Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Sakura-chan
Gość
|
Wysłany: 23-06-2007, 23:15
|
|
|
SkończyłamAyashi No Ceres-
- Spoiler: pokaż / ukryj
- miałam nadzieję że Touya nie odżyje i Aya będzie z Yuuhim, ta scena jak Aya mu powiedziała że jest z nim w ciąży mnie rozwaliła i zaowocowała śmiechem z mojej strony
Ogólnie mogłam się spodziewać takiego końca, nadal mam wątpliwości czy to jeszcze było anime czy już wenezuelska telenowela |
|
|
|
|
|
Enkidu
I'll show you the Sky
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 24-06-2007, 09:00
|
|
|
Wczoraj zakończyłem oglądanie RahXephona i anime będące klonem NGE spodobało mi się bardziej niż pierwowzór, wiadomo że NGE to klasyka gatunku ale to nie jest aż tak skomplikowane i się lepiej ogląda (nie mówię że jest całkowicie zrozumiałe, bo nie jest). A tak poza tym to jestem na 56 Bleach fajnie się akcja rozkręca, bardzo mnie wciągnęło. Teraz zaczynam School rumble po 2 odc bardzo mi się spodobało, pełne (jak narazie dobrego) humoru anime. |
_________________ Hoping for the best but expecting the worst
Do the Kirby dance! <("<) <( " )> (>")>
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 24-06-2007, 11:07
|
|
|
Hmmmmmm...
Ja bym powiedziała tak: największym plusem serii jest to, że miło się ogląda i nie ma tu większych dziur fabularnych. Bo w większości tytułów kręconych w podobnej konwencji świat jest albo przejaskrawiony, albo jego konstrukcja zawiera tyle niedopowiedzeń... i trzeba się wysilić żeby uwierzyć, że w ogóle jest możliwy.
W swojej kategorii SP stoi wysoko. Pewnie, że nie wygra konfrontacji z naprawdę dobrymi tytułami (jeżeli o mnie chodzi: Juuni Kokki, zawsze i wszędzie. Plus Seirei no Moribito, chyba, że zepsują *tfu tfu*), ale jako dość lekka rozrywkowa seria, przy której jednak warto czasem pomyśleć - sprawdza się świetnie. Dlatego takie oceny ^_____^
Poza tym wymieniona przez ciebie różnorodność postaci, rodzeństwo (pierwsze w anime, które zachowuje się jak rodzeństwo, a nie jakby zaraz w incesta miało się zagłębić?), ładny i dość równy design (płaszcze! płaszcze!) i dobre piosenki. I Shannon - główny bizon jest ważny XD
A abstrahując - w końcu Hayate 12
'czemu chomik?!'
'Teraz się wycofam, ale następnym razem przyniosę WIĘKSZEGO chomika!'
wypożyczalnia...
i marzenie Hayate... omg...
Oraz 11 Lucky Star
train stories (jak słusznie fm zauważył - coś mi tu molestowaniem uczennic śmierdzi...)
ojciec Konaty i elektryczność!
christmas cake...
'you're GROWING?'
Yui jak zwykle beznadziejna
'And I had a feeling I saw a girl in a sailor uniform with a machine gun walk by...' |
|
|
Lain
|
Wysłany: 24-06-2007, 11:13
|
|
|
Romeo x Juliet 11 Po zobaczeniu tego odcinka pełnego słodkich i ckliwych momentów mój mózg zażądał krwi DUŻO KRWI i dlatego następną rzeczą jaką wzięłam był
Hellsing Ultimate od razu zrobiło mi się lepiej.
Poza tym Bokurano 8 Koniec historii Chizu całkiem nieźle wyszedł. Do tej pory podobało mi się, teraz jednak zaczęłam czytać mangę, więc trudno będzie uniknąć porównań. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 24-06-2007, 12:33
|
|
|
Crofe o SP napisał/a: | + grafikę (....Bones...)
