Moje Twórczości ;) |
Wersja do druku |
Grabarz
*Crossfire*
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
|
|
|
|
Pejt3r
001001001101011
|
Wysłany: 17-02-2006, 16:43
|
|
|
*drapie się po głowie* Taka cisza to tylu dniach ? Widocznie rysujesz już tak dobrze Mao, że nie ma żadnych uwag ^.^ (albo edytowałaś starego posta i nikt nie zauważył nowych pikczerów). |
_________________ sagashimono wa nan desu ka
mitsukenikui mono desu ka
KABAN no naka mo tsukue no naka mo
sagashita keredo mitsukaranai no ni |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-02-2006, 00:26
|
|
|
nie ma komentarzy bo mnie tu nie było :P
a więc tak:
Umi => ładne cieniowanie, widac że się przyłożyłaś; tylko wyraz pyszczka ma nietentego jakiś...
maopodobna => znowu statyczna postać od przodu! te kreski pod oczami dziwnie wyglądają
kolor => jak na pierwszy raz nie jest źle, tylko cieniowanie powinno być subtelniejsze; za dużo napaciałaś liści w tle |
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 18-02-2006, 21:26
|
|
|
To i ja coś dorzucę ze swojej strony (w końcu kto inny wcześniej widzi błędy, które autor dostrzega dopiero po jakimś czasie, jak jest mniej opatrzony z pracką ;P):
Umi - a według mnie twarz jest w porządku. Co prawda wyraz wyszedł nieco inny niż w oryginalnym obrazku, ale mimo to jest niemal całkowicie "prawidłowy". Jej prawa ręka jest za długa w ramieniu, łokieć można by było nieco obniżyć. Nóżki trochę za chude jak na mój gust, można by ją zarówno w udach, jak i w biuście oraz ramionach podtuczyć. Można też było nieco popracować nad głębszym cieniowaniem - dodać więcej tonów np na tym materiale w tle (on chyba ze spódnicy wychodzi ^^"). Za to (jak już ktoś chyba wspominał) masz bardzo czystą (żadnych śladów rozmazanego ołówka!), gładką kreskę, podziwiam.
Maopodobna - bo ja wiem, czy jedynie podobna? Jak dla mnie wygląda niemal zupełnie jak oryginał. Masz bardzo dobre oczy, a te kreski pod nimi to dla mnie kwestia gustu i stylu (bo zdaje się w FMP właśnie takie kreski mamy). Świetnie wyszła ci 'dorosłość' twarzy, ja np zupełnie nie potrafię narysować postaci dojrzałej ^^"
Wersja kolorowa - tutaj powiedzieć mogę tyle, że ćwicz, czytaj różne tutoriale (znajomość wielu sposobów pomaga wybrać własny), a będzie dobrze ;) Bo tego można się nauczyć samemu, bez pomocy, a widać, że na razie masz lekkie problemy z samym opanowaniem techniki, nie stylem kolorowania. No, ale pierwsza praca to tak zawsze, i tak jest nieźle.
Walka - o, właśnie przerysowywanie takich dynamicznych obrazków to ponoć świetnie ćwiczenie, zarówno anatomicznie, jak i pod względem układu ubrania itepe. Sama muszę się wreszcie za to wziąć ^^"
(Tak, nagadała się ta, co sama się nie zna XD) |
|
|
|
|
|
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 19-02-2006, 10:48
|
|
|
Z tą ręką to wiem....beznadziejnie mi wyszło :p Co do biustu i nóg to ona właśnie była jakaś taka chuda ;) A liści faktycznie za dużo :p |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
|
Silent Angel
*Hermit*
|
Wysłany: 21-02-2006, 16:18
|
|
|
Hehe. Fotka z króliczkiem jest zabójcza ;] Życze powodzenia w prowadzeniu devianta. Jak wymodzę coś co będzie się dało pokazać ludziom to tez chyba założe konto. |
_________________ At night, the town is quiet like the bottom of the ocean
I continue down the road by myself
Guided by the distant voice
I keep searching for the soft blue light
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-02-2006, 16:28
|
|
|
Została zrobiona na Sylwestra 2003/04 w Mannheim hehe : P. Dzięki bardzo i życzę powodzenia w tworzeniu, oby jak najszybciej powstało jakieś arcydziełko^-^ |
|
|
|
|
Mao
|
Wysłany: 16-03-2006, 18:00
|
|
|
Mam nowy rysunek....tylko kolega mi beznadziejnie zeskanował :/ Odwrócił rysunek :/ I napis "geisha" trudno odczytać :/ a po za tym kartke krzywo położył :/ Chcę tylko dodać, że rysowałam ją z głowy....
http://img104.imageshack.us/img104/8202/geisha1ch.png |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 16-03-2006, 18:08
|
|
|
Powinnaś popracować nad proporcjami sylwetki - nogi i ręce są za krótkie w stosunku do tułowia. Masz może dostęp do "Jak powstaje manga"? W pierwszym tomie sporo mówi się o proporcjach sylwetki, plus tom bodajże 5 jest w całości poświęcony anatomii. A jeśli nie masz, to pyrgnij mnie, powinnam mieć jakieś materiały w formie elektronicznej. Obserwuj ludzi wokół siebie i zamontuj sobie miarkę w oku. Wyćwiczysz się ^^
Za to bardzo podoba mi się wzór na kimonie - naprawdę, naprawdę. Podziwiam, zapewne głównie dlatego, że dla mnie umieszczenie co bardziej skomplikowanego wzoru na materiale to czarna magia :P
Go go, jest dobrze ^^ |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Mao
|
Wysłany: 16-03-2006, 19:09
|
|
|
Nie, nie mam dostępu....
Ręce wydawały mi się ok....nogi...hmmm...widocznie urodziła się niska :P A wzór też mi się podoba ;) |
|
|
|
|
|
Amra
This is not the end...
|
Wysłany: 16-03-2006, 19:13
|
|
|
Wzorek bardzo ładny, gustowny! Szoda, ze ja nie potrafie tak rysowac, choc sie staram... Ode mnie masz brawa za swoja tworczosc! |
_________________ Save me from the nothing i've become... |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 16-03-2006, 19:17
|
|
|
Hehe... jeśli masz ochotę na coś autentycznego...
芸者【げいしゃ】
Tak pisze się "Geisha". W nawiasie masz zapis kaną.
真【まお】
A to z kolei kanji i zapis kaną dla "Mao" ;> |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Mao
|
Wysłany: 16-03-2006, 19:49
|
|
|
Dzięki Amra ;)
Wa-totem dzięki, ale ja widzę tylko kwadraciki :P |
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-03-2006, 21:06
|
|
|
Musisz sobie zainstalowac obslug jezyków obcych w tym japońskiego i hinskiego by widziec |
|
|
|
|
|
|