Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-09-2006, 17:24
|
|
|
Sailor Moon S
Ze wszystkich sailorkowych serii ta jest chyba jednak najlepsza, przynajmniej w orkowym odczuciu. Owszem, oceniam ją jedynie na tle całego SM, bo choć mam do tego tytułu sentyment, po latach jednak sailorki sporo tracą, schematyzm i powtarzalność pewnych rzeczy denerwuje.
Faktem jest, że wreszcie pojawiły sie postacie z charakterami i osobowościami - Hotaru, Haruka, Michiru, Sestuna (no dobra, ta ostatnia była już wcześniej), dojrzalsze i ciekawsze od podstawowej piątki (a wliczając różowego potworka tudzież gajerkowatego palanta - siódemki). Na ich tle innerki wypadają blado, może poza Ami. Aż dziw bierze, że Usagi przez ten cały czas nie zrobiła się choć trochę mądrzejsza, ja rozumiem, że to nie ona tam była od myślenia, ale...W każdym razie nie miałbym nic przeciwko całej serii tylko z Uranem, Neptunem, Saturnem i Plutonem (biedna Setsuna, nie jest już planetą...). |
|
|
|
|
|
sesshoumaru83
olny one true master
|
Wysłany: 14-09-2006, 19:39
|
|
|
Cały czas jestem w trakcie Shaman kinga. Końcówka serii robi sie naprawde interesująca:) |
|
|
|
|
|
phren
|
Wysłany: 14-09-2006, 21:42
|
|
|
Zaraz mam zamiarv dobrać się do Now and Then Here and There, z tego co było napisane w recenzji wynika , że to jest ciekawe anime i warte obejrzenia. |
_________________ I'm a soldier, meaning that I'm
Both the defendent and the judge
I'm standing on both sides of the fire
Going around turns, overtaking death and life
I'm running to fight with the shadow of a lie |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 16-09-2006, 18:24
|
|
|
1. odcinek "Rec". Na wszystkie światy, główna bohaterka mnie WKURZA X___x Jest... kawaii. Nie spodziewałam się w tym kawajności >< |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-09-2006, 22:42
|
|
|
Od dwuch dni zabieram sie za FLCL. Bo manga mnie wgniotła w ziemię zakończeniem i postanowiłam zobaczy anime. Zaprawdę zakończenie mangi to jakies wielkie zło, dobre, ale wielkie, wielkie,wielkie zło.
Czekam na Shaman Kinga. Teraz bogatsza o mangę [do połowy] i to co wyszarpnełam z głowy Sesshou. |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-09-2006, 01:58
|
|
|
CAŁY Macross ZERO.
*_______*
Genialne.
Najlepsze "lotnicze" anime wszechczasów, Yukikaze niech idzie się gocić w kąciku jak Tamaki >_>
I owszem - jak widać po dacie/godzinie - przez seans właśnie zarwałem nockę xD |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-09-2006, 07:18
|
|
|
Lepszego komentarza nie ma >]
Utawawawwawawawawarerumono 24. Scenarzyści troszkę namieszali, ale całość trzyma poziom. I robi się naprawdę ciekawie.
Airgear 23. Nadal durne, ale zabawne przynajmniej. I fanserwis, fanserwis *__*
Odkopana płytka z Zero.
<wpatruje się w dzikie harce walkirii. Idzie szukać Ace Combat> Damn you, Thotem! |
|
|
|
|
|
Bilek
Ten zły^_^
|
Wysłany: 17-09-2006, 07:50
|
|
|
Gungrave,
Po pierwszym epie mam mieszane uczucia,ale ściągne jeszcze pare epów^_^ |
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 17-09-2006, 10:49
|
|
|
Gungrave jest suuuper! Co oprawda mocno pretensjonalne ale za to ogląda się bardzo przyjemnie i jest krutkie.
W drodze Kiba. główny bochater wygląda jak debil, debil, debil. Ale za to zapowiada się bardzo miło i pokemoniasto a raczej digimoniasto.
Po pierwszym odcinku Black Blood Brothers. Jaaaaakie tooooo faaaaajneeeee!!! Braciszek głównego bochatera rządzi! A główny bochater i jego spiczasty kapelusz... powiedziałabym że obciach ale jak to fajnie pasuje do jego mhochanej i thagicznej przeszłości. Będzie ściągane i bedzie fajne. |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 17-09-2006, 12:43
|
|
|
Obejrzałem ostatni odcinek OAV I"s. Biedne strasznie w porównaniu do mangi...
Aktualnie czekam na nowy odcinek Tsukaimy (wciągnęło mnie ^^) i .hack//Roots (oby to się jak najszybciej skończyło ^^). |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-09-2006, 15:49
|
|
|
Cytat: | Odkopana płytka z Zero.
<wpatruje się w dzikie harce walkirii. Idzie szukać Ace Combat> Damn you, Thotem! | Nihaha!
U kolegi wszystkie te macrossy leżą sobie w rządku, a ja nie mogłem się zdecydować... w końcu zerknąłem na relacje a aniDB i wziąłem zero na próbę... i wpadłem. Pod koniec tygodnia, jak dobrze pójdzie, zacznę główny cykl Macross.
A narazie 10 Kanban Musume, i 49 Blood+. Ja kręcę, 24h od emisji w TV... ktoś się naprawdę postarał >_> Ale recenzować to będzie niełatwo...
Z Utaware czekam wiadomo dlaczego... Ale dokompletowałem Soul Link i nie odmówię sobie przyjemności zjechania tej szmiry. Jak i innych szmir - Joshikousei i Yume Tsukai. I z góry ostrzegam - tych trzech tytułów lepiej unikać.
A w kolejce do recenzowania nowa świetnie się zapowiadająca seria - Yomiageru Sora.
Poza tym - w planach Hachikuro, Windy Tales i świeżo pozyskane Amaenaideyo Katsu. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
sesshoumaru83
olny one true master
|
Wysłany: 17-09-2006, 16:27
|
|
|
heh Shamanik został z sukcesem ukończony;) Już zabieram sie za Aira:) |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 17-09-2006, 19:09
|
|
|
IT. napisał/a: | Po pierwszym odcinku Black Blood Brothers. Jaaaaakie tooooo faaaaajneeeee!!! Braciszek głównego bochatera rządzi! A główny bochater i jego spiczasty kapelusz... powiedziałabym że obciach ale jak to fajnie pasuje do jego mhochanej i thagicznej przeszłości. |
Braciszek głównego bohatera - do piachu (albo sprawić mu porządne manto). Tak denerwującej postaci dawno nie widziałem. Główny bohater, czerwona peleryna, kapelusz... jakoś dziwnie wydaje mi się, że już to kiedyś widziałem (i to więcej niż raz). Wsztrzymam się z opinią do dalszych odcinków. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-09-2006, 20:49
|
|
|
Skończone Full Metal Panic.
Kolejny raz zaliczony FF VII:AC
Skończone FMP?Fumoffu! - cudowne :D pękałem ze śmiechu przy niektórych odcinkach, a Woźny przebił wszystko ^^ Tylko na koniec przeżyłem niemiłe zaskoczenie odkrywając, że 15 odcinków wzięło się stąd, że niektóre są 12-minutowe :( więc się zdziwiłem że mam ich de facto 11 x 25 minut :(
Czekam na The Second Raid :) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 17-09-2006, 23:51
|
|
|
No i po .hack//Roots 23.
Ogólnie to nic ciekawego. O tyle dobrze, że odcinek jakoś szybko zleciał, może dlatego, że było mniej gadania niż w poprzednich ;> |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|