Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
ByTheWay
???
|
Wysłany: 29-03-2007, 16:19
|
|
|
Final Approach 10-13 - w sumie nic zaskakującego w fabule się nie wydarzyło, bardzo przyjemne anime, krótkie i naprawdę odprężające, jedyne co mi się nie podoba to to, że
- Spoiler: pokaż / ukryj
- w 13 odcinku tak jakby wątek miłosny się cofnął się o krok, chyba, że ten 13 odcinek to taki zupełny bonus, niezwiązany z fabułą. Innymi słowy spodziewałem się czegoś więcej po ostatnim odcinku.
Tsukyomi Moon Phase 25 - no więc odcinek jak najbardziej ok.
- Szkoda jedynie, że w sumie brakuje definitywnego zakończenia, chyba, że wyjdzie jeszcze 2 seria, ale jakoś nie wydaje mi się.
Zastanawia mnie tylko o czym jest 26 odcinek, bo w 25 pisało, że to ostatni. Ciekawi mnie to głównie dlatego, że nie wiem skąd wziąć ten ostatni odcinek ( miałem jeden ale okazało się, że jest po francusku -.- ). |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-03-2007, 11:12
|
|
|
Wczoraj skończyłem Ai Yori Aoshi. Seria przyjemna, aczkolwiek przydałoby się w niej więcej napięcia.
Jestem też świeżo po obejrzeniu Nodame Cantabile 10 - bardzo dobry odcinek, aczkolwiek te sceny statyczne, kiedy gra większa ilość ludzi, zaczynają być denerwujące... |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 30-03-2007, 12:04
|
|
|
Grenadier, seria nawet nie taka zła, ale gdyby Rushuna miała mniejszy obwód klatki piersiowej życie byłoby piękniejsze ... i bardziej realne ... Od razu przyszło mi do głowy skojarzenie, że to Vash w sukience ( NIE przez klatkę piersiową ), tylko Rushuna ma obie ręce i Vash z przyczyn naturalnych nie mógłby chować amunicji tam gdzie ona... Irytuje mnie jeszcze to, że ten pajac o fantastycznym głosie ( Yajirou ? ) zazwyczaj tylko stoi i gapi się jak ona odwala robotę zamiast pomóc.
El Hazard OVA 1, mamuniu co za koszmarna kreska. Te postacie przypominają galarety, które robią wszystko tylko nie wyglądają i nie PORUSZAJĄ się jak ludzie. Potworność. Dobrze, że to takie krótkie...
Scrapped Princess nadal. Im dalej w las tym bardziej mi się podoba Raquel, jestem nią zachwycona !!! Świetna bohaterka. Trochę mnie dziwi fanatyzm w stosunku do Pacifici, ale może to dlatego że pierwszy raz się spotykam z czymś takim. Niemiej podoba mi się cholernie... Powinnam podziękować Zegarmistrzowi za podrzucenie tytułu bo sama bym go pewnie nie znalazła, a seria podoba mi się w sposób urągający wszelkim normom ! |
|
|
Col. Frost
Samotny Wojownik
|
Wysłany: 30-03-2007, 12:14
|
|
|
Też oglądam Grenadiera. Słyszałem że podobno durna seria i lepiej się za nią nie zabierać, ale mimo wszystko postanowiłem zobaczyć (tym bardziej że seria została wydana przez Anime Gate). Muszę przyznać że nawet nawet fajna. Coś jakby lekka parodia anime akcji i przygodówki. |
|
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 30-03-2007, 13:46
|
|
|
<tłumi śmiech> Onegai My Melody 1-3, a potem na wyrywki co tylko się znajdzie... Różowa Magiczna Królicza Wojowniczka i jej maskotka-gimnazjalistka (:P) bronią ludzkich marzeń przed niecnymi zakusami tej pani z mojego avatarka. Teoretycznie jestem już za dużym dzieckiem na taką serię, ale za bardzo brakowało mi do szczęścia porządnej fazy i jakiegoś SZD do piszczenia :> Niech. Ktoś. To. Zsubuje. Do. Licha. Ciężkiego.
