Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 21-08-2006, 19:34
|
|
|
Spróbowałem czegoś co się nazywa Muteki Kanban Musume.
Morderczo zeSDeczona komedia, właściwie slapstickowa.
Uśmiałem się po pachy, jeszcze trzymam się za brzuch i pozyskuję następne :>
A dla równowagi, obejrzałem całe Narutaru i przeczytałem całą mangę do tego...
spoiler napisał/a: | Jest równie dziurawa i zboczona, kończy się na 12 tomie i miałem prawdziwe evangelionowe déjà vu, bo w pewnym momencie autor najwyraźniej uznał że wyjaśniać np. co wyrabia sakura nie warto, za to warto by wskrzesić część odstrzelonych bohaterów w roli warzyw w rządowym szpitalu... do tego oczywiście całość kończy się apokalipsą i nowym początkiem świata, z Shiiną w roli nowej Ewy o.O |
|
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
gadrael
Ukryty we mgle
|
Wysłany: 21-08-2006, 20:11
|
|
|
Zakonczeni Slayersi i FLCL na obu sie niezle usmialem :), teraz Inuyashe sobie ogladam, chociaz duzo tego troche, ale przyjemne. |
|
|
sesshoumaru83
olny one true master
|
Wysłany: 21-08-2006, 20:37
|
|
|
Pierwsze 80 odcinków Inuyashy jest bardzo dobra, przyjemnie się oglada , fabua jest wciagająca i różnorodna. Niestety następne odcinki są delikatnie mówiac przeciętne. Oczywiscie brak zakończenia serii jest wielkim minusem. |
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 21-08-2006, 20:47
|
|
|
23 EP. Cytat: | Motym z "Diabelską" Real i "Anielską" Real ktora jest jednocześnie Marzeniem Dedalusa [Czy ja dobrze załapałam jego nazwisko? Yumeno Dedalus?] rozbawił mnie tak że jeszcze kładąc się spac chichotałam. |
15 i 16 EP: Cytat: | Teleturniej to było to. Gdybym miała jakieś watpliwości co do tego że EP to arcydzieło to po tym odcinku rozwialyby się jak dym. doskonałe. A 16 był świetny. Real coraz bardziej i bardziej rozkładajaca sie psychicznie... to był widok! Co prawda jest kilka przerażająco niezrozumiałych scen <<Scena z golącym się Vincem kiedy w lustrze odbijała sie Real i coś mowiła. W pewnej chwili na zblizeniu zacią mi się odcinek i tak siedziałam patrząc w to szalone oblicze... Jeszcze nie widzialam żeby światlo świec było tak dobrze uchwycone na rysunku. Właściwie czuło sie ciepło ognia>> ale kto by się przejmował? Prawdziwe "osohozi" dopiero nadciąga. |
12 BL. MAŁO!! Co to ma znaczyc że tego jest 12 odcinków!? To jest stanowczo i definitywnie ZA mało.
12 Good Witch. Dostaje swoją 10 bo zasłużyło. Co prawda te gwiazdki w oczach... To było stanowczo za bardzo przegięte przegięcie ale przymknę oko bo sie dobrze skończyło. <<Czy dla kogoś poza mną ojciec głównej bochaterki wygladał jakby był na prochach i to od lat?>>
Kropeczko, słońce moich oczu, niech cię zaraza, cholera i korniki. Zamaskowałam całość, bo nie oglądałam Ergo Proxy i nie jestem w stanie stwierdzić, jak bardzo zaspoilerowałaś...
Na bogów, ile można tłumaczyć?
Mai |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 21-08-2006, 22:04
|
|
|
Skończyłam Fate/Staya. Matko, to naprawdę musi być dziurawe, skoro nawet ja (mająca w zwyczaju wzruszać ramionami - 'oj, chyba znowu się zamyśliłam i coś przegapiłam') zauważyłam ^^; Chęć oddania jak największej ilości wątków z gry była zdecydowanie głupim posunięciem. Mogli by je powycinać...
