Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 24-03-2006, 18:00
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Nota bene, czemu nie ma ani slwoa o tym tytule na glownej tanuki ? |
........N-nie ma... J-jak to n-nie ma...
<zastanawia się, dlaczego nigdy nie zrecenzowała Ami-chan no Hatsukoi>
<wali głową o biurko>
<pędzi gdzieś znaleźć>
...T-tak... A póki co u mnie tylko teledyski z rozmaitych części Final Fantasy, na zmianę z Disneyem... |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 24-03-2006, 19:33
|
|
|
Magic Knight Rayearth...kolejne anime z gatunku "widzieli wszyscy tylko nie ja". Jestem po czterech epizodach i chyba jednak obejrze calosc, wyglada to na sailorki w realiach fantasy czyliw sumie nienajgorzej. Niestety Clamp i wszystko co sie z tym wiaze ( choc i tak na razie nie jest to tak koszmarne jak inne "dzielka" tych pan ). |
|
|
|
|
|
Amra
This is not the end...
|
Wysłany: 24-03-2006, 20:18
|
|
|
Ja robie powtorke z historii - ponownie ogladam Hellsinga... Ogladalam go juz kiedys, teraz postanowilam przypomniec sobie to anime. |
_________________ Save me from the nothing i've become... |
|
|
|
|
Silent Angel
*Hermit*
|
Wysłany: 25-03-2006, 14:55
|
|
|
Na razie jestem na 2 odcinku Shakugan No Shana. Przynajmniej jest lepsze od Shinigami No Ballad, które sprawia wrażenie jakby było robione na siłe. Pół biedy jakby jeszcze było ciekawe... |
_________________ At night, the town is quiet like the bottom of the ocean
I continue down the road by myself
Guided by the distant voice
I keep searching for the soft blue light
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 26-03-2006, 16:59
|
|
|
A ja Shanę właśnie skończyłem.
Nie ma to jak seria, na której końcu leci znaczek "Film -Shakugan no Shana- -- produkcja trwa!"
A biorąc pod uwagę fakt że powieści są fabułą sporo do przodu, to będzie też i kolejny sezon...
Poza tym, wzywa mnie Ginga tetsudou no yoru... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Martinez
|
Wysłany: 26-03-2006, 17:28
|
|
|
Jestem po Kono Minikuku mo Utsukashii Sekai, a raczej w trakcie, bo utkąłem na 10 epku i dalej już mi się nie chce ruszać:| Może kiedyś dokończe.
Czas najwyższy też zapoznać sie z Tsubasa Chronicle. Po trzech epkach jak narazie kiepściutko. Postacie za bardzo patykowate - niezbyt ładnie to wyglada. No i ten pokemon (co to królik??), i takie pokemonowate pojedynki:/ Narazie tylko muza jest bardzo dobra, ale mam nadzieje że seria się rozkręci. |
_________________ Nawet małpy spadają z drzewa.
Utkneła w nieskończonej pętli powtórzeń, a on jest idiotą. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-03-2006, 20:26
|
|
|
Kończe Soul Hunter... Kończe też Full Metal Panic: TSR. Na FMP się fajnie przynajmniej strzelają. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 27-03-2006, 08:28
|
|
|
A mnie wzięło na sailorki... tylko mam do 110ep... BU! ktoś pomoże? |
|
|
Pejt3r
001001001101011
|
Wysłany: 27-03-2006, 18:01
|
|
|
Ostatnio czasu mało, ale jakoś znalazłem chwilkę na Millennium Actress ...
GoNik napisał/a: | mnie wzięło na sailorki... tylko mam do 110ep... BU! ktoś pomoże? |
Znajomy chwalił się ostatnio, że ma wszystko ... ale nie wiem jak daleko jest z piekła rodem od wrocka :P Może powinnaś zobaczyć wersję aktorską, to dopiero jest hardcore ^.^ |
_________________ sagashimono wa nan desu ka
mitsukenikui mono desu ka
KABAN no naka mo tsukue no naka mo
sagashita keredo mitsukaranai no ni |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 28-03-2006, 08:05
|
|
|
Pejt3r napisał/a: | Może powinnaś zobaczyć wersję aktorską, to dopiero jest hardcore |
Widziałam, nie da się tego oglądać w towarzystwie mniej niż pięciu osób. Idiotyzm się na za małą ilość głów rozkłada...
Nie wiem jak, ale udało mi się zapomnieć wczoraj o Nightwalkerze. Straszne. Seria z happy endem! Wreszcie! Jak ja już miałam dośc tych głębokhich i zangstowanych serii gdzie połowa bohaterów ginie w mniej lub bardziej idiotycz... errrmmmm... bohaterski sposób! Pomijając przedwiecznego wszetecznego gejowatego wąpierza, który był chyba najwiekszym angstem całej serii, to ogląda się miło i przyjemnie. A to małe zielone rządzi :D
Po raz kolejny zabrałam się za Peace Maker Kurogane. Odcinek 15 rządzi, 6 razy na pewno go widziałam, a nadal brak mi tchu ze śmiechu. Niestety, Gonzo to Gonzo i fabuła nadal jest tak samo durna jak rok temu, kiedy oglądałam to pierwszy raz. Jeszcze nie doszłam do zakończenia, wtedy to kląć będę na czym świat stoi.