Scrapped Princess - hura, hura! Czegoś takiego też mi bardzo brakowało. Zgadzam się z niektórymi przedmówczyniami - Shannon!! *_* Zresztą Raquel też jest kochaną istotą i nawet Pacifica daje się lubić ;) Poza tym podoba mi się świat (ot, taki... ładny) i gnębi ta przepowiednia - już mi pewien ktoś zapowiedział, że łatwo przewidzieć o co w niej naprawdę chodzi, ale mam dziwne przeczucie, że jednak nie przewidzę. A może jeszcze za mało obejrzałam ^ ^' |
|
|
|
|
|
Galakar
Archmage Assasin
|
Wysłany: 30-03-2007, 16:26
|
|
|
Ja zrobiłem sobie małą przerwę od Scrapped Princess i zacząłem oglądać Shuffle! Seria jest wprost genialna :D Jednak zawsze przy takich tytułach dochodzę do wniosku, że życie jest nie fair. Tutaj Rin jest otoczony przez cztery seksowne dziewczyny, a jakoś mi się na codzień tak nie udaje :D Ale humor mnie powala, szczególnie
- zachowanie rodziców boginki i demonicy
. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-03-2007, 17:45
|
|
|
Sumomo No Momo - głupia choć chwilami wesoła rzecz. Niemniej klimaty loli to coś, co mnie zupełnie nie interesuje. A dziś biorę się za polską wersję Kannaduki No Miko, przynajmniej wyleczę się z traumy po kyoshiro no towa... |
|
|
|
|
|
ByTheWay
???
|
Wysłany: 30-03-2007, 18:55
|
|
|
Tsubasa Chronicle 1-15 - żeby nie było, że nawiedzony jestem, zacząłem oglądać wczoraj:p Póki co mi się podoba, zastanawiam się tylko, czy autorom starczy pomysłów do końca drugiej serii. Niby sam pomysł jest raczej dobry na zrobienie długiej fabuły, zmieniając scenerię co kilka odcinków, jednocześnie zachowując w miarę tych samych bohaterów uzyskali coś naprawdę sensownego. Dobre jest też to, że w sumie na każdy świat do którego trafiają bohaterowie poświęca się trochę czasu, a nie szybko przewija do następnego.
- Jedynie sprawa głównego złego jakaś taka doklejana i kiczowata mi się wydaje póki co
Edit: Co do Sumomo No Momo (chociaż tytuł jest odrobinę inny niż ten pod jakim ja widziałem parę odcinków, zakładam, że to pewnie to samo:p) to mam podobne podejście co Grisznak. Szczerze jakieś takie mało strawne jak dla mnie. Padłem po chyba 4 odcinku. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 30-03-2007, 20:07
|
|
|
Przypadku odcinków Nodame 10 i Shounen 13-14 i Ghost Hunt 24, zapewne skumacie jakie miałłem nastawienie, więc nie bede opisywał znowu to samo.
Zacznijmy od tego że wziąłęłem sie za Amerykański kontratak w stronę Anime, czyli Avatar last Airbander Book Sezon 1, po pierwszym odcinku muszę powiedzieć że jestem zdziwiony. Ogląda się mniejwięcej jak połaczenie Złote miasto, Shounen Omnouji z Junni Kokki( takie wrażenie). Zobacze co dalej bo akcja na poczatku toczy się dosyć originalnym umiejscowieniu,a postacie są póki co "żywe"
Przy okazji obejrzałem Kekkaishi 6-9(nowe żródełko, można powiedzieć lepsze niz youtube tylko mniejsza baza)-Omnouji dla młodszej widowni, Teraz zastanawiam, które raz oglądam jakąś serię Ayakoshową ostatnio, zaraz 4 chyba.
Kenichi 13- mistrzowie mnie przerażają, ich oczy się świecą. Żal mi głównego bohatera. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 30-03-2007, 22:46
|
|
|
A przestańcie, bo nachodzi mnie ochota żeby obejrzeć jeszcze raz >.>
Apropos 21 Code Geass: I tak najwspanialsza jest scena kiedy CC stoi na dachu budynku, w łapkach talerzyk trzyma i wzrokiem zranionego kociątka na te
- ciasto do pizzy na choince
patrzy... W dodatku ma na sobie fanserwiśny mundurek i związane włosy ~~ CC ftw!
Nie mogę się doczekać co Lulu zrobi z Różową i jak bardzo nie będzie to boleć trochę.
