Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 12-06-2007, 20:42
|
|
|
Night Head Genesis 1-8 :
zapowiada sie całkiem ciekawie ;) mam nadzieje ze rozwinięcie i zakończenie nie będzie gorsze :]
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Przesrane mieć tą zdolność czytania w mózgach poprzez dotknięcie :/ to całkiem uniemożliwia normalne zycie ...
Co innego mieć moc psychokinetyczną jak ten starszy brat - bardzo przydatne w zyciu i mozna
się skutecznie maskować :]
Tsubasa znowu ...
jej jakie to anime jest płytkie ... wszystko leci w.g. jednego schematu :/ ;/ mogłoby chociaż raz zaskoczyć ... czymkolwiek ...
A bohaterowie zachowują się jak w "kryminalnych" (czy jak to sie zwie - wybitna gra aktorów - to wczucie sie w role - te emocje .. ahhhhhh !!! :] )
jedna z gorszych serii anime jakie widziałem ... od kreski po fabułę ;/
nie wiem jak można nazwać je "kultowym" .. |
_________________ "What isn't remembered never happened. .... " |
|
|
|
|
arowe
|
Wysłany: 12-06-2007, 21:53
|
|
|
Obejrzałem do tej pory sporo tytułów , było ich ponad 30, dokładnie nie pamiętam ile, musiał bym policzyc dokładnie.
Serie, które zrobiły na mnie największe wrażenie to : "X" Clampa , "Elfen Lied" , "NGE" , "GTO" , "Bleach" , "Gundam Seed" , " Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora".
Ale , najlepsze anime jaki do tej pory obejrzałem , bijące wszystkie inne na głowe to "Eureka Seven" , poprostu cudo, nie można się rozstac z bohaterami, nie można się od niego oderwac. Ogląda sie w dawkach kilkunastu odcinków pod rząd, poprostu wyśmienite! Polecam każdemu (poczytajcie recenzje w internecie i zdecydujcie sami). Ominięcie tej serii może byc poważnym błędem! |
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 12-06-2007, 23:44
|
|
|
Gurren Lagann 10 - koniec z emo-Simonem :D Shinjiemu nie udało się przez całą serię, a tu tulko 3 odcinki zdołowania. Giga drill breaker rządzi :) Wybuchy jak za dobrych czasów Daimosa.
Claymore 11 - Czasem trochę żałuje, że czytałem już mangę. Odcinek jeszcze bardziej przegadany niż poprzedni. Następny daje nadzieje na jakąś akcję bo pojawia się Ofelia.
Ergo Proxy 1-5 - wydanie Anime-Gate. Całkiem niezłe. Troche śmierdzi Alitą, trochę jakimś Matrixem, ale wciąga. |
|
|
|
|
|
Grimlock
Me no bozo, me King
|
Wysłany: 12-06-2007, 23:54
|
|
|
Fate/Stay Nigh 1-24 - jak dla mnie mocno przereklamowane anime ... oj mocno. Nastawialem sie ze bedzie na czym oko zawiesic, a tu zonk. Animacja i sama kreska w pewnych momentach bila taka tandeta ze oj oj ...
Shigentsutan Tsukihime 1-12 - 2/3 serii to gadka praktycznie - ostatnie 4 epy cos sie dzieje - moje wrazenie po tym byloby inne gdybym nastawial sie na to jako cos innego niz sieczka (a tak mi to polecali) ... |
_________________ "I am the man who walks alone" ... "Living on the razors edge" |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-06-2007, 07:28
|
|
|
Przejrzałem odcinki Tokko. postacie stojące w pozach, do osiągnięcia których potrzebaby przynajmniej 5 złamań z przemieszczeniem kości, biust 2D, sceny, na których animowane są tylko usta, prawdopodobnie złowroga organizacja, sporo czerwonego płynu i ukrzyżowanie głową w dół. Słowem: zapowiada się to, co najgorsze w anime. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-06-2007, 12:49
|
|
|
Od czasu do czasu lubię wracać do Miyazakiego, ostatnio zrobiłam sobie powtórkę z Mój sąsiad Totoro i Spirited Away |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
Stop Nazi
Are You ready to fly?
|
Wysłany: 13-06-2007, 19:21
|
|
|
Kemonozume ep 1... zobaczymy co to takiego. Pora się trochę wyluzować po 13 odcinkach Higurashi ...
