Dragon Age: Origins i Dragon Age II |
Wersja do druku |
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 31-01-2010, 12:28
|
|
|
Skończyłam wątek w Orzammarze.
O. Mój. Boże.
KRASNOLUDY SSĄ!
To raz. Oghren ssie podwójnie i ogólnie jest obrzydliwy i osobiście nie dziwię się Brandzie, że go zostawiła. Ogólnie głębokie ścieżki to dość męcząca zabawa, ale zakończenie wątku jest, jak przystało na tę grę, EPICKIE.
Jedna z bardziej przerażających wizji, jakie widziałam kiedykolwiek w grach komputerowych.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Hespith. Autentycznie ciary mi po plecach biegały przy spotkaniu z panią. Cała akcja z matkami lęgu, dodając do tego zdradę Brandy... Dawno nie widziałam tak skrzywdzonej postaci. I w takiej sytuacji naprawdę, sprzymierzyć się z Brandą? Musiałabym być równie szalona jak ona...
|
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 31-01-2010, 14:59
|
|
|
A tutaj trailer i informacje o dodatku. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 31-01-2010, 15:45
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | O. Mój. Boże.
KRASNOLUDY SSĄ! |
Jak ogólnie nic nie mam do krasnoludów, to w tej grze były po prostu beznadziejne. Polityczne gierki, wojna domowa, wzajemna miłość i akceptacja. Już lepiej jakby je zeżarła plaga, z Oghrenem na początku. Jedyna w miarę postać, to pan golem (Caridin?).
Jeśli chodzi zaś o przerażające sytuacje: podczas wątku dalijskiego elfa idziemy na polowanie z naszym przyjacielem, Tamlenem.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Po pewnych przejściach znajdujemy lustro, przy którym dzieją się niewyjaśnione rzeczy i Tamlen znika. Poszukiwania są oczywiście bezowocne. W późniejszej części gry, gdy na nasz obóz napada banda shrieków, jednym z nich okazuję się nasz zaginiony elf. Jego zachowanie, wygląd i sposób mówienia wystraszyły mnie o wiele bardziej od Hespith.
|
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-02-2010, 19:26
|
|
|
Macie może w drożynie Golemice Shale? Zabawna jest ;-) Hehe, po raz pierwszy zetknąłem się w grze z emocjonalnym golemem ;p |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 09-02-2010, 20:21
|
|
|
Oczywiście, że mamy :D Shale jest absolutnie genialna, zarówno pod względem fabularnym jak i praktycznym - mam ją w drużynie przez większość czasu |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 09-02-2010, 20:23
|
|
|
Miewam ją w drużynie pierwszej postaci, za to przy postaci numer dwa będzie w pierwszym składzie, uwielbiam jej komentarze. Jest w moim osobistym rankingu zaraz za Zevranem. |
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
Mnie z tą kurą rozwaliła. A najlepsze jest to, ze mówi o nas w trzeciej osobie ;p;p Fajnie ją stworzyli, w ogóle cala ta gra dostaje ode mnie duży plus za bohaterów. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
|
|
|
Tam kura - GOŁĘBIE! Ubóstwiam ją za gołębie! |
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-02-2010, 20:24
|
|
|
Ano, w sumie nic dziwnego, że się ich obawia ;p |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 09-02-2010, 20:39
|
|
|
...znaczy, chciałeś powiedzieć: nienawidzi czystą i niczym nieskażoną nienawiścią? |
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 09-02-2010, 20:46
|
|
|
Swoją drogą, jest z nią jakiś wątek w Głębokich Ścieżkach? Bo przypominam sobie spis golemów na tablicy obok Caridina. W sumie to zbytnio nie przyglądałem się tej postaci, wiem tylko że poprzednio była krasnoludką. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-02-2010, 20:50
|
|
|
No takich swoich odczuć w stosunku do gołębi przede mną jeszcze nie ujawniła ;p Na razie tylko coś wspomniała, że ich się boi. Mam ją raptem 10 minut.
GoNik napisał/a: | Miewam ją w drużynie pierwszej postaci, za to przy postaci numer dwa będzie w pierwszym składzie, uwielbiam jej komentarze. Jest w moim osobistym rankingu zaraz za Zevranem. |
O, a to u mnie na pierwszym miejscu jest Morigan. Cenie ją (oczywiście też za to, że ma czym oddychać) za jej dość specyficzne poczucie humoru ;> |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 09-02-2010, 21:05
|
|
|
Loko napisał/a: | Swoją drogą, jest z nią jakiś wątek w Głębokich Ścieżkach? |
Tak, jak każdy z towarzyszy ma swojego personalnego questa - możesz dowiedzieć się więcej o jej pochodzeniu. Przy czym quest Shale jest w najładniejszej lokacji w Ścieżkach, co mnie osobiście BARDZO cieszy, bo krasnoludzkie lokacje były po prostu paskudne. Ta nie jest. |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 09-02-2010, 21:14
|
|
|
Poza tym, jeśli ją zabierzesz ze sobą do Kowadła to utnie sobie interesującą pogawędkę z Caridinem. |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-02-2010, 18:23
|
|
|
Mieliście może jakieś kłopoty z Shale? Coś mi się z nią pochrzaniło. To znaczy gdy próbuje z nią porozmawiać, to do wyboru mam tylko dwie opcje dialogowe:
1.Użyj słowa dura- coś tam.
2.Zostaw Golema w spokoju
I obojętnie co nie wybiorę gra pod względem graficznym zaczyna szaleć(tło i miejsce otoczenia znika)
W ogóle z tymi dialogami jest tak jakby mnie cofnęło do momentu gdy Shale stało sobie niewinnie w wiosce. Mieliście z nią podobny problem? |
|
|
|
|
|
|