Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Twój system operacyjny ^^ |
Jaki masz system? |
Windows XP |
|
31% |
[ 29 ] |
Windows Vista |
|
14% |
[ 13 ] |
Windows 7 |
|
31% |
[ 29 ] |
Windows (inny) |
|
1% |
[ 1 ] |
Linux (Debian i pochodne) |
|
12% |
[ 11 ] |
Linux (Red Hat i pochodne) |
|
2% |
[ 2 ] |
Linux (SUSE i pochodne) |
|
0% |
[ 0 ] |
Linux (Mandriva i pochodne) |
|
1% |
[ 1 ] |
Linux (inny) |
|
2% |
[ 2 ] |
Mac OS X |
|
3% |
[ 3 ] |
|
Głosowań: 91 |
Wszystkich Głosów: 91 |
|
|
|
Wersja do druku |
Potwór Latacz
Czajnik w Mroku
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 30-03-2012, 03:24
|
|
|
Stary system (Ubuntu z poprzedniego posta) wyzionął ducha. Popełnił samobójstwo w środku nocy i rano nie dało się go już odratować...
Postanowiłem więc sobie na nowo zainstalować Ubuntu. Okazało się że w międzyczasie laptop się na ubuntu obraził, i nie chce się instalować. Bu, trudno.
Postanowiłem więc sobie zainstalować Debiana. Okazało się że po instalacji nie chce wstać... Wrrrr...
Pomyślałem sobie, czemu by nie spróbować Minta? Spróbowałem, działa! Po czym po 2 dniach znowu popełnił samobójstwo i nie dało się go ożywić. Po przeinstalowaniu znowu pochodził 2 dni i padł.. Noż, WRRRR
Aktualnie siedzę na Archu z LXDE. Piękny system! Zainstalował się i co najlepsze działa.
Praktycznie najlepszy system jaki do tej pory miałem, pozbawiony zbędnego badziewia, prosty w obsłudze i konfiguracji. Po raz pierwszy od dawna nie przeklinałem na Sambę, wyłączający się po wpięciu słuchawek dźwięk, zepsute sterowniki graficzne... |
_________________ Jestem wielkim Potworem Lataczem!!! <Ö>
"Dla wszystkich starczy miejsca
Pod wielkim dachem nieba
Na ziemi której ja i ty
Nie zamienimy w bagno krwi "
|
|
|
|
|
Evilus
|
Wysłany: 10-04-2015, 18:54
|
|
|
Odkopię temat.
Na ogół korzystam z Debiana ale że aktualna wersja nie obsługuje dobrze dwóch monitorów na grafikach Nvidii (wykrzacza się przy próbie zagrania w jakąś grę korzystającą z OpenGL, na jednym monitorze nie ma tego problemu) to używam do czasu wydania nowej wersji Slackware. Jakoś się przyzwyczaiłem ;)
Wcześniej z Windowsów używałem tylko XP i to na starym kompie. Od 2010 roku pozbyłem się go na rzecz Linuksa. |
_________________ Pozdrawiam,
Evilus |
|
|
|
|
Tux
Gość
|
Wysłany: 30-01-2016, 15:16
|
|
|
Aktualnie używam Linuksa Ubuntu, a wcześniej miałem Windows 7. |
|
|
|
|
|
Taro-chan
|
Wysłany: 06-07-2017, 17:20
|
|
|
Na laptopie (bardzo starym) mam XP, nie chcę instalować innych systemów bo jest za słaby (najlepiej działa XP) |
|
|
|
|
|
Gość
Gość
|
Wysłany: 06-07-2017, 17:39
|
|
|
Taro-chan napisał/a: | Na laptopie (bardzo starym) mam XP, nie chcę instalować innych systemów bo jest za słaby (najlepiej działa XP)
|
No to zainstaluj jakieś lekkiego Linuksa (np. Xubuntu, Lubutu, albo Linux Puppy)... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|