Co w tej chwili oglądacie? |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 21-04-2006, 21:05
|
|
|
Skończyłem pierwszą serię MKR...z całkiem sympatycznego magical girls zrobił się jakiś niedorobiony Gundam. Aż boję się ruszac drugiej... |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 21-04-2006, 21:15
|
|
|
GoNik napisał/a: | I nie chciałabym zobaczyć kiedykolwiek na oczy tego, co ogladał Tot, skoro Green Green przy tym jest arcydziełem. | Oj nie chciałabyś... Koszmar! "Klawisz ze Strzałką" był w robocie >.< Amaenaide yo należy pokazywać wybranym wrogom, jako narzędzie tortur. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-04-2006, 21:18
|
|
|
Grisz, oglądaj, dalej nie bedzie źle. Zakończenie pierwszej serii jest rzeczywiście paskudne, ale nie zniechęcaj się. Za to w drugiej masz fanserwis yuri [Nova... a tfu!] |
|
|
Martinez
|
Wysłany: 22-04-2006, 01:44
|
|
|
Problemy z jednym z epków Suzuki - ech musze odstawić aż dorwe nieuszkodzony odcinek:(
Zato wkońcu zabrałem się za 12 królestw - hmm, no nie powiem, początek niczego sobie, ciekawe ciekawe, chce więcej.
A względem Green Greena i Shinobudena - to ja chyba musze być nie teges bo ubawu miałem co niemiara:D |
_________________ Nawet małpy spadają z drzewa.
Utkneła w nieskończonej pętli powtórzeń, a on jest idiotą. |
|
|
|
|
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 22-04-2006, 08:42
|
|
|
GoNik niby, w którym momencie napisałam, że mi się podoba ? O_o Fakt, że pierwszy odcinek jest tragiczny, ale dwa końcowe są już przyzwoite (szkoda, że tylko te 2 ^^" ) i nawet poruszające xP |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-04-2006, 09:57
|
|
|
Yuri ? No to może się skuszę...z drugiej strony, pierwsza seria była zaskakująco wręcz grzeczna pod tym względem - krwi całkiem sporo, a fanserwisu zero. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 22-04-2006, 10:31
|
|
|
Grisz - bo to nie jest typ serii, w której fanserwis jest potrzebny :P Albo inaczej - fanserwis to nie latające panty-shoty tylko Lantis, Ferio, Zagato i Eagle Vision *_______________* (pisk nastoletniego fangirlsa). Po prostu nie ten target :P
A obawiam się, że drugą serię uznasz za gorszą... Choćby ze względu na zakończenie, na pohybel... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-04-2006, 11:18
|
|
|
No zobaczymy...znając mnie i moje tempo, pewnie skończę ją w okolicach wakacji.
Ferio, Lantis, Zagato ???? Majeczko, przerażasz mnie...a może jeszcze Clef ? |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 22-04-2006, 11:21
|
|
|
Neeee, Clef za młody :P A że przerażam? A co, nie wolno? |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 22-04-2006, 14:51
|
|
|
Nee... ale w OAVce to Clef nie taki młody... i odwrócenie pairingu Umi x Ascot na rzecz tego drugiego, który w serii tv zalatywał pedofilią... [tu z kolei z Ascotem by była pedofilia]
Swoją drogą: gdyby w tv była kreska z oav... eh, marzenie. Po oavce tv nie smakuje jak kiedyś.
Niezły fanserwis to były sceny z idacymi obok siebie Hikaru i Lantisem: ona, dziecko w miarę normalnego wzrostu, siega mu do pasa...
Jezus, jak dobrze, że panie z CLAMPa darowały sobie rysowanie facetów jak trójkąty na patyczkach 0___0''
Maieczko, czytałaś mangę? Bo tam zakończenie jest po prostu genialne! Pomijając shiro-manju... Nie mam pojecia co autorzy serii tv chcieli przez totalną zmiane zakonczenia osiągnąć. Dramatyzm? Dydaktyzm? Ja od pewnego czasu parę ostatnich minut ostatniego odcinka zastepuje sobie końcówką mangi i jest dobrze. |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 22-04-2006, 14:57
|
|
|
Nie czytałam, a żałuję. I nadal mam szczerą nadzieję, że taki JPF wywiąże się z daaaaaaaaaaaaaawnych deklaracji i MKR w Polsce wyda... |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 22-04-2006, 16:28
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | I nadal mam szczerą nadzieję, że taki JPF wywiąże się z daaaaaaaaaaaaaawnych deklaracji i MKR w Polsce wyda... |
Nie tylko Ty masz taką nadzieję. Też marzę o polskim wydaniu MKR od czasu obejrzenia i zakochania się w serii TV. Chwała niech będzie stacji RTL7 za wyemitowanie tego anime.
Obejrzałam pierwszą płytkę z GitS: SAC od IDG. Nic specjalnego. Jakoś na razie zupełnie mnie nie wciągnęło. |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 22-04-2006, 17:20
|
|
|
Skończyłem Black Cata. Adresy domowe producentów (jak również zestaw "mały pirotechnik") pilnie poszukiwane. Musze co prawda przyznać, że zmasakrowali tą serię w sposób naprawdę mistrzowski, ale jakoś trudno mi to uznać za okoliczność łagodzacą. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 22-04-2006, 19:31
|
|
|
Ne, Punyan, ja przerwałam w okolicach 12 odcinka. Mniej więcej wtedy stracilam nadzieję. Wolałam nie psuc sobie mangi, zakonczonej na 10 tomie. Teraz kończę tom 18, posiadam również ostatnie dwa, i uwazam, że to był dobry wybór.
Niektóre ekranizacje są chybione. Ale tak totalnie i ostatecznie. [np. z sufitu wziete zakończenie w/w MKR]. Od pierwszego odcinka Black Cat mnie bolało podejscie autorów od dupy strony. |
|
|
jordi
|
Wysłany: 22-04-2006, 22:18
|
|
|
Ja teraz zaczynam oglądać seryjke Naruto :) i Inuyashy |
|
|
|