Poprawka : Oglądanie Kemonozume skończyło się na połowie 1 ep... żałosna kreska, słaba animacja, daremna fabuła w moim mniemaniu. Pora wrócić do Higurashi ;) |
_________________ "Those who hate themselves cannot love or trust the others" - NGE
"Połóż pistolet na stół i uprzedzenie wyrzuć w kąt. Na całym świecie są faszyści, którzy nienawidzą innych rąk..." |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 13-06-2007, 20:08
|
|
|
Devil may cry 1- krew i nic po za tym. . Zapomniałęm dopisać iz jest nadzwyczajnie głupie że ąz śmieszne w swojej głupocie.Dialogi są tragiczne, nie wiem czy wina leży po stronie scenarzystów lub fansuba Raczej tego nie dowiem bo odpadam z tego anime
Darker than black 10- odróznieniu od tamtego mniej krwi, a wiecej dobrej akcji. to wystarczy mi w zupełności. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 13-06-2007, 20:22
|
|
|
Dzienna porcja rozrywki:
Hayate no Gotoku 11 - niezły odcinek, ale męczą mnie te ocenzurowane nawiązania do innych anime i gier. Po 1 sylabie czasem mi ciężko skojarzyć nawet bohaterów serii, które wcześniej oglądałem.
Lucky Star 10 - tym razem KyoAni zafundowało pokaźną dawkę autoreklamy i pokazało prawidłowe podejście sprzedawcy do klienta. Podejrzewam jednak, że Haruhi dobrze się sprzedaje i bez
- Spoiler: pokaż / ukryj
- wykorzystania supermocy.
Lovely Complex 10 - niechże Koizumi nauczy się myśleć samodzielnie, bo przyjaciółka ma dobre chęci, ale daje takie rady, że włos się jeży. Jeszcze pewnie 3 odcinki i się przekonam, czy zakończenie będzie zgodne z logiką, czy takie jak zwykle w komediach romantycznych. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 13-06-2007, 21:30
|
|
|
Caladan napisał/a: | Devil may cry 1- krew i nic po za tym. | Najpewniej dałeś się zrobić w maliny "intelygentnym inaczej" dowcipnisiom nabijającym się z naiwnych ssaczy.
Po krótkim szukaniu na syoboi widzimy to:
http://cal.syoboi.jp/tid/1051/time
i nie trzeba znać japońskiego żeby przeczytać, że pierwszy odcinek Devil May Cry będzie miał premierę na kanale WOWOW jutro o 23, czyli o 14 naszego czasu. A zatem wogóle pierwsze rawy mogą się pojawić najwcześniej koło trzeciej, a i to w japońskich sieciach, a nie tam gdzie szukają zachodni fani...
Podsumowując, nie wiem co oglądałeś, ale raczej nie DMC. LOL.
Bokurano 10 http://forum.tanuki.pl/tematy10/3000.htm |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
Ostatnio zmieniony przez wa-totem dnia 26-06-2007, 16:44, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
|
Wysłany: 13-06-2007, 21:50
|
|
|
Wa-totem, chyba się mylisz... sama widziałam DMC. Było śliczne logo na początku (i tak, krzyczało do mnie "Devil May Cry". Chyba jeszcze potrafię czytać ^^;), główny bohater był łudząco podobny do tego pojawiającego się na fanartach z gry i miał na imię Dante. Poza tym jeśli chodzi o kreskę to również wyglądała jak ta z trailera...
Po internecie zresztą już od paru dni krążą opinie innych na temat tej serii, avatarki z niej zrobione, sygnaturki etc.
