Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 05-03-2008, 22:51
|
|
|
Szuki: Coś wciągającego? Code Geass. Dobrze trafiłeś, bo akurat w kwietniu 2 seria się zaczyna.
Waldochp: A jakie konkretnie tytuły oglądałeś? Bo romans jest dość szerokim pojęciem i nie zamierzam Ci tu 20 pozycji podać. Komedie romantycznie, elementy fantazy, mhroczne? Sprecyzuj jakoś. |
|
|
waldochp
|
Wysłany: 05-03-2008, 23:18
|
|
|
Hmm
Ogladałem niedawno Onegai teacher i to wlasciwie po tej serii naszła mnie ochota na na jakas historie miłosną. Obecnie to chyba komedie romantyczne mnie najbardziej interesuja. |
|
|
|
|
|
DiziXagi
Zettai Ryouiki
|
Wysłany: 05-03-2008, 23:32
|
|
|
waldochp napisał/a: | Obecnie to chyba komedie romantyczne mnie najbardziej interesuja. |
Ah! My Goddess - seria/film/ova - nieważne która seria, na pewno się spodoba.
Happy Lesson - Komedia, romans, harem (tak, możecie mnie ukrzyżować - sprowadzam kolejną osobę na ZŁĄ drogę) |
_________________ There is a god between the over knee socks and miniskirt. |
|
|
|
|
Lara
Gość
|
Wysłany: 06-03-2008, 13:11
|
|
|
Uprzejmie proszę o polecenie mi jakiegoś anime w klimacie Death Note. |
|
|
|
|
|
Ras Zielin
Jah bless You!
|
Wysłany: 06-03-2008, 15:05
|
|
|
Dzięki za radę, ostatecznie wkręciłem kolesiowi Ninja Scroll :P
Szuki lubisz Clannad? Zobacz sobie True Tears (narazie 9 odcinków ;)) |
_________________ Iku zo! |
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 06-03-2008, 16:18
|
|
|
Waldochp: School Rumble, Melancholy of Haruhi Suzumiya i Ouran High School Host Club. Te swa ostatnie mają dużo z parodii, więc jeśli mało anime oglądałeś to zostaw je sobie na później.
Lara: Hikaru no Go. Manga była świetna, a z tego co wiem anime też niczego sobie. |
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 06-03-2008, 17:24
|
|
|
Lara napisał/a: | Uprzejmie proszę o polecenie mi jakiegoś anime w klimacie Death Note. |
Code Geass, jeśli chodzi ci o oś fabuły i wciąganie. Początek podobny, dopiero potem sie diametralnie rozjeżdza w druga strone fabuła. |
|
|
Pell
The Windcatcher
|
Wysłany: 06-03-2008, 19:24
|
|
|
A ja mam teraz mały problem, mianowicie... sporządziłem sobie listę tytułów, które "pasowało by obejrzeć", ale jako iż jestem - nazwijmy to - ograniczony czasowo [umysłowo też, ale to już mniejszy ból], nie mogę sobie pozwolić na obejrzenie ich wszystkich w najbliższym czasie, tak więc byłbym wdzięczny, gdyby osoby, które oglądały wymienione niżej pozycje mogły doradzić mi co warto obejrzeć najpierw, tzn. ułożyć taką listę "od najlepszego, do najgorszego" -
Cytat: | Juushin Enbu - Hero Tales
Ninja Scroll
Ninja Scroll TV Series
Afro Samurai
Basilisk: Kouga Ninpou Chou
Tengen Toppa Gurren Lagann
Beet the Vandel Buster
Kai Doh Maru
Ninja Resurrection
Hunter X Hunter
Rushuna
Samurai 7 |
Jak widać przeważają samurajskie klimaty... cóż, w takim jestem akurat "nastroju do oglądania" ;). Z góry wielkie dzięki za wszelkie sugestie :) |
|
|
Szuki
placek z jagodami
|
Wysłany: 06-03-2008, 20:46
|
|
|
Lagann
Basilisk
Samurai7
Ninja Scroll
HunterxHunter
Resztę bym na twoim miejscu olał. |
_________________ "Chcę zjeść coś, co kiedyś oddychało, pasło się na łące i miało matkę..." xD |
|
|
|
|
Drago Musevini
A hippie?!
|
Wysłany: 06-03-2008, 22:00
|
|
|
Witam. Bedzie to prosba, dosc nietypowa, poszukuje bowiem dzieła sztuki w kategorii anime.
Mam na mysi serie/film, ktory jest o niebo lepszy od tego, co na codzien nam dane ogladac.
Nie mam zadnego specyficznego gatunku na mysli, moze to byc dramat milosny, rzeznia, czy co tam jeszcze. Nie zalezy mi tez na oprawie graficznej itd.
