Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-09-2005, 18:56
|
|
|
melduję, że zanim wyłaczyli mi prąd dotarłam do końca Weiss TV... O.o ...
szczerze mówiąc, było kilka bardzo wrednych momentów (T_T) i trochę przegięta końcówka i cześć "dynastyczna"... ale ogólnie nie spadło poniżej 6/10 ;)
kolejne OAV-ka i Gluhen :/ |
|
|
|
|
|
Black_Geisha
Black Yuki
Dołączyła: 03 Wrz 2005 Skąd: hm....jak by to nazwać....nicość? Status: offline
|
Wysłany: 12-09-2005, 19:58
|
|
|
Dziś obejrzałam:
1.Fruits Basket (no nie ale się uśmiałąm <lol>
2.Rurouni Kenshin 38 (po Hiszpańsku Dubbing porostu badziewny i nie pasujący do anime) |
_________________ Moje bazgroły:
www.blackgeisha.deviantart.com
Liście lubią spadać,
Dlaczego?Może poprostu spadają,
Bo kochają ziemię.... |
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 12-09-2005, 20:49
|
|
|
Zwabiona recenzją, oglądam właśnie Emmę i muszę powiedzieć, że bardzo, ale to bardzo mi się podoba! Uwielbiam romanse ;) Aktualnie poluję też na Gokinjo Monogatari, ale to dosyć stara seria i możliwe, że jej nie znajdę... Trudno, będę szukać. |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-09-2005, 05:51
|
|
|
FFVII:AC ;D
Nie było złe, ale nie było też super. No ale cóż, pure fanservice :>
Ale zrobione po prostu pięknie |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-09-2005, 19:51
|
|
|
Aeris była? <kluczowe pytanie padło>] > |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 13-09-2005, 22:49
|
|
|
Sm00k napisał/a: | Aeris była? <kluczowe pytanie padło>] > | Nawet się pojawiała parę razy (głos dała Maaya Sakamoto, btw), ale nie było tego dużo więcej niż w trailerach (w sumie kilka 1-2 minutowych scenek). W sumie graficznie świetne, ale niestety fabuła taka sobie - płytka i niestaranna. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 14-09-2005, 13:07
|
|
|
Cytat: | ale nie było tego dużo więcej niż w trailerach (w sumie kilka 1-2 minutowych scenek). |
a moge byc wredny?kto poza glownymi postaciami pojawial sie czesciej?przeciez ten film ma 1:30, z czego byte 1:15 to nawalanie sie clouda jego kilkuczesciowym tabarem, a 15minut to proba wytworzenia tresci-ktora mogli sobie darowac, bylo by prosciej...
film dobry dla fanow serii, i tych ktorzy grali w gry i wiedza o co chodzi, inaczej wyda sie poprostu nudny i przereklamowany... |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 14-09-2005, 16:38
|
|
|
Ryuzoku napisał/a: | Cytat: | ale nie było tego dużo więcej niż w trailerach (w sumie kilka 1-2 minutowych scenek). |
a moge byc wredny?kto poza glownymi postaciami pojawial sie czesciej? | Turkowie? Rufus? (chyba, że ich zaliczasz do głównych postaci).
Nie zrozum mnie źle, wcale nie twierdzę, że powinni jej dać więcej - scenki z udziałem Aerith i tak uważam za jedne z lepszych części filmu. Szkoda tylko, że film jako całość jest taki rozczarowujący. FF VII podobała mi się między innymi z powodu interesującej, wciągającej fabuły - tu miałem wrażenie, że scenariusz powstawał w wielkim pośpiechu na kolanie, na zasadzie "oj, czasu już nie mamy, to coś się napisze a ludzie i tak obejrzą" |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 15-09-2005, 11:01
|
|
|
Ja (szczęśliwie) kończę Figure 17... Klasyczny przykład zmarnowanego potencjału. Byłoby dobre, gdyby wiedziało, w jakim jest gatunku ("z życia wzięte", czy tłuczenie złych alienów) i do jakiego targetu jest kierowane (ze wszystkich znaków wynika, że tak na 10-12 lat, ale próbują to "ubarwiać", pewnie żeby zająć starszych). No i niestety ma grzech pierworodny - jest nudne! |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 15-09-2005, 11:15
|
|
|
Zaczynam Gluchen... sądzac na pierwszy rzut oka wychodzi cos w stylu: weiss w ... szkole??? buhaha... |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 15-09-2005, 11:17
|
|
|
W Kawaiiu pisali, że jest duuuuuuużo gorsze od Weissów;>. A więc nim zaczniesz zmów paciorek. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-09-2005, 11:24
|
|
|
Skończył Risky Safety. Gdybym był o połowę młodszy pewnie bym się dużo lepiej bawił. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 15-09-2005, 11:42
|
|
|
Skończyłam Yami no matsuei. Wnioski:
- jak coś ma ciekawą fabułę, to nie przeszkadza mi, że to shonen-ai.
- Tsuzuki jest głupi:
a) nagminnie pyta Muraki'ego, czego ten od niego chce, jakby to nie było dostatecznie oczywiste po góra trzech odcinkach -_-'
b) ja nigdy nie mogę trafić w kryminałach Aghaty Christie, kto jest mordercą, a w części "Sword of the king" wiedziałam w połowie odcinka. Tsuzukiemu dojście do tych wniosków zajęło 3 odcinki. (Swoją drogą, toż to było "Dziesięciu murzynków" w japońskim wykonaniu jako żywo :D)
- najbardziej interesującymi postaciami w anime są psychopaci ^_^
Zabieram się za Haibane Renmei, a NieA under 7 się ściąga. |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 15-09-2005, 15:19
|
|
|
no i baka... posiłkując się Kawajcem, stwierdziłam, że będe oglądać Gluchen... tyle, że dalej go nie mam, a przysięgłabym, że gdzieś się szwędał na dysku ==''
Więc na razie zabiorę się za oavkę
a z kawajca jedno zdanie mnie powaliło:"...stracili swój oryginalny outfit i teraz paradują w białych wdziankach. Zapewne po to, by wrogowie mogli ich łatwiej trafić." LOL |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-09-2005, 15:41
|
|
|
A czy aklcja Gluchen dzieje się w górach bądź w zimowej scenerii ? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|