Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Włosy |
Wersja do druku |
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 14-06-2008, 09:48
|
|
|
<offtop mode on>
Ferret napisał/a: | Mao - i'm telling you - ten kolor JEST świetny i nie masz co zaprzeczać xD. Nie wiem jak się on nazywa, ale właśnie tego typu (ew. czarny) mi najbardziej podchodzi (sam mam czarne, może dlatego? ^^"), chociaż w sumie to ja mam dziwny gust, więc... xD. |
Jak byłam mała to strasznie chciałam mieć czarne włosy :p Jak dla mnie to mój kolor jest nijaki.. Ani brązowy, ani blond... Ogólnie przyjęte określenie to ciemny blond. Ja mam inne, ale nie będę tu tego pisać xD
<offtop mode off>
Gomenasai |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
|
|
|
|
Ferret
Kawaii desu~
|
Wysłany: 14-06-2008, 15:22
|
|
|
Hehe - czasami długie włosy to koszmar, zwłaszcza gdy trzeba (a trzeba, bo kiedyś miałem ledwie z 10-15cm, a musiałem xD) je codziennie myć. Moja koleżanka miała włosy do pasa, a może i niżej, ale w końcu ścięła, bo tyle z tym zachodu było, że... xD.
Dlatego ja osobiście trzymam się najwyżej 3-4cm - minutka (w lato codziennie i tak ^^") i umyte xD.
Ale w sumie Mao bardzo ładnie z taką fryzurką (chociaż musiałbym zobaczyć zdjęcie sprzed, by móc porównać xD). |
|
|
|
|
|
Kusoku
Zaatakowany pierunem!
|
Wysłany: 15-06-2008, 09:13
|
|
|
Ferret napisał/a: | Hehe - czasami długie włosy to koszmar, zwłaszcza gdy trzeba (a trzeba, bo kiedyś miałem ledwie z 10-15cm, a musiałem xD) je codziennie myć. Moja koleżanka miała włosy do pasa, a może i niżej, ale w końcu ścięła, bo tyle z tym zachodu było, że... xD.
Dlatego ja osobiście trzymam się najwyżej 3-4cm - minutka (w lato codziennie i tak ^^") i umyte xD. |
W tej sytuacji ja muszę bez względu na długość i tak codziennie myć włosy więc zamierzałem trochę dłuższe zapuścić, ale niestety pewien członek rodziny ścinający u nas włosy nie rozumie słowa "przystrzyc". |
_________________ If you want to know the truth,
you got to have the courage to accept it.
|
|
|
|
|
Mao
|
Wysłany: 15-06-2008, 11:31
|
|
|
Ari napisał/a: | Mao, czemu skracasz włosy ;( ? |
Poprzednia długość (prawie za łopatki) już mnie denerwowała, strasznie długo się suszyło i żeby miały jakiś wygląd gdy je rozpuściłam musiałam je specjalnie układać. Poza tym chciałam coś w sobie zmienić. Zresztą to włosy, one odrastają xD
Ferret napisał/a: | Ale w sumie Mao bardzo ładnie z taką fryzurką (chociaż musiałbym zobaczyć zdjęcie sprzed, by móc porównać xD). |
Te zdjęcia są z półmetka, który był 3.11.2007r., a ja włosy ścięłam gdzieś tak kwiecień-maj 2008, więc pewnie były już trochę dłuższe o kilka cm :p
http://img205.imageshack.us/my.php?image=wosycj3.png |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 15-06-2008, 11:34
|
|
|
Mao napisał/a: | to mój naturalny kolor i wcale nie jest świetny xD |
Naturalny kolor jest świetny, bo nie sztuczny ;D
Kusoku napisał/a: | ale niestety pewien członek rodziny ścinający u nas włosy nie rozumie słowa "przystrzyc". |
...Zgolił cię na łyso? ^^' |
|
|
|
|
|
Mao
|
Wysłany: 15-06-2008, 11:38
|
|
|
korsarz napisał/a: | Naturalny kolor jest świetny, bo nie sztuczny ;D |
Uwierz mi, że można się ufarbować tak, żeby wyglądały naturalnie :p oczywiście to zależy od wybranego koloru i sposobu koloryzacji. Na trwałą farbę bym się nie zdecydowała :p |
|
|
|
|
|
Ferret
Kawaii desu~
|
Wysłany: 15-06-2008, 13:05
|
|
|
Mao - ale sam fakt, że to "kolor naturalny" sprawia, że jest najlepsiejszy xD. Chociaż taki kolor Dokuro, albo Mion/Shion z Higurashi... mrrrr xD.
korsarz napisał/a: | ...Zgolił cię na łyso? ^^' |
Ja bym chyba zabił, jakby tak zrobił xD... nie lubię długich włosów u facetów, bo później łatwo ich z dziewczynami pomylić (zwłaszcza od tyłu), ale...! Na łyso to jeszcze gorzej xD.
