Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W co w tej chwili gracie? |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-09-2009, 23:49
|
|
|
I rzuć na siebie przyśpieszenie!
Tak w ogóle, to nie wiem, co trzeba robić, żeby nie mieć tych trzech czarów (przyśpieszenie, kula ognia, kwasowa strzała melfa) dalej, niż po lochu Irenicusa. Przecież to najbardziej podstawowe zaklęcia w grze są. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 30-09-2009, 08:40
|
|
|
Na szczęście wystarczyło ubić bossa, by zakończyć mapę. A potem szybka ucieczka do dzielnicy świątynnej, wskrzeszenie Nalii i powrót do mapy, by oficjalnie móc zakończyć misję. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 30-09-2009, 09:36
|
|
|
Na przyszłość korzystaj z Miniaturowych meteorów Melfa(antytroll, antylisz i demilisz). Ten boss ginie od razu po zabójczej chmurze. Dawno nie grałem, więc na 100% nie jestem pewien. Nie masz u Viconii czaru wskrzeszenie?
Złożyłeś Cepa w w twierdzy. Mała rada z mojej strony wyrzuć Nalię z teamu i weż Edwina(najlepszy mag), albo Aerie(jak zacznie sie czarowac znacznie dłużej zyje niż pozostałe postacie). Nalia jest słabszym magiem od Imoen i reszty. Radziłbym wskrzesić Jensena, który dobrze uzupełnia sie z Edwinem.
Czasem włącze kompa i bawię sie w Age of Wonders 2. Fajne, ale idzie żółwim tempem. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-09-2009, 10:17
|
|
|
Caladan napisał/a: | Czasem włącze kompa i bawię sie w Age of Wonders 2. Fajne, ale idzie żółwim tempem. |
Jedynka moim zdaniem była lepsza. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-09-2009, 10:27
|
|
|
A ja sobie ciupie w Dissidie. Gra nawet fajna, ale mi cienko coś idzie. Walki są dla mnie za szybkie ;p |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 01-10-2009, 12:38
|
|
|
Caladan napisał/a: | Nie masz u Viconii czaru wskrzeszenie? |
Mam, ale Viconii zdarzało się parę razy już zginąć przy kolejnych podejściach do bossa twierdzy D'Arnise.
Właśnie udało mi się uwolnić syna Garrena we Wzgórzach Wichrowych Włóczni. Albo nabrałem wprawy, albo kawaler to naprawdę niezła postać - do tej pory ginąłem już przy strażniku pierwszych drzwi podziemi.
Czas zabić smoka...
http://crpg.iml.pl/baldurs-gate-2/konflikty/551a
ups... teraz mam w drużynie Viconię, Mazzy i Valygara... Ciekawe, jak długo drużyna się utrzyma ^^' .
Do tego jeszcze Icewind Dale II. Doszedłem do ośmiu komnat. Ciekawe, kiedy wreszcie przez nie przejdę... |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-10-2009, 19:18
|
|
|
korsarz, Zawsze możesz mnie olać. Dla mnie, przechodzenie ich wszystkich to masochizm :-)
A ja rozwaliłem ostatniego bossa w NWN 2. zacząłem Maskę Zdrajcy, a w międzyczasie wróciłem do sejwa z Civ4, i powojowałem Niemcami z Justynianem i Hannibalem. Niedługo pobiję cały kontynent! Buahaha... |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 01-10-2009, 19:23
|
|
|
Alternatywa oznacza tkwienie w miejscu lub ubicie wszystkich mnichów. I tak źle i tak niedobrze. |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
|
Wysłany: 01-10-2009, 19:28
|
|
|
Czyzbyś miałe problemy z niskimi poziomami u postaci? Grasz może na Secu Furii? |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-10-2009, 19:44
|
|
|
Natomiast ja sam przechodzę ponownie Sacrifice, tym razem po stronie Charnela. Dość dziwnie czuję się służąc złemu bogowi (nawet w BG grałem tylko dobrymi postaciami), ale jest on tak groteskowo zły, że aż sympatyczny.