Za to ostatni B+ jest po prostu jednym wielkim opadem szczęki na głupotę bohaterów, no przepraszam. Saya to idiotka, Hagi to idiota, Joel to idiota, a Diva... o tej to lepiej nic nie mówić... bije wszystkich na głowę. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-03-2006, 11:28
|
|
|
Cytat: | Nie wiem jak, ale udało mi się zapomnieć wczoraj o Nightwalkerze. Straszne. Seria z happy endem! Wreszcie! Jak ja już miałam dośc tych głębokhich i zangstowanych serii gdzie połowa bohaterów ginie w mniej lub bardziej idiotycz... errrmmmm... bohaterski sposób! Pomijając przedwiecznego wszetecznego gejowatego wąpierza, który był chyba najwiekszym angstem całej serii, to ogląda się miło i przyjemnie. A to małe zielone rządzi :D |
I co, stary Grisznak zna się na wampirach, co ? Małe zielone było faktyczynie świetnym patentem.
Obejrzałem pierwsze dwa odcinki SaC i przyznam, że jestem zachwycony. Zarówno polskie wydanie jak i jakość samego tytułu stoją na najwyższym poziomie. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 28-03-2006, 12:27
|
|
|
A ja rzuciłem się na Rec, i w jedno posiedzenie "pożarłem" wszystko co jest dostępne. I jestem na głodzie xD
Kolejna obyczajówka w stylu MAICO 2010 (recka tu), z troszkę większym budżetem, podobną porcją humoru, tytułami odcinków wziętymi z filmów z Audrey Hepburn i piosenką początkową która wydaje się raczej nieciekawa, ale rzuca się na mózg jak choroba wściekłych krów! Nagle odkrywasz, że chodzisz po świecie podśpiewując pod nosem refren:
Akiramenaide!
Fuan wo zenbu dakishimete!
Kono mama, futari de, aruiteyukuyou!
Hanasanaidene!
Watashi wo zenbu uketomete!
Kono mama, futari de, aruiteyukuyou!
Nigdy nie poddawaj się!
wszystkie wątpliwości, pogódź z nimi się!
O właśnie tak, ty obok mnie, pójdziemy razem przed siebie!
Nigdy nie zostawiaj mnie!
także me przywary, zaakceptuj je!
O właśnie tak, ty obok mnie, pójdziemy razem przed siebie!
@__@ o rany, trochę ponaginałem to tłumaczenie, ale chciałem by sylaby się zgadzały. W ten sposób naprawdę można sobie ponucić polską wersję... _^_
A tu macie fotkę głównej bohaterki (początkującej seiyuu) w 'stroju scenicznym', i z jej seiyuu (tym razem prawdziwą, choć również początkującą!... swoją drogą, czyżby ciekawy materiał porównawczy do studiów nad 'residual self-image', jak to nazwali w matrixie?)
Reckę wysmażę, jak tylko dobiją do końca, jak dla mnie - zbyt rychłego ~___~ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 28-03-2006, 14:31
|
|
|
Oprócz rozmaitych "obowiązków", no i Mushishi, które twardo zmierza po tanukową ocenę 10, sięgnęłam właśnie po Windy Tales.
Grafika... No, anime nie przypomina, chociaż postaci z całą pewnością mają orientalne rysy, więc i nie animacje europejską. Problem z obrazkami będzie taki, że na zatrzymanych screenach to będzie tylko dziwaczne, bo tam całe piękno jest w ruchu, w animacji... Ale tak czy inaczej dziwaczna, ale mnie odpowiada - widać aż tak mam dość przesłodzonych wielkookich panienek o wyglądzie wprost z hentai-dating-sima, które ostatnio strasznie są modne.
Historia... Odfrunięta. Coś pomiędzy Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto, a Azumanga Daioh. Latające na wietrze koty, ludzie manipulujący wiatrem... Wiatr jako taki we wszelkich postaciach. I sympatyczni bohaterowie. I z całą pewnością ta "magia", jaka być w takiej serii powinna. A, no i latająca wiewiórka, obawiam się, że epizodyczna tylko, ale rewelacyjna. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 30-03-2006, 11:49
|
|
|
Skończyłem Gall Force 2 i 3. Lepsze od części pierwszej, ogląda się przyjemnie, chociaż momenty o bezsensie wojny denerwują :P. |
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 30-03-2006, 19:54
|
|
|
Zaczęłam Gokinjo Monogatari. Cóż, przed obejrzeniem tego anime (konkretnie, pierwszego odcinka) byłam pewna, że wiadome kolory zdarzają sie tylko w Dr Slumpie. I że tak pokręconej kreski jaką ma Ai Yazawa nie da się przenieść na ekran. Cóż, w obu wypadakch się pomyliłam. Ale jak dla mnie: TAK! To jest to! Na taki rodzaj humoru w anime czekałam! Martwi mnie tylko jedna rzecz - że po raz kolejny z rzedu pakuję się w serię 50+ odcinków. Mój biedny komputer tego nie wytrzyma...
Oglądnęlam Nanę i teraz już jestem pewna: nie dla mnie filmy (i seriale) live action. O ile język japoński brzmi jako-tako w kreskówce, o tyle w ustach aktorów jest jak dla mnie... dziwny. Zwłaszcza w połączeniu z nienajlepszym aktorstwem i średnimi zdjęciami. Czy to tylko ja, czy ten film naprawdę jest cały plastikowy? Przez ten cały klimat nie mogłam się skupić na fabule, nooo! |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|