Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
Szuki
placek z jagodami
|
Wysłany: 02-03-2008, 22:32
|
|
|
Edwinion napisał/a: | Tak wiec chcialbym zapytac was o prawdziwe anime z jajem, takie zebym mogl usiac sobie z kolegami w wolnej chwili i troche sie rozerwac.
|
Colorfull, Golden Boy, Ebichu... do oglądania w męskim gronie - rewelacja.
Ras Zielin napisał/a: | Kumpel sie mnie pyta o bitki, co mógłbym polecić jako dobrą bijatykę?? |
Dobra bijatyka? Hmm...tylko Basilisk przychodzi mi do głowy. Jeśli lubi samurajów i te klimaty, niech uderza. |
_________________ "Chcę zjeść coś, co kiedyś oddychało, pasło się na łące i miało matkę..." xD |
|
|
|
|
Ras Zielin
Jah bless You!
|
Wysłany: 03-03-2008, 13:33
|
|
|
No cóż ja narazie chcę mu sprezentować Tenjou Tenge ^^'
I raczej coś w tych klimatach mu trza ;) |
_________________ Iku zo! |
|
|
|
|
Kusoku
Zaatakowany pierunem!
|
Wysłany: 03-03-2008, 14:27
|
|
|
Może "History strongest disciple Kenichi", mnie akurat przypadło do gustu (zwłaszcza te późniejsze odcinki).
Częściowo podobne do Tenjou Tenge, lecz troche(no dobra dużo) różnic jest. |
_________________ If you want to know the truth,
you got to have the courage to accept it.
|
|
|
|
|
DiziXagi
Zettai Ryouiki
|
Wysłany: 03-03-2008, 18:03
|
|
|
Edwinion napisał/a: | Tak wiec chcialbym zapytac was o prawdziwe anime z jajem |
Amaenaide yo!, Onegai Twins (sequel do Onegai Teacher), Full Metal Panic! (razem z Fumoffu i TSR), Hand Maid May, I My Me! Strawberry Eggs, Inukami! (ale uwaga, tu jaja są trochę innym poziomie ;) ), Kanon (2006).... no można by wymieniać w nieskończoność :P |
_________________ There is a god between the over knee socks and miniskirt. |
|
|
|
|
sieka
|
Wysłany: 03-03-2008, 20:43
|
|
|
DiziXagi napisał/a: | Onegai Twins (sequel do Onegai Teacher) |
Oegai teacher bardziej mi się podobało, chociaż obie serie są dobre... (może mnie ktoś wziąć za idiotę) a tak to polecam Haibane Renmei (z dramatów to jeden z najlepszych) i Great Teacher Onizuka z komedii ;) |
_________________ Massugu Go!
|
|
|
|
|
DiziXagi
Zettai Ryouiki
|
Wysłany: 03-03-2008, 21:40
|
|
|
sieka napisał/a: | Oegai teacher bardziej mi się podobało, chociaż obie serie są dobre |
Obie stoją na podobnym poziomie i w mojej opinii powinny być oceniane jako całość... i nikt nie nazwie cię idiotką tylko dlatego że uważasz że coś było lepsze.
Onegai Teacher/Twins - polecam... ale w całości. |
|
|
|
|
Szuki
placek z jagodami
|
Wysłany: 03-03-2008, 22:30
|
|
|
Ok, teraz szukam jakiegoś (najlepiej) nowego (tzn. rocznik 05 - 08), wciągającego anime. Gatunek nie gra roli. Help!
Wiem, że debilnie sformułowana prośba, ale inaczej nie umiem... Po prostu chcę aby nareszcie jakieś anime zmusiło mnie do oglądania 20 odcinków pod rząd - ostatnio był to Gurren Lagann, Monster, Geass, Death Note, Moyashimon (no cóż, tylko 11 odcinków... tylko! T.T), Seirei oraz Denno Coil.
PS> Darujcie sobie mordobicia i "thraghiczne" miłości... proszę. (No chyba, że są na prawdę dobre!) |
_________________ "Chcę zjeść coś, co kiedyś oddychało, pasło się na łące i miało matkę..." xD |
|
|
|
|
arobar
|
Wysłany: 04-03-2008, 00:55
|
|
|
Sayonara Zetsubou Sensei - pozycja obowiązkowa.
Higurashi no Naku Koro Ni - było już wspomniane setki razy, ale nigdy dość powtórzyć
Ouran High School Host Club - niby Shoujo, ale spodoba się każdemu |
|
|
|
|
|
sieka
|
Wysłany: 04-03-2008, 08:34
|
|
|
DiziXagi napisał/a: | i nikt nie nazwie cię idiotką |
Jestem kolesiem XD
Szuki napisał/a: | tzn. rocznik 05 - 08 |
Z tych nowych to polecam Myself; Yourself i Clannad (jeszcze odciki wychodzą) powodzenia! |
_________________ Massugu Go!
|
|
|
|
|
DiziXagi
Zettai Ryouiki
|
Wysłany: 04-03-2008, 12:57
|
|
|
sieka napisał/a: | Jestem kolesiem XD |
Pardon... zorientowałem się (a raczej zostałem poinformowany przez siły wyższe) już po czasie ^_^
Szuki napisał/a: | Ok, teraz szukam jakiegoś (najlepiej) nowego (tzn. rocznik 05 - 08), wciągającego anime. |
A co powiesz na ef - a tale of memories albo Rozen Maiden?? |
|
|
|
|
Sakura-chan -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-03-2008, 13:14
|
|
|
Polecam Chobits, Naruto i Naruto Shippuden, Sailor Moon i D.N. Angel. A widziałam Naruto, Naruto shippuden kończę widziałam chobitsa zaczęłam Sailor moon i d.n. angel, a co wy polecicie?? |
|
|
|
|
|
Szuki
placek z jagodami
|
Wysłany: 04-03-2008, 16:43
|
|
|
SZS - oglądałem, mocarny początek i im dalej tym gorzej... Czekam na wszystkie odcinki drugiej serii.
ef - zaliczone, dobre.
Rozen Maiden - szczerze... to nie dla mnie. Co oczywiście nie znaczy, że to zła seria.
Chobits - nie przebrnąłem
D.N. Angel - chłam
Naruto - jw.
Higurashi - moc! :D
OHSHC - zaliczne, wypasione!
Clannad - czekam na wszystkie epy, bo w jeden dzień chyba łyknę :)
Myself - takie tam... "mediocre". Nie dla mnie. |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 05-03-2008, 19:11
|
|
|
Ponieważ wątpię by ktoś inny to wymienił, polecę też niedoceniane Towards the Terra (w nowej wersji TV. Oryginał można sobie odpuścić). Kawał dobrego, bardzo, bardzo tradycyjnego SF. Na początku rozwija się nieco wolno, ale potem naprawdę wciąga.
PS: poleciłbym też Gundama 00, ale by sie tym prawdziwie rozkoszować trzeba mieć odpowiednie podejście. Jeśli by ci podpadło, rozrywka gwarantowana. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
richie
|
Wysłany: 05-03-2008, 19:38
|
|
|
Akagi. A potem na dokładkę Kaiji (który jeszcze trwa). Bo życie to gra, hehe. |
|
|
|
|
|
waldochp
|
Wysłany: 05-03-2008, 22:44
|
|
|
Może to trochę nietypowe ale po obejrzeniu kilku serii zaintresowały mnie romanse. Znacie jakieś fajne tytuły z tego gatunku? |
|
|
|
|
|
|