- Założymy dla Elevenów strefę, gdzie nazywać sie będą mogli Nipponjinami? Zero przyłącz się do tej szczytnej idei sponsorowanej przez księżniczkę krwi? Co z tego, że rodziny królewskiej nienawidzisz i własnemu ojcu chcesz jajniki łyżeczką wydłubać?
Error?
I niech Suzaku się dla niej poświęci! Niech zdechną razem! W swoich ramionach! Taaaaaak~ |
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 30-03-2007, 23:26
|
|
|
Czy to Scrapped Princess naprawdę takie dobre jest? Bo aż i mnie zaciekawiło....
GoNik: C.C. była gwiazdą tego odcinka. Zaczyna mi się ta dziewczyna coraz bardziej podobać.
A całej tej sprawy z Euphi-chan nie będę komentować.
Tego NIE TRZEBA komentować.
A najlepsze jest to, że przez te dodatkowe odcinki (w których był szybki przegląd przez dotychczasowe epizody) 24-ka i 25-ka wyjdą w sierpniu bodajże XD' Po prostu... LOL. Przynajmniej ta seria potrafi mnie zaskoczyć.
Death Note 24 = mistrzostwo.
- A 25 proszę wykreślić. I kolejne odcinki też. PROOOSZĘ! To Wasza ostatnia szansa, Madhouse!
Nodame Cantabile 09 i 10 - patrz wyżej. Co prawda sceny bywają zbyt statyczne i to niestety mnie gryzie... ale przynajmniej odcinki są naprawdę ciekawe. Rozpisałabym się na ten temat, ale spać mi się chce... |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 31-03-2007, 00:00
|
|
|
Green Green OAV - co to w ogóle miało być i czemu służyć... Nie podobał mi się rysunek postaci, za dużo osób w tak krótkim czasie i ogólnie beznadzieja. Dobrze że najpierw obejrzałam wersję TV bo gdybym zaczęła od OAV-ki to wątpię czy sięgnęłabym po serię. |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 31-03-2007, 00:02
|
|
|
Crofesima napisał/a: | Death Note 24 = mistrzostwo. |
Zgadzam się. Piękna scena (wiadoma scena) i te oczka (wiadome czerwone oczka).
Crofesima napisał/a: |
A 25 proszę wykreślić. I kolejne odcinki też. PROOOSZĘ! To Wasza ostatnia szansa, Madhouse!
|
Taaak. Bo ja tego nie przeżyję psychicznie...Już od dwóch dni się przygotowuję. Jeszcze nigdy tak się nie bałam obejrzeć jakiegokolwiek odcinka z jakiegokolwiek anime. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Sivii
|
Wysłany: 31-03-2007, 00:19 ...
|
|
|
Code Geass 23
Ta seria robi się śmieszniejsza z odcinka na odcinek...
- I się jeszcze różowa dziwiła dlaczego zgineła...
Ale ta Nina to miny potrafi robić...
- Wielki powrót Orange-kuna (w końcu wypłynął ze swojego soczku)...
Kaguya + V.V. (o dziwo chłopak) - kolejne fanserwiśne postacie?
Teraz to będzie czekać trzeba... Dwa kolejne odcinki latem, druga seria jesienią?
Busou Renkin 26
Takie głupie że aż śmieszne...
- Nie mogli bardziej cukierkowego zakończenia zrobić? Nagle niesamowicie dziwnym trafem obydwu "Victorów" udało się ocalić i przywieźć z księzyca - Żal...
Rahxephon 1-26
Bones jak to Bones, im każda seria wychodzi, niby takie podobne do NGE, a całkiem inne...
- Odcinek z Dolemem na orbicie był prawie dokładnie taki sam jak ten z aniołem Alraelem, jedyna róźnica że Quon to nie Asuka...
- Ale nie powiem, na koniec z tą haruko-reiką to mnie zdziwili...
|
|
|
|
|
|
Azariel
Muad'dib
|
Wysłany: 31-03-2007, 00:39
|
|
|
Łał 23 Geass,
- wymiata, a Lulu dał czad, i Euphie is dead, nic wspanialszego, a Suzaku jak się wściekł i będzie death match. :P
SPOILERY SIĘ MASKUJE!!! Mai |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|