Kusoku napisał/a: | W tej sytuacji ja muszę bez względu na długość i tak codziennie myć włosy |
Niby tak... ale, jednak jest jeszcze różnica w czasie xD. |
|
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
|
|
|
|
Amnezjusz
Pan Patafian
|
Wysłany: 15-06-2008, 13:57
|
|
|
Ale się fajny offtop o włosach zrobił ;D Jeśli jeszcze można się dołączyć to powiem, że długie włosy (tak od 30 cm w górę :)) rządzą a jeśli diablo wolno się przetłuszczają to już w ogóle fajnie a ich mycie to sama przyjemność (dla mnie w każdym razie - obecnie moje dochodzą prawie do połowy pleców ^^). No tak a ontopic to...
... hyhy, przyciemnić twoje włosy na prawie czarno i trochę wydłużyć i wyszłoby na to, że mamy takie same xD Ogólnie fajne wyglądają, kolor tyż dobry ;-) |
_________________ Moim zdaniem... cement jest o wiele... bardziej interesujący... niż to się ludziom wydaje. - RJ Patafian. |
|
|
|
|
Ferret
Kawaii desu~
|
Wysłany: 15-06-2008, 14:38
|
|
|
Amnezjusz - a nie miałeś sytuacji, gdy jakiś koleżka do Ciebie podszedł z pytaniem "Przepraszam panią, wie pani może, która godzina", or sth? ^^ Nie chodzi mi w tym miejscu o taki pseudo-inteligentny żart, tylko zwyczajną pomyłkę ^^'.
Jak dla mnie - długie włosy, to udręka... i to niesamowita, ale kto co lubi xD. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 15-06-2008, 15:20
|
|
|
Ja sam się czasem zastanawiam nad ścięciem włosów - byłoby mniej szarpania się z grzebieniem co rano, szybciej by włosy schły po umyciu (tudzież mógłbym używać suszarki bez obawy, że mi część włosów wciągnie ^^' )... Tylko czy nie musiałbym wtedy zmieniać zdjęcia do legitymacji i dowodu? ^^'
*patrzy na post niżej*
Nie ma to, jak idealnie zgranie w czasie ^^ |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 15-06-2008, 15:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mao
|
Wysłany: 15-06-2008, 15:21
|
|
|
Ferret napisał/a: | Mao - ale sam fakt, że to "kolor naturalny" sprawia, że jest najlepsiejszy xD |
Może i masz rację, ale jak mnie najdzie na eksperymenty to już nic ani nikt mnie nie powstrzyma. Oooohohohoho ]:->
No... może jedna Osoba jest w stanie ^^"
Ari napisał/a: | Mao, ale jak wlecisz do Poznania to wiesz... co teraz w kinie grają? :P |
Nie mam pojęcia, ale jak się dowiesz to daj znać. Chętnie pójdę z sis kiedy ją odwiedzę :p
Amnezjusz napisał/a: | ... hyhy, przyciemnić twoje włosy na prawie czarno i trochę wydłużyć i wyszłoby na to, że mamy takie same xD Ogólnie fajne wyglądają, kolor tyż dobry ;-) |
Teraz i tak naturalne mam trochę ciemniejsze jak kiedyś miałam. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane ^^"
Btw. Tak sobie myślę... Może by założyć temat o włosach ? xD |
|
|
|
|
|
Ferret
Kawaii desu~
|
Wysłany: 15-06-2008, 15:46
|
|
|
Korsarz - chyba nie ma takiego obowiązku... chociaż jak Ci odmówią głosowania, to się nie zdziw xD.
Mao napisał/a: | No... może jedna Osoba jest w stanie ^^" |
Hehe, daj namiary na tę osobę, się dogadamy :> xD.
Mao napisał/a: | Btw. Tak sobie myślę... Może by założyć temat o włosach ? xD |
Mejbi, mejbi xD.
Cza by z moderacją pogadać, by zrobiła podziałkę xD. |
|
|
|
|
|
Mao
|
Wysłany: 15-06-2008, 15:58
|
|
|
Ferret napisał/a: | Hehe, daj namiary na tę osobę, się dogadamy :> xD. |
Chcesz wystąpić przeciwko mnie? ;> Ja się nie dam! Uparta kobieta ze mnie ]:->
Ferret napisał/a: | Mejbi, mejbi xD.
Cza by z moderacją pogadać, by zrobiła podziałkę xD. |
Too late... Już założyłam xD |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|