+ design'y postaci
|
Ehm... Projekty postaci były w tej serii OKROPNE. Wyblakłe mordki o identycznym, niemal geometrycznym kształcie, których właścicieli dało radę odróżnić tylko dzięki włosom i karnacji skóry. Coś jak Chrno Crusade. Nie wiem czy właśnie nie to mnie odrzuciło. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 24-06-2007, 13:40
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Ehm... Projekty postaci były w tej serii OKROPNE. Wyblakłe mordki o identycznym, niemal geometrycznym kształcie, których właścicieli dało radę odróżnić tylko dzięki włosom i karnacji skóry. Coś jak Chrno Crusade. Nie wiem czy właśnie nie to mnie odrzuciło. |
Są gusta i guściki. Wiedziałam, że ktoś się ze mną nie zgodzi... Z tą różnorodnością 'mordek' masz absolutną rację, ale naprawdę tym razem mi to nie przeszkadza. Zresztą mówię tutaj jeszcze o strojach.
Może zareagowałam tak dzięki temu, że ta dokładna, schludna i przyjemna (acz 'geometryczna') kreska działa na mnie jak balsam po BECK'u... w tej serii czasem płaczę widząc zdeformowane twarze bohaterów.
Żeby nie był totalny offtop:
BECK - całkiem ciekawa seria. Jak już mówiłam - kreska postaci jest czasami przerażająca (acz różnorodna! ;) ). Natomiast ślicznie wykonane są sceny np. gry na gitarze. Mniam. Ale najważniejsze... oni w tym anime często mówią po angielsku! I nawet nie wychodzi to aż tak bardzo sztucznie jak zazwyczaj. Uooo... Jestem pod wrażeniem. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 24-06-2007, 21:10
|
|
|
Dzisiaj obejrzałem Seto 8-12 i Hayate 8-12. Obydwa anime tak samo mi sie oglada, ale Najciekawsze jest że one są całowitymi przeciwieństwami. Seto jest bardziej chaotyczne, a Hayate spokojniesze w odbiorze. Hayate nawiązuje do popkultury japońskiej, zas Seto do Filmów zachodniej cywilizacji. Mam wrażenie też jeden jest bardziej nastawiony do dziewczyn( Gotoku), a drugie odwrotnie. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-06-2007, 17:51
|
|
|
No, poszło niemal hurtem do 36. Death Note'a. Ta seria będzie miała u mnie 10/10 niemal pewnikiem, jeszcze tylko końcówka zależy jak wypadnie. Przy okazji nieźle się nabrałem, bo byłem głęboko przekonany, że anime ma właśnie 36 odcinków. |
|
|
|
|
|
Azariel
Muad'dib
|
Wysłany: 25-06-2007, 23:18
|
|
|
Terra 2007 1-11 - Wow. Nie spodziewałem się czegoś aż tak dobrego, jedynie powód do radości. Fabuła bardzo ciekawa, postacie kolorowe, Muzyka bardzo dobra, kreska, ładna. Czekam na następne odcinki.
Claymore 12 - NO cóż Ophelia ładna z niej wiedżma(mam nadzieje, że to nie spam), ale cóż bardzo pozytywnie nastawiony, do nastepnego odcinka.
Darken then black 10 - JAk zwykle bardzo ciekawie i inteligentnie.
Sesja się jeszcze nie skąńczyła koniec tego tygodnia będzie wspaniały. |
_________________ Fragile existence, Between world's of souls
Struggle for tommorow, Grabed by a link of hope,
Simply eaten by desire of life. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-06-2007, 16:23
|
|
|
Touka Gettan 11 - OURAN! Czysty Ouran! Gdy zaczynałem tą serię, spodziewałem sie czegoś mhrocznego und nastrojowego. A tu twórcy uypneli okiem i zrobili ouranowy odcinek w konwencji głupawej komedii, z elementami yaoi i diabli wiedzą czego jeszcze. Momoka jak zwykle irytuje. Co ciekawe, końcówka odcinka zapowiada, ze następny będzie równie szurnięty. Oczywiście, w roli mąciwodów robią trzy demonice.