Cytat: | Alternatywa oznacza tkwienie w miejscu lub ubicie wszystkich mnichów. I tak źle i tak niedobrze. |
Wybij ich co do jednego. Nagrody za przejście komnat są śmieszne, a same wyzwania potwornie trudne. Nie warto się męczyć. |
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 01-10-2009, 20:10
|
|
|
Gram ostro w Risen. Pierwsze wrażenia- 1. Stylizowany na starego dobrego Gothicka II, dużo zaczerpnięte z Nocy Kruka, czuć stary klimat, choć to jeszcze nie to. 2. System walki duuuuuuużo lepszy niż w 3. Podobny do tego z Gothicka II, czyli jeśli opanujesz mistrzowsko ruchy, odnajdziesz sposoby na przeciwników i wykorzystasz system walki w sposób nie przewidziany przed twórców gry- możesz pokonywać znacząco silniejszych przeciwników, choć potrzeba duużo cierpliwości i zdolności (one hit- u'r dead). Czyli tak ja w GII jak na 2-4 levelu potrafiłem pokonać lagą orka wojownika bez starty hp. 4. Po prostu wspaniale zoptymalizowany silnik graficzny. Na moim kompie wiadomo, nie ma prawda się ciąć, ale na słabszym komputerze u rodziców (Athlon 3200, 2GB RAM, GF8800GT) leci płynnie na najwyższych detalach z AA x6 i rozdziałką 1280x1024. Wieeeelki plus za to. 5. Ładne projekty potwórków 6. Cały rozwój postaci typowo Gothikowy. 7. Przeciwnicy umieją się bić, ale podobnie jak w GII- na każdego sposób jest. 8. Walczysz z 2, 3 przeciwnikami? Na 82% jesteś już trupem (oczywiście porównywalne mobki, nie jakieś szczury).
O Fabule się nie wypowiem, bo na razie expie, grindując na mobkach :).
Minusy: Główny bohater wygląda jak polski żul (serio!), albo jak za stare dziecko. Jak inne będą to je napisze.
Ogólnie wrażenia na razie pozytywne. Nie wiem jeszcze jak z magią i fabułą, ale to później.
PS. Risen na X360 to kompletna porażka, tak okropnej konwersji jeszcze nie widziałem. Grafika w Full HD to pomyłka, sterowanie okropne, kamera szalona i w ogóle RPG na konsole to pomyłka. Jak grać to TYLKO W WERSJĘ PC!!!!!!!!!!!!! |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
|
Wysłany: 01-10-2009, 20:43
|
|
|
Risen jest dobry, Dragon Age też (sądząc po recce z CDA... w której minusy uznaję za plusy), czyzby była nadzieja dla erpegów? |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-10-2009, 23:35
|
|
|
Czy komputerowe erpegi cierpią od paru ładnych lat na permanentne "złota era skończyła się dwa lata temu, czekamy na nową nadzieję", czy mi się tylko wydaje?
A ja od powrotu netu pykam w WoWa, oprócz tego różnorakie rzeczy na PSP (ostatnio oprócz Dissidii często gości tam Burnout: Legends) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 02-10-2009, 00:01
|
|
|
Cytat: | Alternatywa oznacza tkwienie w miejscu lub ubicie wszystkich mnichów. I tak źle i tak niedobrze. | Co do tych komnat to:
Korsarz, jak coś to mogę pomóc. Znam na pamięć przejście tych 8-śmiu komnat. :). Jak coś to powiedz
Cytat: | Czy komputerowe erpegi cierpią od paru ładnych lat na permanentne "złota era skończyła się dwa lata temu, czekamy na nową nadzieję", czy mi się tylko wydaje? |
Złota era w sumie skończyła się, w mojej ocenie, na premierze Wielkiej Trójcy- Icewind Dale'a 2, Morrowinda i Neverwinter Nights. No i Gothica 2 być może. Znaczy się, najbardziej staro-hardcrorowi erpegowcy to uważają, że już na BG2 :P. Ale dla mnie premiera tych 3 gier była w sumie ostatnim rzutem na taśmę pewnej klasyki gatunku. Jasne, potem był Oblivion, NWN2 itp, ale było to już powielanie i upiększanie. Liczę dlatego na Dragon's Age, gdyż Bioware nie jest marką, która rzuca słowa na wiatr, i każda ich gra to solidna produkcja, albo raczej, do tej pory, murowany hit. Oby przełożono fabułę nad grafikę................
OFC było jeszcze kilka tytułów, ale brak refresha w RPG'ach.
Cytat: | ale Viconii zdarzało się parę razy już zginąć |
No, ta postać na wyższych levelach jest naprawdę świetna, ale na początku może często ginąć.
Ja ostatnio preferowałem team: Ja (Czarujący), Krogan, Viconia, Valygar, Jan Jansen i Edwin (hehe, nie ma to jak dwóch magów- co my nie robiliśmy :P). Ewentualnie za Edwina Minsc bądź Jahiera (dla romansu, choć wolę Viconię). |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 02-10-2009, 08:33
|
|
|
Od prawie roku gram Battle of Wesnoth. Jedna z fajniejszych turówek fantasy. Co najwazniejsze jest za free. W tej grze dodałbym bardziej zmieniające statystyki po dobyciu 3-4 poziomu. Po ściągnieciu dodatków jest duża róznorodność i zbalansowanych ras, i innych bajerów. Moje ulubione rasy to smoki i minotaury. Kampanie często przypominaja RPG i są trudne nawet na łatwym poziomie.
Temat o Baldurs Gate II
http://forum.tanuki.pl/tematy23/2994.htm |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|