Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 08-02-2008, 00:29
|
|
|
Dobra odwrócona haremówka to La Corda d'Oro ~Primo Passo~ Jednostce płci żeńskiej powinna się spodobać. Recenzja jest na Tanuki. |
|
|
Shen-Ron
|
Wysłany: 10-02-2008, 12:30
|
|
|
Ja od siebie Polecam jak dla mnie genialnego Berserka! Piękne Anime w czasach średniowiecza! I ostrzegam wciąga tak że nie da sie oderwać:)
A inny gatunek wampiryzm! Polecam jak najbardziej Hellsinga i Trynity Blood! |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 10-02-2008, 13:43
|
|
|
A ja polecam pilne nabranie zwyczaju czytania pierwszego postu w temacie. Że zacytuję:
Cytat: | Posty nie będące odpowiedziami na jedno z ostatnio zadanych pytań będą usuwane.
Posty "Eee to świetna seria, polecam wszystkim" - jeśli nie będą odpowiedziami na jedno z ostatnio zadanych pytań - będą usuwane. |
|
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 10-02-2008, 15:24
|
|
|
Dobra mam dylemat. Chcialabym jakies wciagajace anime. Waham sie miedzy Fantastic Children, Darker than BLACK i Majorem. Slyszalam wiele pochlebnym opini i nie wiem co wybrac. Jestem pod Code Geass, wiec teraz chce obejrzec cos w tym klimacie, co rownie mocno wciaga. |
|
|
Szuki
placek z jagodami
|
Wysłany: 10-02-2008, 15:37
|
|
|
Wciągająco - zasysający jest Death Note. Podobał Ci się Geass to DN też powinien przypaść Ci do gustu. Co do anime które wypisałaś - polecam przede wszystkim Fantastic Children, ale uprzedzam - klimatem zdecydowanie odstaje od CG i z pewnością nie ma syndromu "jeszcze tylko jednego odcinka...". Nie mniej jednak, jest to rewelacyjne anime. DtB też dobra seria, ale IMHO to jest już końcówka pierwszej ligi. Majora nie widziałem, ale lud go chwali. |
_________________ "Chcę zjeść coś, co kiedyś oddychało, pasło się na łące i miało matkę..." xD |
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 10-02-2008, 15:53
|
|
|
Iza napisał/a: | Dobra mam dylemat. Chcialabym jakies wciagajace anime. Waham sie miedzy Fantastic Children, Darker than BLACK i Majorem. Slyszalam wiele pochlebnym opini i nie wiem co wybrac. Jestem pod Code Geass, wiec teraz chce obejrzec cos w tym klimacie, co rownie mocno wciaga. |
W sumie żaden z dwóch (Majora nie widziałam) podanych przez ciebie tytułów nie specjalnie przypomina klimatem Code Geass. A co kogo bardziej wciągnie to już raczej zależy od osobistych preferencji.
Z tych dwóch Fantastic Children zdecydowanie lubię lepiej ale żeby się porządnie wciągnąć trzeba przebrnąć przez pierwsze odcinki. No i klimat jest kompletnie inny niż w Code Geass. |
|
|
|
|
|
Zubrein
|
Wysłany: 11-02-2008, 22:34
|
|
|
Iza napisał/a: | Dobra mam dylemat. Chcialabym jakies wciagajace anime. Waham sie miedzy Fantastic Children, Darker than BLACK i Majorem. Slyszalam wiele pochlebnym opini i nie wiem co wybrac. Jestem pod Code Geass, wiec teraz chce obejrzec cos w tym klimacie, co rownie mocno wciaga. | Ja bym ci polecił Wolfrain albo Gantza mnie te anime wciągneły od pierwszego do ostatniego odcinka |
|
|
|
|
|
Puer
|
Wysłany: 24-02-2008, 21:12
|
|
|
Iza napisał/a: | Dobra mam dylemat. Chcialabym jakies wciagajace anime. Waham sie miedzy Fantastic Children, Darker than BLACK i Majorem. Slyszalam wiele pochlebnym opini i nie wiem co wybrac. Jestem pod Code Geass, wiec teraz chce obejrzec cos w tym klimacie, co rownie mocno wciaga. |
Darker than Black jest dosyć mocno wciągające. Ja z kolei szukam czegoś podobnego do Shijou Saikyou no Deshi Ken`ichi (jakiejś komedii martial-arts, ale podobnej do Kenichi :) ), School Rumble, albo Zero no Tsukaima. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 25-02-2008, 03:50
|
|
|
Z lekkich rzeczy trochę na pograniczu sztuk walki to możesz spróbować (oprócz oczywistych tasiemców w stylu Naruto, Bleach itp.) Air Gear i Law of Ueki.
