Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 02-12-2008, 23:31
|
|
|
Uzbierała mi się już lista odtwarzania na dwa tygodnie z tego co mi polecono. A pewnie będzie trzeba jeszcze wtrącić w nią kilka pozycji na rozluźnienie, więc rozwalać się, kompletnie jak i częściowo, ową produkcją będę mógł dopiero za jakiś czas. Tak czy inaczej skorzystam, dzięki wielkie.
Choć nie skorzystam raczej z Ghost in the shell - podobał mi się film i słyszałem, że mogę sobie mocno zepsuć serialem wrażenie po nim. Wolę nie ryzykować.
Morg - dzięki za info ;) |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 03-12-2008, 02:08
|
|
|
[ NIE TEN TEMAT] |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
Ostatnio zmieniony przez Lila dnia 03-12-2008, 16:26, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Achmed
Hurry Starfish ^.^
|
Wysłany: 03-12-2008, 14:12
|
|
|
Wciągająca seria, to tak naprawdę każda seria która się podoba. Każdy poleci co innego, czyli praktycznie każde anime które się danej osobie podoba.
Ja od siebie do tych tytułów dorzucę Tengen Toppa Gurren Lagann - pewnie oglądałeś, ja jestem w trakcie, wciąga. W każdym momencie wydaje ci się, że nadszedł jakiś punkt kulminacyjny, jednak każdy następny odcinek pokazuje, że to jeszcze nie był to ^^ |
_________________ "Don't believe in you, who believes in me."
"Don't believe in me, who believes in you."
"Believe in you, who believes in yourself." |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 03-12-2008, 14:43
|
|
|
Są jednak pewne serie które zyskały sławę pożeraczy czasu. Nie każda dobra seria ma takie cechy, wiele z nich ciężko przyjąć w dużej ilości od razu.
Guren Lagann faktycznie oglądałem, ale dzięki za dobre chęci ;) |
|
|
|
|
milo5h
zimno mi...
|
Wysłany: 03-12-2008, 19:46
|
|
|
Z wciągających animaków mogę polecić:
Hikaru no Go
Shakugan no Shana
Claymore
Fate/stay night
Berserk
Poszukuję anime podobne w stylu do:
Shakugan no Shana
Fate/stay night |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-12-2008, 20:11
|
|
|
Shingetsutan Tsukihime? Może nie do końca podobne, ale - mimo, że dość pokrętnie - powiązane (vide: ten obrazek [1394.98 KB] - spoiler jeśli ktoś zacznie się dokładniej przypatrywać powiązaniom między postaciami). |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 03-12-2008, 21:26
|
|
|
Morg napisał/a: |
Shingetsutan Tsukihime? Może nie do końca podobne, ale - mimo, że dość pokrętnie - powiązane (vide: ten obrazek [1394.98 KB] - spoiler jeśli ktoś zacznie się dokładniej przypatrywać powiązaniom między postaciami). |
A potem dla dopełnienia filmy z serii Kara no Kyoukai :D |
|
|
|
|
|
Piontek
człowiek z lasu
|
Wysłany: 04-12-2008, 06:11
|
|
|
Jeśli chodzi o podobieństwo do Fate/stay night to Sekirei tylko że ty jest więcej komedii i jest niezdrowy rozmiar piersi u kobiet. |
_________________ Znajdę cię gdziekolwiek byś nie był... I zabiję Cię... Rozerwę Cię na pół... Zmiażdżę twoje kości i zjem twoje ciało.. Wypiję twoją krew... Pochłonę Cię. |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 04-12-2008, 15:22
|
|
|
Dobra, zdążyłem zaliczyć dwie z poleconych mi serii (a wbrew rozsądkowi zacząłem od produkcji Yoshitoshi Abe) i absolutnie nie jestem w stanie przyjąć nic więcej bez jakiegoś odmóżdżającego przerywnika. Przydała by się mi więc bardzo jakaś lista produkcji charakteryzujących się prostotą i pozytywnym nastrojem. Humor też mile widziany, standardowo za ideał takiej produkcji uznaje Nogizaka Haruka no Himitsu. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-12-2008, 15:33
|
|
|
Onegai Teacher i Onegai Twins powinny pasować. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 04-12-2008, 15:36
|
|
|
Z opisu zawartego na tanuki wynika, że to powinno być właśnie coś takiego, dzięki ;) |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-12-2008, 15:56
|
|
|
Tylko ostrzegam, w połowie pierwszej serii (Onegai Teacher) mamy, na szczęściej tylko przez kilka odcinków, wątek ciężkoangstowy.
Z podobnych tytułów polecam jeszcze przezabawne Otome Wa Boku no Koishiteru (niezła parodia serii yuri, przy okazji) i Kashimashi (tu niby mamy wątek yuri, ale nie do końca, bo mamy faceta przetransformowanego w kobietę). Obydwa są opisane na tanuki. |
|
|
|
|
|
Piontek
człowiek z lasu
|
Wysłany: 04-12-2008, 16:07
|
|
|
Jeśli byś oglądał Onegai Twins to przeczytaj przynajmiej recencje i przejrzyj galerię Onegai Teacher bo niezakapujesz oco chodzi w paru momentach bo raz na jakiś czas może pojawić się coś z poprzedniczki (Onegai Teacher), ale to tylko czasem. |
_________________ Znajdę cię gdziekolwiek byś nie był... I zabiję Cię... Rozerwę Cię na pół... Zmiażdżę twoje kości i zjem twoje ciało.. Wypiję twoją krew... Pochłonę Cię. |
|
|
|
|
milo5h
zimno mi...
|
Wysłany: 05-12-2008, 21:52
|
|
|
Witam, obejrzałem już podoana mi serię do Fate/stay night, a mianowicie - Sekirei (chociarz szkoda, że dostępna jest tylko seria pierwsza...) i wciąż poszukuję czegoś podobnego, lecz z mniejszą dozą fan serwisu jak to było w seri podanej wcześniej :)
Z góry dziękuję i pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-12-2008, 22:14
|
|
|
Bardzo podobny klimat (pomijając motyw haremu-czyli mniej fanserwisu) ma FullMetal Alchemist. A do Shany podobna jest Zero no Tsukaima. |
|
|
|
|
|
|