Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 27-11-2005, 15:08
|
|
|
W miarę na bieżąco Shakugan no Shana, Blood+.
pre-releasowo Gunparade Orchestra i Ichigo Mashimaro.
Połknąłem ROD, świetne ^_^. No i zrecenzowałem w locie Dokuro-chan _^_
Wciąż niepewny jestem co do Arii (mimo 6 epów o_O) oraz Lamune.
Najnowsze - zassałem Jigoku Shoujo. Wersja ASource jest okropna, za to wersja Ayu śliczna ale ma słabsze tłumaczenie. No i jeszcze coś - Jigoku Shoujo ma najpiękniejszą animację końcową jaką widziałem (na około 200 serii) *___*. Mogę oglądać w kółko. OP też niezgorszy, i muzyka - ten show ma BOSKĄ muzykę... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 27-11-2005, 15:21
|
|
|
Ja połknęłam Rozen Maiden Traumend do 6 odcinka i dobrze jest, jeśli ktoś widział serię poprzednią, to się tą zachwyci. Ja w każdym razie nie mogę się na lalki napatrzeć.
A poza tym dobrałam się do jeszcze jednej nowości, Mushishi. Obejrzałam pięć odcinków i generalnie jest dziwne. Ni pies ni wydra, ni to historia o siłach nadprzyrodzonych, ni to niewiadomo co... Myślałam, że będzie bardziej brutalne i mroczne, a to jest bardzo wyciszone i delikatne. Projekty postaci paskudne i co gorsza okropnie niecharakterystyczne, ale za to tła... Dla samego tła warto to obejrzeć, bo oko od niego bieleje. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-11-2005, 15:54
|
|
|
Skończyłem nareszcie FMP:TSR i powiem tyle, że znowu zakończenie nie do końca mi gra. Tak samo było w przypadku FMP i FMP:F -_-;
A teraz czekam, aż Lunar łaskawie raczy wypuścić Suzukę #21. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 27-11-2005, 18:16
|
|
|
Ja połknąłem spacjalny odcinek Ai Yori Aoshi i zabrałem się za serię Enshi... Jak w jedynce przesłodzoną idiotką była tylko Aori, tak teraz wszystkie postacie zachowują się tak samo. Polecam serię Ysenowi i Redowi, żeby sobie przypomnieli, za co nie lubią charemówek
Oglądam równolegle też DNA2. Seria jest może i śmieszna, ale głupia... Generalnie nic specjalnego.
Skończyłem wreszcie Air. Cóż, nawet mi się podobało, seria nie jest zła, ale do geniuszu dużo jej brakuje. Kanon był lepszy. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
KoBik -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-11-2005, 19:12
|
|
|
W chwili obecnej oglądam BLOOD+ stsounkowo nowe anime, mam nadzieję, że się rozkręci. Tylko czemu te odcinki takie króciutkie? :/ |
|
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 06-12-2005, 22:59
|
|
|
Full Metal Alchemist - Conqueror of the Shambala - Movie
dlugo czekalem na pelny metraz i nie zawiodlem sie, mimo ze osadzony w klimacie ostatniego odcinka (51 FMA seri) w ktorej dosc gesto przeplata sie historia to jednak film warty obejzenia co najmniej 2x dobra kontynuacja seri^
polecam :) |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 07-12-2005, 11:18
|
|
|
KoBik napisał/a: | BLOOD+ (...) Tylko czemu te odcinki takie króciutkie? :/ |
Właśnie! Zanim zdążysz się wciągnąć w oglądanie już na ekranie ending się przewija.
Za to zawiodłam się na Black Cat. Anime w sumie nie jest złe, ale po tych 10 tomach mangi wydaje się lekko dziwne. A już na pewno pierwszych 6 epizodów - kompletnie pomieszana fabuła, Train jest ooc, Eve jest ooc trochę mniej, pojawiają się istoty, które gdzieś tak od 5 tomu były... Ale nadal mam nadzieję na część dalszą, pierwszy szok już trochę minął. |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 07-12-2005, 12:36
|
|
|
KoBik napisał/a: | W chwili obecnej oglądam BLOOD+ stsounkowo nowe anime, mam nadzieję, że się rozkręci. Tylko czemu te odcinki takie króciutkie? :/ |
No... samo "Blood - the last vampire" było z lekka wyrwane z kontekstu. Ale wraz z serią zaczyna robić sens... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Black_Geisha
Black Yuki
Dołączyła: 03 Wrz 2005 Skąd: hm....jak by to nazwać....nicość? Status: offline
|
Wysłany: 07-12-2005, 18:33
|
|
|
Ja wzięłam się za oglądanie Air TV bo narazie mam za sobą film z tej seri.Narazie jestem na 1 odcinku seri TV ale nie powiem że mi się nie podoba.Jednak strasznie przypadła mi do gustu pioseneczka z openingu ^^ |
_________________ Moje bazgroły:
www.blackgeisha.deviantart.com
Liście lubią spadać,
Dlaczego?Może poprostu spadają,
Bo kochają ziemię.... |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 07-12-2005, 18:37
|
|
|
GoNik napisał/a: | Za to zawiodłam się na Black Cat. |
Prawda? Udało im się dość skutecznie utłuc większość humoru z mangi. Zmiany w scenariuszu też mi się specjalnie nie podobają. Zmuszam się do oglądania kolejnych odcinków z coraz większym trudem. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 07-12-2005, 20:07
|
|
|
A ja skończyłem ogladać Chobitsy i DBZ Movie, 7 i 9, film DB GT oraz special o Trunksie :P. W kolejce na razie nic, muszę się zastanowić co oglądać :P. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 07-12-2005, 20:42
|
|
|
Skończyłem Samuraj 7... Klaszyczny efekt Gonzo. Początek znakomity, zakończenie do bani... JAK oni mogli to TAK skopać?
Jutro zaczynam Fantastic Children. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 07-12-2005, 21:26
|
|
|
Jeszcze się nie wzięłam, ale efektem znudzenia totalnego niedzielnego czeka na mnie niejakie Fushigi Yuugi Eikoden, czyli trzecia OAVka XDDD Nie pytajcie, jak wielkie było me znudzenie i czemu już od dawna chciałam zobaczyć, co jeszcze dziwnego z tego tytułu wycisnąć można. |
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
|
Wysłany: 07-12-2005, 21:27
|
|
|
IT. Black Kat w gusta prawie trafiło. Prymitywizm pewien został w tym zawarty ale humor płytki również może być wartki.
Blood+ z kolei wielką niewiadoma. O co chodzi? Co do czego? Czemuż to tak dziwnym jest? |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 08-12-2005, 00:02
|
|
|
W końcu zebrałam leniwy tyłek i obejrzałam Laputę, od dawna walającą się w szufladzie... Jakie to jest śliczne! Wah. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
|