Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
kwasu
Gość
|
Wysłany: 20-01-2008, 22:48
|
|
|
Elfen Lied i Gantz widziałem urywkami, wg mnie zbyt brutalne, tzn nie przeszkadza mi ogólnie krew i brutalność w innych anime ale w tych dwóch jest to troche dziwne jak dla mnie.. a Ninja scroll sprawdze.. dawajcie dalej propozycje!:)
dzieki |
|
|
|
|
|
Konkur
|
Wysłany: 20-01-2008, 22:56
|
|
|
Przede wszystkim wyzej podane Black Lagoon. Mozesz sprobowac tez Claymore, Shigurui. |
|
|
|
|
|
kwasu
Gość
|
Wysłany: 21-01-2008, 22:23
|
|
|
dzieki za fajne tytuły, obejrzałem juz pierwsza serie Black Lagoon- wymiata!:) teraz bede sie brał za Gungrave, jak macie jeszcze jakies tytuły warte obejrzenia to dawajcie smiało:)
dzieki i pozdro |
|
|
|
|
|
ari38
Takumi Fujiwara
|
Wysłany: 06-02-2008, 16:43 Jakieś bajki w temacie moich zainteresowań.
|
|
|
Siemanko. Jestem zajarany Initial D. Nie oglądałem żadnych innych japońskich bajek (i to jest powód dla którego odwiedziłem to forum), no może kilka odcinków pokemon czy dragon ball w dzieciństwie :P. Przyszedłem poradzić się w sprawie anime, które mogliby polecić mi użytkownicy forum w temacie jaki mnie interesuje, a mianowicie coś w rodzaju mhm "Final Fantasy" lecz nie do końca. Jeżeli grał ktoś w "Fable" lub "Gothic" wie o co mi chodzi. Moje skromne wymagania:
1. Sporo walk mieczem.
2. Nieco magii: czary którymi bohater atakuje przeciwników.
3. Czas akcji: średniowiecze, lub coś podobnego i:
4. Niech to nie będzie nic o samurajach, bo wiem że takich filmów o samuraiach jest sporo.
Myślę że tylko japońskie animowane bajki mogą spełnić moje oczekiwania, jeżeli zna ktoś coś co mogłoby mnie zainteresować to proszę o propozycję, ja poszperam czegoś w necie na temat tego tytułu i spróbuje skądś cos wykombinować jeśli tylko mi się spodoba.
Z góry dziękuję za pomoc :-) |
_________________ Budda jest bogiem, prędkość nałogiem, technika podstawą, drifting zabawą.
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 06-02-2008, 16:49
|
|
|
Na pierwszy rzut zaproponuję Slayers, chociaż tam jest więcej magii niż miecza, no i to nie będzie średniowiecze, tylko coś podobnego. Poza tym przewinęło się jeszcze kilka produkcji tego typu, ale ogólnie to nie mój dział, więc nie znam ^^'. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 06-02-2008, 16:53
|
|
|
Temat scalono.
IKa |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 06-02-2008, 16:57
|
|
|
Cytat: | 3. Czas akcji: średniowiecze, lub coś podobnego i: |
Jeśli europejskie to jest tego z pięć serii na krzyż, nie licząc parodii cRPG-ów które trudno podciągać pod średniowiecze... Przede wszystkim Lodoss War i Berserk. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
ari38
Takumi Fujiwara
|
Wysłany: 06-02-2008, 17:11
|
|
|
No jak na razie Ysengrinn najbardziej trafił w mój gust :-) dzięki bardzo. Slayers też wygląda całkiem miło, dzięki Borek. Wciąż nieskromnie proszę o więcej :D |
_________________ Budda jest bogiem, prędkość nałogiem, technika podstawą, drifting zabawą.
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 06-02-2008, 17:24
|
|
|
Możesz spróbować obejrzeć Claymore i Scrapped Princess. |
|
|
Lain
|
Wysłany: 06-02-2008, 17:28
|
|
|
Nie wiem czy coś poza seriami już wymienionymi przez Ysengrinn i BOReKa coś dokładnie w tym stylu się znajdzie
Jeżeli nie przeszkadza ci akcja osadzona gdzie indziej niż w średniowieczu to może zobacz
Fate/stay night
Le Chevalier D'Eon |
|
|
|
|
|
ari38
Takumi Fujiwara
|
Wysłany: 06-02-2008, 19:30
|
|
|
Dzięki dziewczyny, Lain mhm szukam raczej czegoś w innym klimacie niż filmy, które wymieniłaś. Co do Claymore to bardzo Ci dziękuję za ten tytuł Moshi_Moshi, obejrzałem pierwszy odcinek i zapowiada się bardzo ciekawie. Kolejne odcinki już stoją w kolejce do mojego HD ;-) |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 06-02-2008, 20:12
|
|
|
Konwencjonalnego fantasy niestety nie ma zbyt dużo, bo Japończycy lubią je "uatrakcyjniać" na swój sposób. Możesz jeszcze ew. spróbować Tales of Phantasia . |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Hisus
|
Wysłany: 07-02-2008, 17:38
|
|
|
Witam!
Chciałam prosić o rekomendację anime, w związku z tym, że dopiero "wsiąkam" w to środowisko. I mam dość spore wymagania. Choć tylko cztery ;)
Może najpierw wymienię, co widziałam: Yami no matsuei, Death Note, Devil May Cry, D. Gray-man (jedyny tasiemiec, który mi się podoba :D), Ouran High School Host Club (próbowałam obejrzeć już dawno temu, ale seria staje się śmieszna w momencie, gdy zna się trochę anime/mangi), Gravitation (do teraz żałuję...) i właśnie skończyłam Wolf's rain.
Czego nie strawiłam (aka te serie czekają, aż zechcę do nich wrócić): Code Geass i Darker than black.
Przymierzam się do Cowboya Bebopa, jako że daaaaawno temu czytałam mangę i widziałam film.
Jak już pisałam, mam tylko cztery wymagania: dobre postacie, dobra fabuła (choć biorąc pod uwagę jak bardzo podobało mi się wspomniane Wolf's rain, to chyba nie aż tak ważne), dobra kreska i dobra animacja.
Co polecacie? :) |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 07-02-2008, 18:28
|
|
|
Hisus masz trochę podobne upodobania do moich (z wyjątkiem Darker than black) - aktualnie oglądam Monster i ma to rzeczywiście dobre postacie, fabułe, dobrą animacje i kreske (specjologiem w tym nie jestem, ale m się całkiem przyjemnie ogląda), i baaardzo dobry opening i ending. Seria ma naprawdę w sobie coś. Napewno więcej się wypowiem jak obejrze już całość :) |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
_sheep_
Gość
|
Wysłany: 07-02-2008, 23:34
|
|
|
Witam wszystkich!
Ostatnio zdarzyło mi się obejrzeć kilka świetnych moim zdaniem serii w klimatach shoujo. Mam na myśli klasykę Clampa (z "X" na czele), Fruit Basket, Ouran High School Host Club. Szukam usilnie czegoś z tej samej kategorii, zwłaszcza wymienionych wyżej odwróconych haremówek. Byłabym wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedź, gdzie takich anime szukać :)
Pzdr! |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|