Z komedii fantasy to oczywiście nieśmiertelne Slayers, Gokudo i Rune Soldier.
A co do School Rumble, to jeśli byłeś fanem Harimy, mają szansę się spodobać Midori no Hibi i Tenshi no Konomaiki. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Ras Zielin
Jah bless You!
|
Wysłany: 26-02-2008, 17:50
|
|
|
Szukam czegoś pokazującego czasy współczesne.
Czegoś z miłością, krwią, śmiechem i nawet zboczeniem ;)
Nie muszą być spełnione wszystkie wytyczne ^^
Co polecacie? ;)
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Widziałem już: Chobits, Love Hina, AMG, Onegai Teacher, Saber Marionette J, Myself Yourself. Obecnie oglądam True Tears i Clannad i szukam czegoś pokroju tych serii.
|
_________________ Iku zo! |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 26-02-2008, 18:51
|
|
|
No cóż, nasuwa mi sie Midori no Hibi na myśl, bardzo dobre są też Hanbun no Tsuki, 5 centimeters per second. |
|
|
Vlyyk
Farseer
|
Wysłany: 26-02-2008, 19:20
|
|
|
Osobiście zacząłem sie interesować mechami a co za tym idzie anime z nimi związanymi no i nasunął mi sie oczywiście Gundam i tu mam właśnie pytanko czy muszę sięgać to pramroków gundama czy np zacznę od obecnie emitowanego 00 i nic nie strace? I np jakby ktoś znał coś mechowatego a przy okazji przyzwoitego to z chęcią zobaczę:D
A tak przy okazji to widziałem IGPX,Reideen,Candidate for Goddes i Full Metal Panic:) |
_________________ there is no such thing as innocence only degrees of guilt |
|
|
|
|
Quan
|
Wysłany: 26-02-2008, 19:47
|
|
|
Vlyyk
Eureka Seven
RahXephon
Tengen Toppa Gurren Lagann
No i cóż... mogę jeszcze polecić, Bokurano, dla mnie świetna seria, ubóstwiam ją, ale... nie sięgaj po to, jeśli
- Spoiler: pokaż / ukryj
- nie lubisz smutnych historii ;p
Usunięto linki. Strona daje namiary do nielegalnych źródeł! Mai
ło, przepraszam :< |
Ostatnio zmieniony przez Quan dnia 27-02-2008, 15:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Konkur
|
Wysłany: 27-02-2008, 13:15
|
|
|
Ras Zielin napisał/a: | Szukam czegoś pokazującego czasy współczesne.
Czegoś z miłością, krwią, śmiechem i nawet zboczeniem ;)
Nie muszą być spełnione wszystkie wytyczne ^^
Co polecacie? ;) |
Great Teacher Onizuka spelnia chyba wszystkie :-p |
|
|
|
|
|
Ras Zielin
Jah bless You!
|
Wysłany: 27-02-2008, 19:04
|
|
|
Nom dobra seria, choć nie oglądałem całej :)
Ale mam w planach zobaczyć całość ;) |
_________________ Iku zo! |
|
|
|
|
|