Chce czegos pokroju "Death Note" (i choc manga byla o niebo lepsza, jesli chodzi o rozwoj fabuly, to anime samo w sobie bylo prawie doskonale) albo "Elfen Lied" (ten Cudowny mix naturalizmu i sentymentalizmu... plakalem jak dzieciak :D)
Albo, Ghost in the Shell. Kazda z tych perelek ma cos, czego inne serie nie maja; czy to rewelacyjna idea, fabula, muzyka, postacie/etc/etc. Czegos takiego wlasnie szukam, czegos od czego mi szczena opadnie.
Z gory dzieki,
- d M. |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 07-03-2008, 01:37
|
|
|
Szczena powiadasz? Rozumiesz, że szukasz czegoś silnie działającego na emocje? Higurashi no Naku Koro ni- strach
Byusoku 5cm, Chrono Cursade, Air, Hotaru no Haka- płacz
Mushishi, Kino no tabi, Haibane Renmei Whisper of heart- dzieła sztuki, posiadające magię(3 pierwsze dają do myślenia, są dość "filozoficzne", ale nie nudne).
Code Geass- ty tego anime nie oglądasz, ty nim żyjesz.
Nie wiem czy dokładnie o to Ci chodziło. Jak dla mnie te anime są unikatowe (no może z wyjątkiem CC, ale ryczał to chyba na tym każdy) i jedyne w swoim rodzaju. |
|
|
lolcia
Gość
|
Wysłany: 09-03-2008, 20:05
|
|
|
hej,doradźcie mi,jakie anime jeszcze obejrzeć bo już sama nie wiem.Obejrzałam już tak:
Fullmetal Alchemist(moje ukochane)
D.Gray-man(całkiem fajne)
Higurashi No Naku Koro Ni
Azumanga Daioh
Lucky Star
Kino no Tabi(cudowne:)
Death Note(arcydzieło)
Chobits
Chrono Crusade
Cat Soup(ogladane 3 razy z rzędu)
tylko nie chce słyszeć o jakiś mechach,samurajach,zboczonych komedyjek,anime typu naruto czy bleach,anime typu magical girls.
dziękuje:) |
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 09-03-2008, 20:47
|
|
|
Czyli nie ma za bardzo co polecić. Większość ze znanych mi anime zawiera przynajmniej jeden z wymienionych elementów,a el spróbujemy coś znaleźć.
Może spróbujesz
Jigoku Shoujo - ogólnie nie lubię horrorów ale się wyróżnia zarówno pomysłem jak i wykonaniem.
Ouran High school host club -komedia, ale nie zboczona (no, przyjmijmy, ze nie) |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 11-03-2008, 11:04
|
|
|
lolcia napisał/a: | hej,doradźcie mi,jakie anime jeszcze obejrzeć bo już sama nie wiem.Obejrzałam już tak:
Fullmetal Alchemist(moje ukochane)
D.Gray-man(całkiem fajne)
Higurashi No Naku Koro Ni
Azumanga Daioh
Lucky Star
Kino no Tabi(cudowne:)
Death Note(arcydzieło)
Chobits
Chrono Crusade
Cat Soup(ogladane 3 razy z rzędu)
tylko nie chce słyszeć o jakiś mechach,samurajach,zboczonych komedyjek,anime typu naruto czy bleach,anime typu magical girls.
dziękuje:) |
School Rumble - IMO Najlepsza komedia szkolna ;]
Kino no tabi mi sie zbytnio nie podobal - wole Haibane Renmei - podobne klimatycznie ;]
Fantastic Children - ciekawa fabuła - z kreska kiepsko ale da sie przyzwyczaic
Now and Then,Here and there - j.w - kreska troche lepsza, Dosyc Brutalne ...
Higurashi Kai jak nie obejrzalas jeszcze.
S.E Lain - chyba spelnia kryteria xD klasyk Cyberpunk .. tak dla odmiany
z s-f to jeszcze
Noein
Jest jeszcze bardzo duzo serii godnych polecenia - jednak musialabys bardziej sprecyzowac
kategorie ... |
_________________ "What isn't remembered never happened. .... " |
|
|
|
|
Szuki
placek z jagodami
|
Wysłany: 11-03-2008, 12:41
|
|
|
lolcia - zerknij na Paranoia Agent, Mushishi, Bebopa, The Diary of Totorov Roddle, Nodame Cantabile, Geassa, Texhnolyze i Dennou Coil. Wszystkie stoją w moim rankingu TOP 50. A to dobrze. |
_________________ "Chcę zjeść coś, co kiedyś oddychało, pasło się na łące i miało matkę..." xD |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|