Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zachowanie ludzi w Necie: |
Wersja do druku |
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 29-03-2006, 23:39
|
|
|
Kielon, odpowiedz właśnie... Bo wybacz, ale odnoszę wrażenie, że to, że sie nie dogadujemy, nie ma tak naprawdę nic wspólnego z muzyką, której słuchasz (a przynajmniej z jej brzmieniem), czy też z tym, że możemy sie w internecie powywyższać, wiec uznajemy się za "elytę". To jest kwestia światopoglądu. Jeśli piszesz, że policja to "psy" (i wróg numer jeden), a sklepanie kogoś za to, że nosi szalik z insygniami nieodpowiedniej drużyny piłkarskiej powinno być społecznie akceptowalne, bo przecież jest normalne (a jeśli tak nie uważamy, to znaczy, że żyjemy zabarykadowani w jakimś dziwnym świecie), to ludzie, którzy się z czymś takim nie zgadzają będą się rzucać. Bo co innego tolerancja wobec gatunków muzyki czy sposobu ubierania się, co innego akceptowanie lub nie pewnych zachowań - które na przykład moim zdaniem są po prostu szkodliwe i akceptowane być nie mogą.
(ja przepraszam za offtop, ale nie ja zaczęłam ><) |
|
|
Kielon
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-03-2006, 17:18
|
|
|
Cytat: | Kielon, odpowiedz właśnie... Bo wybacz, ale odnoszę wrażenie, że to, że sie nie dogadujemy, nie ma tak naprawdę nic wspólnego z muzyką, której słuchasz (a przynajmniej z jej brzmieniem), czy też z tym, że możemy sie w internecie powywyższać, wiec uznajemy się za "elytę". |
No wiesz, jak dla mnie pisanie o kimkolwiek, na przykład:
cytat 1 "Słuchaj głąbie: jeśli jeszcze raz się pojawisz ze swoim pirackim stuffem na naszym forum, to osobiscie pofatyguje się na policje złożyć doniesienie o przestępstwie! Zrozumiano panie Rholanidno, 20 letni mieszkańcu 100-licy"
cytat 2 "Wszystko, co mogłoby się spodobać wieśniakom w stylu mojego kuzynka (fakt, że mieszka on na wsi ma minimalne znaczenie, bardziej chodzi mi o jego gust), czyli hip hop (murzyńskiego nie lubię, białaskiego nienawidzę), disco polo oraz techno."
cytat 3 "tysiace całkiem zdawałoby się normalnych ludzi codziennie robi z siebie debili, kretynów, analfabetów, chamów, prymitywów i nadpobudliwych, agresywnych idiotów"
jest (jak dla mnie) wywyższaniem sie. Mógłym to nawet i dosadniej określic, ale poprzestane na wywyższaniu. ZWŁASZCZA na forum które wymaga od urzytkowników kultury w wypowiedziach. No sorry, albo wszyscy albo nikt...
Serika napisał/a: | Jeśli piszesz, że policja to "psy" (i wróg numer jeden), a sklepanie kogoś za to, że nosi szalik z insygniami nieodpowiedniej drużyny piłkarskiej powinno być społecznie akceptowalne, bo przecież jest normalne |
Ta sprawa, o ile mi wiadomo, była wyjaśniona na chacie... Naprawde nie widze sensu do niej wracac. Jak nie wierzysz, to spytaj Iki albo Ysengrinna... |
_________________ To co kochamy mówi nam jakimi jestesmy. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 30-03-2006, 18:14
|
|
|
A jak na mnie po prostu zbuntowany i nierozumiany przez nikogo Kielon nie widzi belki we własnym oku, ale za to dostrzega drzazgi w cudzych.
Bo jak ktoś dostanie lanie za inny szalik, to jest ok, a jeśli ktoś kogoś nazwie idiotą itd. to jest wywyższającą się szatanem. My szatany mamy na taką postawę odpowiednie słowo: Hipokryzja.
Bo moim skromnym zdaniem jesteś ostatnią osobą, która nadaje się, by uczyć kogoś tolerancji czy moralizować. Rzeczywiście, ani ja, ani nikt z tu obecnych nie jest doskonały, ale rozbieżność między przyzwoleniem na pranie niewinnych ludzi za inny szalik, a pluciem się o idiotę czy inną muzykę podludzi jest sto razy mniejsza od nazywania innych idiotami na kulturalnym forum. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Kielon
|
Wysłany: 30-03-2006, 18:40
|
|
|
Masz do mnie jakiś osobisty problem? Trzeba było się na sylwestrze odezwac. Moglibyśmy wszystko dokładnie przedyskutowac. A nie teraz cwaniczysz... |
_________________ To co kochamy mówi nam jakimi jestesmy. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 30-03-2006, 18:48
|
|
|
Przed sylwestrem nie ujawniałeś się z takim ciekawym światopoglądem mój drogi. O dziwo wszyscy wiedzieli, że byłeś fanem hiphopu i nikt Ci nic nie powiedział. Ludzie zaczęli się doczepiać, jak wzięło Cię na wywody o pseudokibicach. Nie zastanowiło Cię to? A nie, prawda, to tylko dowód tego że boimy się wpieprzu. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 30-03-2006, 18:50
|
|
|
Przepraszam.... Ja wiem, że to nie moja rola, ale to się zaraz przerodzi w pyskówkę... Możeby jednak wrócić do WŁAŚCIWEGO tematu, który, jakby nie patrzeć, z kibicami czy hiphopem nie ma absolutnie nic wspólnego? |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 30-03-2006, 19:43
|
|
|
Temat zostaje zamknięty ponieważ niektórzy nie potrafią zastosować się do poleceń Administracji oraz sprowadzają temat o zachowaniu się w sieci i trollach do tematyki o wyglądzie i subkulturach, oraz odwracają kota ogonem.
Miłego dnia
IKa |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 30-03-2006, 21:31
|
|
|
Obiektywnie patrząc też powinienem dostać Osta. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|