Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Twój system operacyjny ^^ |
Jaki masz system? |
Windows XP |
|
31% |
[ 29 ] |
Windows Vista |
|
14% |
[ 13 ] |
Windows 7 |
|
31% |
[ 29 ] |
Windows (inny) |
|
1% |
[ 1 ] |
Linux (Debian i pochodne) |
|
12% |
[ 11 ] |
Linux (Red Hat i pochodne) |
|
2% |
[ 2 ] |
Linux (SUSE i pochodne) |
|
0% |
[ 0 ] |
Linux (Mandriva i pochodne) |
|
1% |
[ 1 ] |
Linux (inny) |
|
2% |
[ 2 ] |
Mac OS X |
|
3% |
[ 3 ] |
|
Głosowań: 91 |
Wszystkich Głosów: 91 |
|
|
|
Wersja do druku |
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 29-08-2010, 17:06
|
|
|
Cytat: | Co na minus? Brak możliwości pracy w wielu językach w wersji Home Premium - klawiaturę mam ustawioną na język polski (mam też polską lokalizację i strefę czasową), ale jako display language mam już angielski, i w rezultacie część systemu mam po polsku, a część po angielsku. Dziwnie to wygląda. No, ale mimo wszystko chyba nie wróciłabym już do leciwego XP. |
To po prostu z laptopem dostałaś jakąś trefną wersję systemu, najprawdopodobniej przystosowaną przez producenta tak żeby działała na dowolnym sprzęcie jaki mają i by mogli sobie instalować taki język jaki zechcą. Ostatnio próbowałem zrobić sobie bardziej wypasioną płytkę instalacyjną ale właśnie po takich numerach zrezygnowałem. Przynajmniej udało mi się zmusić zwykłego Windowsa 7 do tego żeby sam się aktywował na laptopie i działał jak oryginalny Della. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-08-2010, 17:17
|
|
|
I dlatego obok Ubuntu wisi mi Xpek. W wersji bardzo pokrojonej, ale XP >] |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-08-2010, 17:21
|
|
|
Język każdej 7 można zmienić na dowolny, wystarczy language pack i wpisanie odpowiedniej komendy ;)
Guide jak to zrobić. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Infero93
|
Wysłany: 27-09-2010, 18:42
|
|
|
Aktualnie na stacjonarnym posiadam Win7, z którego jestem w 100% zadowolony a na lapku (dokładniej, jest to laptop mamy, ale używam go dość często) mam Vistę, która też chodzi dobrze.
Nie stronie też od "Pingwina", lubię te systemy. Są stabilne, chodzą szybko i ładnie a do tego ładnie wyglądają. Kiedyś bardzo lubiłem Ubuntu, teraz też jest to moja ulubiona dystrybucja, ale coś ostatnio za bardzo się rozrasta i zaczyna mi przypominać Nero. Jednak przy Windowsie trzymają mnie przyzwyczajenia, programy no i oczywiście gry. :) |
|
|
|
|
|
Devius
|
Wysłany: 29-09-2010, 11:23
|
|
|
Jestem teraz w szkole, siedzę na najnowszej wersji Ubuntu. Nic do tego systemu nie mam, ale jakoś, jestem już przyzwyczajony do Windowsa i w domu nie mógłbym go mieć ;)
W domu używam Win7, i jestem z niego bardzo zadowolony, najlepszym antywirusem w tym systemie jest brak antywirusa, co tu jeszcze dodać? Trzeba go używać, żeby ocenić tak na prawdę. Jest to jak na razie najlepszy system na rynku, żadnych problemów z kompatybilnością starych gier z WinXP - co jest u mnie wielkim plusem. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 29-09-2010, 11:33
|
|
|
Devius napisał/a: | w szkole, siedzę na najnowszej wersji Ubuntu |
To szkolni informatycy wiedzą o istnieniu innych systemów, niż Windows? Pierwsze słyszę (a może to ja miałem takie "szczęście", że informatyka ograniczała się do obsługi Windowsa, kto wie, czy nie pirackiego).
Devius napisał/a: | najlepszym antywirusem w tym systemie jest brak antywirusa |
Okej... |
|
|
|
|
|
Devius
|
Wysłany: 29-09-2010, 11:39
|
|
|
korsarz napisał/a: | ]To szkolni informatycy wiedzą o istnieniu innych systemów, niż Windows? Pierwsze słyszę (a może to ja miałem takie "szczęście", że informatyka ograniczała się do obsługi Windowsa, kto wie, czy nie pirackiego). |
Jednak wiedzą. Widzisz, u mnie w szkole wolą zainstalować Ubutnu, który jest za darmo, i ma w sobie darmowe oprogramowanie, niż wydawać kasę na Windowsy. Jedynie na laptopach mamy Windowsy, lecz resztę oprogramowania mamy albo portable, albo wcale ;)
korsarz napisał/a: | Okej... |
W moim przypadku tak, od ostatniego formata co miesiąc robię skan dysku, i jeszcze nie miałem żadnego wirusa, natomiast gdy miałem Avasta wyszukiwało mi wirusy, których nie było, i zjadało mi dodatkowy RAM. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 29-09-2010, 12:08
|
|
|
Devius napisał/a: | W moim przypadku tak, od ostatniego formata co miesiąc robię skan dysku, i jeszcze nie miałem żadnego wirusa, natomiast gdy miałem Avasta wyszukiwało mi wirusy, których nie było, i zjadało mi dodatkowy RAM. |
Niestety skanowanie raz na miesiąc w przypadku trojanów, które potrafią się kryć na normalnych stronach (jakiś tydzień temu ofiarą padł na przykład onet) niezbyt pomoże.