Mam już pewnej podejrzenia co do roli mamusi w całej fabule, ale to jeszcze musi poczekać na wyjaśnienie. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 26-06-2007, 18:54
|
|
|
Kaze no Stigma 7-8- świetne odcinki. w pierwszy świetne gagi, a drugim humor sytuacyjny, który lubię. Bardzo podoba mi sie nastawienie Kazumo do życia i do Ayano hehe. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Azariel
Muad'dib
|
Wysłany: 27-06-2007, 17:25
|
|
|
Claymore 13 - kompletny zgas, nie spodziewałem się tego, genialne zwroty akcji, kto by pomyślał. |
_________________ Fragile existence, Between world's of souls
Struggle for tommorow, Grabed by a link of hope,
Simply eaten by desire of life. |
|
|
|
|
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-06-2007, 01:40
|
|
|
Już miałem zanurzyć się w sen, ale nie nie, znalazłem:
Avellana:
Cytat: |
Honey & Clover to była dobra seria, ale jak dla mnie - z jednej strony przedramatyzowana miejscami, z drugiej - za bardzo odjechana komediowo. Wbrew pozorom Nodame Cantabile jest dla mnie lepiej wyważone jako komedia obyczajowa. |
<odwet>
Napiszę tylko, że sądzę inaczej, odwrotnie. To Nodame ma jakieś przekręcone czasem poczucie humoru, a sytuacje obyczajowe nużące nieraz. Jakkolwiek nie mogę jednak wiele się wypowiedzieć, bo utknąłem jakoś chyba na 6. odcinku Cantabile. Ale to tylko ukazuje, że H&C I i II jest o niebo lepsze, gdyż jak zacząłem oglądać to kontynuowałem kolejne odcinki, ile sił w nogach.
Nodame Cantabile w mojej opinii miła seria i ją przejrzę wkrótce, bo warto, ale do Honey and Clover brakuje mi jej paru punktów. Choć w tak mimo wszystko podobnych atmosferą seriach gust pełni rozstrzygającą rolę w ocenie porównawczej.
Jeszcze szybko:
Bokurano do 9. - interesująca seria bardzo. Pierwszy raz widzę taką kombinację akcji, obyczaju i przesłania. Są poruszane w nietypowy sposób kwestie egzystencjonalne, ostateczne, a przy tym uczucia łączące i dzielące ludzi. Także akcja, postacie, muzyka, a nawet dźwięk (!) są wysokiej klasy, nie wspominając o grafice, z kolei animacja rzuca się pięknie w oczy jak poruszają rękoma. No jestem zachwycony.
Death Note 37 - końcówka ładnie pasująca klimatem do całości serii wg mnie, wyważona, no ale trochę zmęczony byłem jak oglądałem, to mogłem przyjąć z dosłownie przymrużonymi oczami. Szczególnie ujął mnie Ryuk na końcu swoją pomysłowością. Właściwie chyba kwestia Shinigami mogła być lepiej rozwinięta. Cała seria dla mnie to wachanie się między 9/10 a 10/10. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 28-06-2007, 10:02
|
|
|
Scrapped Princess - za pierwszym razem zacząłem oglądać, ale po 2 pierwszych epkach zachorowałem na przewlekły brak czasu. Teraz jak siadłem, to w 2 dni się z całą serią rozprawiłem. Ciekawie skonstruowany świat, fajni bohaterowie, ładna graficznie, w sumie bez jakichś zgrzytów czy to dotyczących działań bohaterów, czy to samej fabuły. Główną wadą serii była jej potworna wręcz przewidywalność, jak już GoNik bodajże zdążyła zauważyć już po pierwszych 2 epkacj wiadomo, jak to się skończy. Ale mimo to oglądało się bardzo przyjemnie, seria ma u mnie jakieś 7/8 na 10. W sumie wszystkie wątki rozwiązane zgodnie z moimi oczekiwaniami, nic mnie chyba nie zawiodło :)
Czas powtórzyć Death Note od początku (skończyłem na 19 epku, wolałem poczekać na zakończenie serii) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
longerowa
bogini w koronie
|
Wysłany: 28-06-2007, 10:57
|
|
|
Romeo x Juliet po 2 pierwszych odcinkach... Przyjemnie się ogląda, kreska mi się również podoba, choć te oczy jakieś takie dziwne...:P Jest słodko... :P |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|