Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Skąd kto jest?? |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 06-11-2006, 16:01
|
|
|
A o terminie "ironia" słyszał? Żeby nie słyszeć o Gnieznie trzebaby nie pojawić się w szkole chyba ani razu... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-11-2006, 20:53
|
|
|
Gniezno?? Obiło się o uszy ale co? to nie wiem.
Dobra to teraz moje miasto. Pare słów tylko. Olsztyn. Moje jak dotąd ulubione miasto spośród tych, w których byłem, aczkolwiek podoba mi się też bardzo Gdynia, Warszawa (tak Wawka też, może nie cała, ale podoba mi się jej stoliczny klimat), Szczecin jak przejeżdzałem to miał super zieleń, Dublin za to drugie tak dobrze poznane miasto jak Olsztyn i gdyby jeszcze nie taki syf na ulicach dosłownie to i tak ma świetne centrum i piękne okolice (co nie zmienia że mocno zmienna morska pogoda sporo psuje...).
Trochę o mieście. Mamy bardzo klimatyczny lasek z atrakcjami nie tylko dla chodziarzy i zwykłych rowerzystów, ale też dla tych lubiących troche ekstremalnych wyskoków i zjazdów rowerowych (no właśnie nie pamiętam jak się nazywa ten sport). W ogóle lasu na Olsztyn i okolice jest ogromnie wiele (sam mieszkam w szałasie). Bardzo dużo ładnych jezior, zielono w mieście. Natomiast niezła atrakcją jest starówka, odnowiona jakoś z 5 lat temu i wyglądająca teraz na ludzi:). Tam jest gdzie co zobaczyć, obejrzeć, kupić, wypić, poszaleć, potańczyć, pójść na randkę i w ogóle bardzo dużo ładnych kobiet zwłaszcza latem:D W ogóle w mieście mamy piękne widoki, ale to chyba cała Polska tak słynie wśród innych krajów.
Teraz też powstało jakoś z rok temu nowe centrum handlowe Alfa, w której jest od cala sklepów oraz multikino, coś co niemało wzmocniło nasze miasto. dostaliśmy największe doładowanie z Unii, więc mam nadzieję, że samorząd wykorzysta jak trzeba (a muszę przyznać, że jak na tło naszych centralnych, co w TV siedzą w sejmie, to olsztyńskich polityków mógłbym uściskać, bo widać że chłopaki się starają). Tu jednak też małe "ale", bo niestety chłopaki u władzy nie dali rady zbudować kompleksu basenowego i Olsztyn ciągle ma jeden basen, gdzie porównywalny wielkością Toruń ma ich z tego co słyszałem ok. 11. No ale nie można mieć wszystkiego (choć tu nie ma nawet trochę:)
Co roku jest Olsztyńskie Lato Artystyczne będące szczególną atrakcją dla tych, którzy lubią teatr wysokiej klasy, koncerty, przedstawienia, pokazy taneczne itp.
No i trochę ciekawych linków:
http://www.um.olsztyn.pl/pl/sd05_galopem_przez_stulecia/index.html - zwięzła historia Olsztyna
http://topexpert.pl/ratusz_m.html#cam - big brother
http://www.um.olsztyn.pl/pl/index_turystyka.phtml - panorama |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 06-11-2006, 21:22
|
|
|
a slyszal ktos o Preston :) - w to siwecie watpie... ale ok nie gniewam sie ;) - pod[powiem ze, mam do manchesteru tyle co nic... godzinke autobusikiem :) |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Atori
|
Wysłany: 07-12-2006, 20:55
|
|
|
Niedoszła stolica Polski.
Miasto krańcówki i migawki.
Stolica D&B i pubów.
Znana na cały wszechświat Piotrkowska.
Rachunek prosty…
Łódź :D |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 07-12-2006, 21:50
|
|
|
Dąbrowa Górnicza- nie ma tu nic ciekawego, tylko moloch zwany Huta Katowice. |
|
|
|
|
|
acx
|
Wysłany: 07-12-2006, 22:55
|
|
|
chise napisał/a: | Jestem z Ostrowa Wielkopolskiego... |
Też jestem z Ostrowa;]
Napisałbym coś więcej ale chise tak sie rozpisała, że już nic więcej chyba nie można. |
|
|
|
|
|
SenSeiji
Wild Soul
|
Wysłany: 07-12-2006, 23:13
|
|
|
Ja pochodze z Rumi to taka mała mieścina licząca z hmm... chyba 50tys mieszkańców, leży ona na Pomorzu blisko mam do Gdyni i innych takim mieścin ^^ |
|
|
|
|
|
Teknometalman
|
Wysłany: 08-12-2006, 15:15
|
|
|
Ja jestem z Sopotu. |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 08-12-2006, 18:32
|
|
|
A ja Olkusz, mam fajne połozenie - po około 40 km do Krakowa i do Katowic ;) |
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 10-12-2006, 18:18
|
|
|
a z Anglii?? jest ktos ? by mi jakies anime przeslal :P |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
fonewm
*Der Elf Drache*
|
Wysłany: 11-12-2006, 20:00
|
|
|
Z Chorzowa jestem :) Małe miasto ale fajne. Jestem z nim bardzo związana :) |
_________________ ...navigare necesse est, vivere non est necesse... |
|
|
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
Wysłany: 11-12-2006, 22:47
|
|
|
Ja jestem ze Słupcy. Około 70 km do Poznania, okolo 29 km do Konina. |
|
|
Konichiwa
Gość
|
Wysłany: 26-12-2006, 20:21 Skąd kto jest?
|
|
|
Tsunami napisał/a: | Przeglądałam ten temat i jakoś nie rzucił mi się w oczy nikt z województwa zachodniopomorskiego. Możliwe, że jestem ślepa. W każdym razie, Koszalin pozdrawia. |
Nie martw się ja też jestem z Koszalina-przyszłej stolicy województwa Środkowopomorskiego i stolicy muzy dziwnej oraz oryginalnej -drum&bass |
|
|
|
|
|
Kon Art Ichiwa
J-rock fanboy
|
Wysłany: 27-12-2006, 14:28 Re: Skąd kto jest?
|
|
|
Konichiwa napisał/a: | Tsunami napisał/a: | Przeglądałam ten temat i jakoś nie rzucił mi się w oczy nikt z województwa zachodniopomorskiego. Możliwe, że jestem ślepa. W każdym razie, Koszalin pozdrawia. |
Nie martw się ja też jestem z Koszalina-przyszłej stolicy województwa Środkowopomorskiego i stolicy muzy dziwnej oraz oryginalnej -drum&bass |
Hej gościu nie zapędzaj się tak koszalin to prawdziwa wiocha!
Przepraszam za mojego kuzyna on tylko żart chciał zrobić.On nie z Koszalina i nie jest fanem mangi i anie oraz chciał zrobic mi na złość ,bo uzył mo jego nicku |
|
|
|
|
|
VampirLord -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-12-2006, 01:35
|
|
|
ja jestem nie wiem z kad nie mieszkam nigdzie mam niby adres ale telefon znajdziecie gdzies indziej.
25Km od Gorzowa wlkp mieszkam dla anty geografow woj.Lubuskie :D |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|