Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
lolcia
Gość
|
Wysłany: 11-03-2008, 18:39
|
|
|
dzi.ęki wielkie wam;)mam w czym wybieraćXD |
|
|
|
|
|
Muhomorniczy
..
|
Wysłany: 12-03-2008, 00:46 Fr
|
|
|
potrzebuje optymistycznej ale głębokiej serii napełniającej otuchą ,bo tak sie zdołowałem tym fatalizmem japońskim że mam już dość. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 12-03-2008, 01:13
|
|
|
Po odsianiu wszystkich zakończeń typu 'Nieliczni, którzy przetrwali, żyli krótko i nieszczęśliwie' mogę polecić przykładowo: Windy Tales i Fruits Basket. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 12-03-2008, 07:45
|
|
|
Produkcje Hayao Miyazakiego (Spirited Away, Totoro, Mononoke Hime, Laputa, Nausicaa) się chyba kwalifikują idealnie |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 12-03-2008, 16:21
|
|
|
Ewentualnie serie spod znaku Arii (co prawda ongoing, ale optymistyczny) |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Muhomorniczy
..
|
Wysłany: 13-03-2008, 00:45
|
|
|
enkuje śliczniem <dyga>dobrzy ludzie,za wskazówki konkretne pozycje a nawet filmówki;)
będzie dobrze, wyjdę z tego |
|
|
|
|
|
martini
|
Wysłany: 16-03-2008, 15:04
|
|
|
Drago Musevini, ja poleciłabym Ci Angel Sanctuary jako dzieło sztuki, intrygujące anime, z dwoma głównymi wątkami: zakazanej miłości i walki dobra ze złem. Ma zaledwie 3 epki, ale potrafi poruszyć i zmusić do przemyśleń, do tego ślicznie narysowane (jak dotąd moje ulubione anime).
Mam też prośbę: czy możecie polecić mi coś w stylu Angel Sanctuary właśnie? Pozdr. martini |
_________________ "they all watch from a higher place, copying each other's sense of morality..." |
|
|
|
|
regnar
Gość
|
Wysłany: 16-03-2008, 20:08
|
|
|
siema wszystkim. dopiero co skonczylem ogladac DEATH NOTE i zanim sie otrzasne, chcialbym obejrzec cos rownie wciagajacego. gatunek nie ma wiekszego znaczenia chociaz elementy fantastyczne mile widziane. zalezy mi na serii ktora mnie wciagnie i zaskoczy czyms oryginalnym. dzieki z gory, pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Quan
|
|
|
|
|
regnar
Gość
|
Wysłany: 16-03-2008, 21:32
|
|
|
dzieki. seirei mi sie nie podobalo a code geass juz znam |
|
|
|
|
|
Zibek1
Gość
|
Wysłany: 18-03-2008, 18:58
|
|
|
A więc dzisiaj ściągam ostatni odcinek Hikaru No go.
Zastanawiam się co by ściągnać dalej.
Oglądałem już takie serie jak :
History of Kenichi (czy jakoś tak)
Yaiba
Naruto
Bleach(najbardziej mnie wciągneło)
Co mam ściągać to w tym całym buszu anime zastanawiam się co.
Zaraz mówie że romanse historyjki miłosne to mnie kompletnie nie interesują !
Wole anime z jakąś akcją.
Czy Death note byłoby dobre dla mnie ? |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 18-03-2008, 19:09
|
|
|
Death Note na pewno różni się od wymienionych przez Ciebie pozycji, ale spokojnie możesz spróbować. Nie wiem czy lubisz mechy, jeśli tak to możesz też obejrzeć Code Geass czy Gundam Seed. Jeżeli chodzi o tasiemcowate shouneny to polecam: Inuyashe, Hunter X Hunter (moim zdaniem seria o wiele lepsza od Bleacha czy Naruto) i Fullmetal Alchemist, poza tym nie wiem czy widziałeś film Bleach: Memories of Nobody, jeżeli nie, to koniecznie obejrzyj :) |
|
|
Tonislaw
|
Wysłany: 19-03-2008, 14:26
|
|
|
Witam, poszukuje jakiegos klimatycznego i wciagajacego anime, najlepsze serie jakie do tej pory ogladalem to przede wszystkim Berserk ale rowniez Trigun i Cowboy Bebop. Szukam cos w ten desen, tylko błagam zadnych slodkosci, różu, romansów (zadnej szkoly!!), anime w stylu narutow i sailor moonow. Odpadają: NGE, basilisk, hellsing, ninja scrool, x, 100stories, gits. Nie chodzi mi tylko o seriale, pelnometrazowki tez mile widziane, macie jakies pomysly?:) |
|
|
|
|
|
viesiu
Gość
|
Wysłany: 22-03-2008, 16:34
|
|
|
Death Note może? Świetny klimat, absolutny brak "slodkosci, różu, romansów" :) |
|
|
|
|
|
viesiu
Ten tam taki jeden.
|
Wysłany: 22-03-2008, 16:49
|
|
|
Ja szukam czegoś podobnego do Fullmetal Panic! Czyli: humor, akcja i romans. To ostatnie w FMP mnie troche zawiodło bo jakaś ta ich miłość niedorobiona jest :p Dlatego szukam czegoś gdzie wątek miłosny będzie bardziej rozwinięty. Szukam czegoś raczej pogodnego, czyli bez mrocznych klimatów i bez umierających głównych bohaterów. |
_________________ "Go beyond impossible and kick the reason to the curb! That's the way of Gurren-dan!"
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|