Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Seria Kingdom Hearts |
Wersja do druku |
Verina
|
Wysłany: 27-12-2009, 17:05
|
|
|
Zbytnio nie jestem w temacie o czym jest zapisana strona przede mną, ale napisze o Birth By Sleep.
Otóż na ps2 grałam w podstawową wersję KH i muszę przyznać - strasznie mi się podobała. Postacie, fabuła, grafika - jednym słowem wszystko.
Co do KH Birth by Sleep jestem nastawiona pozytywnie, co wiąże się z tym że posiadam konsolę Psp. Chociaż data premiery jest blisko, to niestety po japońsku, a tą wersją chyba sobie odpuszczę, za to na wersję angielską jak najbardziej nabędę.
Po obejrzeniu trailerów i gameplay'ów zapowiada się bardzo dobrze. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 27-12-2009, 17:37
|
|
|
Verina napisał/a: | Otóż na ps2 grałam w podstawową wersję KH i muszę przyznać - strasznie mi się podobała. Postacie, fabuła, grafika - jednym słowem wszystko. |
No od tej części to chyba zaczęło 60% graczy Kingdom Hearts.
Ja miałem tak samo. W jakiejś podrzędnej gazetce przeczytałem recenzje, na screenach zobaczyłem obecność Aurona z FFX, oraz tajemniczego (wtedy) Sorę.
(tak w ogóle, to fajnie by było, jakby Tetsua wprowadził Final Mixa do kh1 i kh2 oraz Re:chain of memories, bo mi się Save z KH2 marnuje) |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 28-12-2009, 21:43
|
|
|
Keii, coś ten trailer nie chodzi |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 28-12-2009, 21:47
|
|
|
Mi działa bez problemu. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-12-2009, 21:52
|
|
|
Nie masz kodeka/wtyczki? |
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 28-12-2009, 22:12
|
|
|
GoNik napisał/a: | Nie masz kodeka/wtyczki? |
Już działa
No, szkoda, że wiedziałem co było w tym trailerze <Na stronce Kingdom-hearts.pl był opis>
Ale byłem ciekawy, jak wyglądała odmowa aquy na zaproszenie na randkę przez Zacka.
Mógłby ktoś sprawdzić, jaki głos miał młody Xehnort w japońskiej wersji w KH2? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 30-12-2009, 02:12
|
|
|
Powinieneś powiedzieć z ISĄ (Isa) i LEĄ (Lea) tak dla ścisłości
Ale Isa ma fajną bluzę. Ciekawe jaką zabawkę będzie on miał. Pewnie To do Stuggle, bo wątpię, aby miał Clymore w takim wieku
A czakramy Axela wzięły się od Frisbee.
EDIT: ten skan wcale nie jest taki nowy, bo już tydzień temu go widziałem. Ba nawet powiem więcej :
W Olimpus Coloseum spotykamy Herculesa, ale jako młodziaka, kiedy zaczynał trening u Philla. Ale jako pomocnik(albo boss, zależy kim przechodzisz grę) w tym świecie będzie Zack z FF VII : Crisis Core bodajże. Jego zbroja została zrobiona na styl starożytnej grecki(do zestawu Tetsuya dodał jeszcze Chełm). W spilerze powiem jeszcze, że Zack
- Spoiler: pokaż / ukryj
- zaprasza Aquę na randkę
W Radiant Garden spotkamy wszystkich do numeru VIII Organizacji XIII. Ba nawet poprzednie Skany wskazują na to, że Braig, SomeBody Xigbara
- będzie walczył z Terrą
Prócz numeru drugiego spotkamy też Dilana(strażnik wieży DiZa), Evena( w fartuchu więc uczeń Ansema the wise), Ienzo (O dziwo to będzie małe dziecko. Ale również uczeń), Aeleusa(takie samo zajęcie jak Dilan), Ise i Leę(Mali chłopcy. Chyba są w wieku Sory z pierwszej części). Ponadto spotkamy Króla Mikiego oraz Małą Kairi.
Na wyspie przeznaczenia spotkamy małych Sorę i Riku.
Co do Vanitasa, i Master Xehnorta mam pewną teorię.
- Master Xehnort byłby Heartlessem, a Vanitas Nobodym. Zauważcie, że M.X. ubiera się jak Ansem z pierwszego KH, a na zdjęci pokazującym urywek, gdy Van zdejmuje maskę, widać kawałek, znajomo wyglądającej twarzy.
Ale ta teoria przeczyłaby pewnym słowom Mastera , ponieważ powiedział, że Ten który pogrąży się w ciemności, nie ma predyspozycji do władania Keybladem. A Stary Xehnort posiadał takowego. W prawdzie jest na to też pewne wytłumaczenie, bo po tych słowach o ciemności powiedział do Ventusa coś w stylu "proszę pomóż mi". To by się nawet zgadzało. Ven mu pomógł, więc ten odzyskał Keyblade. Następnie on i Vanitas zostali zniszczeni, więc powrócił młody Xehnort, uczeń Ansema The Wise, który niczego nie pamiętał.
Jak mi się coś przypomni to jeszcze dopisze, bo nie pamiętam tych wszystkich Informacji. |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 04-01-2010, 22:28
|
|
|
Cytat: | Mógłby ktoś sprawdzić, jaki głos miał młody Xehnort w japońskiej wersji w KH2?
|
Wakamato. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 08-01-2010, 23:39
|
|
|
Już minuty dzielą nas od Premiery Kingdom Hearts Birth By Sleep. A ja już widziałem Trailer. Kij że SAC remix po raz setny, ale przynajmniej fajna gra. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 09-01-2010, 18:37
|
|
|
Na YT są już Endingi wszystkich postaci i Secret Ending. Oglądajcie i komentujcie :D |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 24-03-2010, 20:52
|
|
|
Birth By Sleep jeszcze nie ukazało się w wersji angielskiej (chociaż osobiście bardziej czekam na japoński Final Mix tegoż), a Nomura już zapowiada trzy kolejne gry z serii Kingdom Hearts.
Mam dziwne wrażenie, że rozmieniają się na drobne, ale ponieważ dojenie marki która odniosła sukces jest całkowicie normalne, nie mogę powiedzieć, że jestem zdziwiony... |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Alex Ashtray.
*Androgyne Emo*
|
Wysłany: 25-03-2010, 20:32
|
|
|
Ech... powiem tak.
Historie coraz bardziej przesadzone im wychodzą (patrz choćby Kh na Dsa).
Żałuje, że muszą ruszać historie Sory - ona tak ładnie się skończyła, po co dorabiać mu 100 kolejnych klonów* i robić z tego jakąś niekończącą się telenowelę?
*
- to chyba ostatnio, to jest od czasu Roxasa, ulubiony wątek Square -.-"
Roxas jest spoko, ale Shiony itd to już przegięcie. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|