Poza tym trochę zabawne jest, że piszesz o braku programu chroniącego jako "najlepszym antywirusie" tylko dlatego, że poprzedni był beznadziejny. Dobrego antywira też trzeba umieć wybrać.
No ale to podejście prawdopodobnie i tak zmieni się po pierwszej stracie danych przez jakieś złośliwe oprogramowanie (czego oczywiście Ci nie życzę). |
|
|
|
|
|
Devius
|
Wysłany: 29-09-2010, 12:12
|
|
|
Keii napisał/a: | tylko dlatego, że poprzedni był beznadziejny. Dobrego antywira też trzeba umieć wybrać. |
Uwierz, w życiu miałem dużo antywirusów, i jakoś dzisiaj nie narzekam na jego brak.
Keii napisał/a: | temu ofiarą padł na przykład onet |
Widzisz, ja na takie portale nie wchodzę ;)
Keii napisał/a: | No ale to podejście prawdopodobnie i tak zmieni się po pierwszej stracie danych przez jakieś złośliwe oprogramowanie |
Pierwszą stratę danych miałem trzy, albo cztery lata temu właśnie dlatego, bo "najlepszy" antywirus mi nie wykrył robactwa na kompie. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 29-09-2010, 12:14
|
|
|
Widać nie był taki najlepszy. Cóż, przekonywać Cię nie zamierzam, bo i po co. Wiesz lepiej :) |
|
|
|
|
|
Devius
|
Wysłany: 29-09-2010, 12:15
|
|
|
Keii napisał/a: | Widać nie był taki najlepszy. Cóż, przekonywać Cię nie zamierzam, bo i po co. Wiesz lepiej :) |
Może lepiej nie wiem, ale mam sprawdzony sposób, więc po co go zamieniać? ;) |
|
|
|
|
|
Infero93
|
Wysłany: 29-09-2010, 19:07
|
|
|
Devius napisał/a: | Jestem teraz w szkole, siedzę na najnowszej wersji Ubuntu. Nic do tego systemu nie mam, ale jakoś, jestem już przyzwyczajony do Windowsa i w domu nie mógłbym go mieć ;). |
Szacunek dla nauczyciela, wreszcie ktoś kto przyszedł uczyć informatyki. Nie twierdzę, że uczenie się pakietów biurowych jest nie potrzebne. Wręcz przeciwnie, ale robią to w zły sposób. Uzależniając nas, od najczęściej od Offica. Tak samo z systemami, ani słowa o wolnych systemach operacyjnych.
No, a żeby nie było totalnego zejścia z tematu. Powiem, ze na drugiej partycji posiadam zainstalowany Ubuntu, aczkolwiek rzadko z niego korzystam. Głównie mam go dla zabawy i nauki. :) |
|
|
|
|
|
Orion
|
Wysłany: 18-11-2010, 21:15
|
|
|
Na swoim pececie posiadam Vistę Home Premium i XPka Professional z SP3. Na drugim pececie mam XPka Pro z SP2 oraz Linuxa (Debian 5). Na laptopie mam aktualnie postawioną Vistę Home Premium. W szkole korzystam z Linuxa (Debian 5) na zmianę z XPkiem oraz Vistą. Raz na jakiś czas korzystam też z FreeBSD, właściwie tylko wtedy, kiedy jestem do tego zmuszony.
Pozdrawiam
Orion |
|
|
|
|
|
ronin
|
Wysłany: 22-11-2010, 16:48
|
|
|
Na lapie dual-boot LFS (wćiąż bez X'ow ale to z braku czasu) z Freebsd.
Na piecach wiadomo win7, do tego arch plus ubuntu. Miałem wcześńiej gentoo ale zabrałem się za update w stanie głęboko nietrzeźwym, więc system juz nie wstał.
Ja aczkolwiek dałem radę. |
|
|
|
|
|
Doktor J
The Mad Scientist
|
Wysłany: 26-07-2011, 23:59
|
|
|
Windows 7 na nowym laptopie. Generalnie kupiłem golasa i pierwotnie chciałem wgrać Linuxa (Mint). Mam komórkę z Windows Mobile i jakoś nie chciało mi się kombinować na Linuxie z jej łączeniem. Padło na Win7. Jestem bardzo zadowolony. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|