Chociaż nie widziałam odcinka do końca. Znudziłam się. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 13-06-2007, 21:57
|
|
|
Dla wiadomości ja nie ssie. ja pożeram(szukam szybkich uplouderów lub video sides with anime, gdzie można bez zarywania nocki obejrzeć spokojnie odcinek czegoś. notka idealne dla śpiochów i leniwców) jak na smoka przestało. bez wątpienia ktoś załąpał taśme tam i zasubował bardzo udanie:P. Może poczekam na właściwsze subsy. Jak chcesz moge dać na pw linka z tym odcinkiem i sam zobaczysz:P.
Kenichi 27- jeden z fajniejszych odcinków, troche mi żal że nie rozkręcili motywu Miałoby niezły klimat. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 13-06-2007, 22:00
|
|
|
Crofesima napisał/a: | Było śliczne logo na początku (i tak, krzyczało do mnie "Devil May Cry". Chyba jeszcze potrafię czytać ^^;) | To o niczym nie świadczy. Wydaje ci się że co, fansuberzy którzy robią te wszystkie efekty karaoke nie potrafią loga zaprojektować i nałożyć na video?
Mogli też wykorzystać materiały z gry.
A syoboi jest jednoznaczny: pierwszego odcinka jeszcze nie było.
Caladan napisał/a: | bez wątpienia ktoś załąpał taśme tam i zasubował bardzo udanie:P. (...) Jak chcesz moge dać na pw linka z tym odcinkiem i sam zobaczysz:P. | Co zobaczę? I co niby złapał? Taśmę z czym? A może sugerujesz że ktoś ma maszynę do podrózy w czasie, i aktywnie z niej korzysta żeby zadowalać niecierpliwych fanów anime na zachodzie?
Tłumaczę wam - jedyna stacja która będzie emitować tą serię to WOWOW. I pierwszego odcinka jeszcze nie wyemitowano... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
|
Wysłany: 13-06-2007, 22:16
|
|
|
Hm, rzeczywiście, być może masz rację. Przepraszam! ^^;
O logach to wiem jakie można numery robić. Sama interesuję się przecież grafiką komputerową. Po prostu wszystko się zbyt zgadzało i przekonana byłam, że to oryginał.
Zresztą ten odcinek ma wątpliwą jakość. Nie wiem czy wynika to z tego, że ktoś go wcześniej jakoś 'wychwycił' czy dlatego, że rzeczywiście składa się z kawałków z gry.
Oukej, koniec offtopa. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
fm
Okularnik
|
Wysłany: 13-06-2007, 23:09
|
|
|
wa-totem napisał/a: |
Caladan napisał/a: | bez wątpienia ktoś załąpał taśme tam i zasubował bardzo udanie:P. (...) Jak chcesz moge dać na pw linka z tym odcinkiem i sam zobaczysz:P. | Co zobaczę? I co niby złapał? Taśmę z czym? A może sugerujesz że ktoś ma maszynę do podrózy w czasie, i aktywnie z niej korzysta żeby zadowalać niecierpliwych fanów anime na zachodzie?
Tłumaczę wam - jedyna stacja która będzie emitować tą serię to WOWOW. I pierwszego odcinka jeszcze nie wyemitowano... |
Wezmę w obronę Caladana, bo wg. mnie masz trochę zawężone podejście do sprawy. To, że jest termin telewizyjny nie znaczy, że 1 odcinek nie został nigdzie wyemitowany w ramach promocji. Tak było choćby z Ergo Proxy, Idolmaster of Xenoglosia (pokazy zamknięte), Byousoku 5cm (dostępny w postaci strumieniowej). Czy to rzeczywiście był fake, będzie można się przekonać, jak pojawi się oficjalna wersja.
Żeby nie był kompletny offtop:
Pumpkin Scissors 21-24 - efektowne zakończenie serii, choć aż krzyczy o kontynuację. W ostatnich odcinkach dowiedziałem się trochę więcej o pseudomasońskiej Grupie Trzymającej Władzę, ale brakuje definitywnego rozstrzygnięcia. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|