Cytat: | Na myśli mam chociażby powiązania Sakury i Rin. Gdyby nie zastraszająca ilość produkcji brazylijskich, które wtłaczane są do mej głowy codziennie przy obiedzie, mogłabym mieć trudności z domyśleniem się. Mogli już chociaż przemalować małej Sakurze włosy na fiolet, skoro i tak nic nie wytłumaczyli >.> |
Dodatkowo wiedząc, czym jest oryginał nieraz nie mogłam się powstrzymać od "a fe, to zostało z hentaia chyba". Główny bohater jest idiotą... Aha - i nienawidzę zakończeń tego typu, bleh >.>
Zabrałam się za Azumangę. Zapowiada się uroczo, i właściwie niewiele więcej mogę powiedzieć x3
Dorwałam też Elfen Lieda - o matko i córko, szczerze wątpię żeby na moją opinię wpływały inne, zasłyszane. To po prostu jest beznadziejnie idiotyczne. Takie podniosłe, tragiczne, głębokie i słodkie! Te miłości, te okrucieństwa! Te zgnębione, niewinne duszyczki! Przeurocza kreska pasuje wręcz doskonale, te plamy krwi są tak realistyczne (<- ironia)... I wciąż nie mogę wyjść z podziwu dla sceny, w której by ułatwić zrozumienie zajścia facetowi z wydłubanymi oczętami ściany pokoju zamienione zostają w monitorki, wyświetlające ilustracje xDD A ta ponoć wspaniała piosenka otwierająca jest, imo, wyjątkowo paskudna, taka z serii "ciągnięcie wyrazów tak, jak nam się to w danej chwili uda, bez ładu i składu" ^^;
Pierwszy odcinek Aira - przestanę chyba używać swojego nieodłącznego "mou" po tym, jak zobaczyłam i usłyszałam główną bohaterkę. Oczęta w serii sprawiły zaś, że będę miała wstręt do jakichkolwiek narzędzy rozmazujących kolorki przez długi czas... I jak na razie wydaje mi się wyjątkowo naciągane ^^; |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-08-2006, 15:26
|
|
|
Zaczęłam Night Head Genesis. Po screenie na AniDB pierwsze skojarzenie: yaoj! Z incestem! Ale Shinsen yaoiów nie robi... <ale robi mecha loli fanserwis, czyli Demonbane XD> Po 3 odcinkach stwierdzam, że seria jest durna jak pół buta i głębhoka jak Bajkał plus ten fanserwis z yaoi incestem. I w tym leży jej komizm...
Jigoku Shoujo 1-4. Baardzo przyjemnie się ogląda. Tylko trochę się na śmiech zbiera, bo schemat odcinków przypomina mi ten z Witch Hunter Robin: wypadek, zgłoszenie, znaleźć witcha, zneutralizować witcha, happy end <no, nie do końca happy...>. Nie to, żeby mi to przeszkadzało... po prostu jednoznaczne skojarzenie. A kiedy Ai przebiera się w kimono i potem wygłasza formułkę o zagubionych duszach widzę jakieś mahou shoujo (konkretnie przemianę heroiny i jej super finiszujący atak). Znowu: to nie jest źle. To tylko moje prywatne skojarzenia. Może winny jest nastrój albo pogoda...
Poza tym op i ed są świetne, tak samo muzyka.
<poszła oglądać dalej>
mały edit, 20min później...
już wiem! wiem z czym mi się głos Rena kojarzy! Kyouya, mwahaha... |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 22-08-2006, 20:18
|
|
|
Dalej tarzam się ze śmiechu przy Muteki Kanban Musume.
Już mi się suby skończeły, teraz trza będzie włożyć więcej wysiłku i zWinny-ić rawy....
a tu macie strip z paroma screenami pod tytułem "Jak Miki-chan reaguje gdy zauważy że jej klienta ktoś napadł :>
|
|
|
|
|
|
akaryuu
|
Wysłany: 22-08-2006, 20:50
|
|
|
Rukia napisał/a: | Po obejrzeniu ''AMV Hell'' mam zamiar dorwać się do Azumanga Daioh ^^
ciekawe czy się opłaci <3 |
hmm.. Wlasciwie to tez AMV Hell zachecil mnie do obejrzenia Azumangi w najblizszym czasie ;p
A teraz wa-totem jeszcze zachecil mnie do Muteki Kanban Musume.
Oj.. biedna neostrada.. ;] |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 22-08-2006, 21:09
|
|
|
A ja kontynuuję... tym razem kanbanowy strip pod tytułem "co miska ramenu może zrobić dla prezencji nękanej depresją nauczycielki" xD
|
|
|
|
|
|
sesshoumaru83
olny one true master
|
Wysłany: 22-08-2006, 21:48
|
|
|
Full metal panic Tsr został ukonczony:). Niestey czuję ogromny niedosyt , ale spodziewam sie nastepnej serii. Chyba zacznę ogladac Shaman kinga. |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-08-2006, 00:59
|
|
|
wa-totem napisał/a: | A ja kontynuuję... tym razem kanbanowy strip pod tytułem "co miska ramenu może zrobić dla prezencji nękanej depresją nauczycielki" xD |
O jezuniu...Ring! |
|
|
|
|
|
akaryuu
|
Wysłany: 23-08-2006, 09:39
|
|
|
OMG! Muteki Kanban Musume. - obejrzalem pierwszy odcinek.. to mnie przeraza!!!! ;p Anime, to jednak nie są produkcje dla małych dzieci, bo wypaczają psychę ;p |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-08-2006, 21:47
|
|
|
Chevalier. Pierwszy epizod okazał się co najmniej intrygujący. Francja, Ludwik któryśtam, tajne stowarzyszenia, na koniec epizodu trochę okultyzmu...jeśli twórcom uda się zachować równowagę i nie zrobią sieczki z wampirami i wilkołakami, może się okazać wieelkim sukcesem.
ps zepsuli anime wstawkami CG. Cóż, znak naszych czasów. I studia I.G.. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-08-2006, 22:37
|
|
|
Popełniłem błąd... Dałem siostrze Ouran... |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 23-08-2006, 22:52
|
|
|
*offtop* buhahahahahahahahahaha!!! *end of offtop*
i co i co i co? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|