu Wskrzeszenie, czym tu się martwić.
Po namyśle, kleryk nie będzie potrzebny. Życzę Wam miłej zabawy. A ja wracam do obstawiania, kto następny polegnie. |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-09-2010, 19:23
|
|
|
Gra jest już chyba przegrana przez mafię. Kończymy, i planujemy nową edycję, czy kontynuujemy w formie rolplejowego questa, gdzie ścigacie zdrajców i ich zleceniodawcę? Choć nie wiem, czy to ma sens, skoro najwyraźniej sporo osób nie ma na razie czasu pisać... |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 22-09-2010, 19:25
|
|
|
Dobra, ja już nic z tego nie rozumiem.
Asthariel, jeśli dobrze zrozumiałam właśnie złamałeś zasady gry...
Asthariel napisał na pierwszej stronie napisał/a: | Katani - w czasie linczu może spytać MG o rolę jednego z graczy. Jeśli osoba sprawdzona przez kataniego w tym samym czasie zostanie wzięta na cel przez mafię, zostaje uratowana - dlatego lincz i mord powinno się podać w jednym poście podsumowującym. Katani dostaje informacje W TYM SAMYM CZASIE, kiedy odbywa się lincz i mord. |
Poza tym dlaczego niby miałeś potwierdzać słowa Potwora? Równie dobrze mógł blefować. Wszyscy zgodzili się z tym co mówi tylko dlatego, że TY to potwierdziłeś. Co jest nie fair wobec mafii, bo wytrąciłeś im z rąk jedyną możliwość obrony. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 22-09-2010, 19:38
|
|
|
Ja tam mógłbym porolpleyować ucieczkę, ale to od innych zależy. |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 22-09-2010, 19:38
|
|
|
W zasadzie ja też się pogubiłam. Katani może sprawdzić tylko jedną osobę, a tu nagle Potwór ujawnia obydwu mafiozów (o ile osoby wskazane faktycznie w mafii są) i jeszcze potwierdza, że jest katanim (o ile nie ściemnia), przy okazji mordując calą zabawę.
Zaczęliśmy bawić się fabularnie, żeby było ciekawiej. Kilka osób nawet powstrzymało się od linczu, żeby gra potrwała dłużej. Skoro tak, po co od razu ujawniać wszystko? Jeżeli gra tak ma wyglądać, to nie ma sensu kombinować z fabułą, tylko codziennie robić głosowanie... |
|
|
Asthariel
Lis
|
Wysłany: 22-09-2010, 19:46
|
|
|
Potwór sprawdził jednego mafioza, poczekał, i drugiego dnia nieprawdopodobnym fartem trafił drugiego. Przyznaję się jednak, że pomyliłem się - w zasadach na gram.pl nie da się zrobić remisu między dwoma graczami, a zapomniałem, że tu się da - więc nie chciałem czekać, aż jednego dnia zlinczuje się jednego gracza, a później drugiego. przepraszam za wprowadzenie w błąd. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 22-09-2010, 19:51
|
|
|
Asthariel, ale czemu potwierdziłeś, że Potwór to katani? Ja w to na przykład nie wierzyłam i zakładałam, że blefuje. To było rozwiązanie typu deus ex machina i przyznaję, że mocno mi zniszczyło zabawę. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
|
Wysłany: 22-09-2010, 19:53
|
|
|
Ponownie kajam się, nie pomyślałem. Po prostu nie przyszło mi do głowy, że możecie nie uwierzyć, co nawet ktoś napisał - że oszust nie ujawniałby się tak wcześnie, bo to byłoby bez sensu. Chciałem przyśpieszyć rozgrywkę, bo inaczej musielibyście czekać do jutra na potwierdzenie. |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 22-09-2010, 19:55
|
|
|
W zasadzie zgadzam się z Tren. Ja to tak... psychoanalitycznie... rozgryźć chciałam. Deus ex machinie mówimy nie! My właśnie chcieliśmy przedłużyć, a nie przyśpieszać grę.
Ale skoro to koniec, to chcę wiedzieć jedno: kto był kurtyzaną i kim się... zaopiekowano.
Muahaha >] |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 22-09-2010, 19:55
|
|
|
A wyglądaliśmy jakby się nam gdzieś śpieszyło? Bo odniosłam raczej wrażenie, że wszyscy się dobrze bawili odgrywając.
I Sasayaki ja byłam... I była to tragiczna historia pomyłki wiekowej, w której podejrzewałam moshi i postanowiłam ją sprawdzić, a później robiłam facepalm, gdy przeczytałem że jej giermek ma 10 lat... |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 22-09-2010, 19:58
|
|
|
Tren napisał/a: | Bo odniosłam raczej wrażenie, że wszyscy się dobrze bawili odgrywając. |
Właśnie...
Chyba też mi zabito zabawę - ale mimo tego nie chciałabym jeszcze kończyć =='
Może zmienimy mafiozów? Albo pobawimy się w ściganie aktualnych, jak już zasugerowano... |
|
|
|
|
|
Potwór Latacz
Czajnik w Mroku
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 22-09-2010, 20:02
|
|
|
Khem.. Wszystko przez moje dziwne szczęście. Trafiłem całą mafię od razu i się zastanawiałem co zrobić. Bo a) zepsuję zabawę b)ktoś będzie miał pretensję jak mnie ubiją i nie zdążę powiedzieć.
A w sumie: czemu by nie dokończyć fabularnie questa i zacząć nowego z resztą chętnych i na nowo rozdzielonymi rolami? |
_________________ Jestem wielkim Potworem Lataczem!!! <Ö>
"Dla wszystkich starczy miejsca
Pod wielkim dachem nieba
Na ziemi której ja i ty
Nie zamienimy w bagno krwi "
|
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 22-09-2010, 20:03
|
|
|
Urufu napisał/a: | Albo pobawimy się w to ściganie aktualnych... |
To, to, to. Lyander weźmie ze sobą giermka, ruszy po Artemis*, a potem go (i zwerbowany przez niego zastęp) zaniesie do Tethyru ;) Trochę się nabiegacie - ale warto!
*bo hot chick z wielkim mieczem mający pretensję do tytułu książęcego siostry to idealna iwil lejdi dla villaina chcącego zdobyć należną mu koronę, zemścić się na parze monarchów, którzy go wygnali, oraz na autorkach tych kiepskich książek, które zdeterminowały mu reputacje ;> |
|
|
Asthariel
Lis
|
Wysłany: 22-09-2010, 20:03
|
|
|
Wybacz jeszcze raz - okazałem się być wyjątkowo głupi nie przemyślawszy sprawy. Zmienianie mafiozów raczej nie ma sensu - możemy kontynuować w formie questu, lub zaczynać od nowa. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|