Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
waldochp
|
Wysłany: 25-03-2008, 00:15
|
|
|
Chemik dzięki za obszerną listę ;p
Oglądam teraz Ai Yori Aoshi.
Heh nie myślałem że zwracam uwagę na takie rzeczy ale aktor podkładający głos do Kaoru podkładał głos do Kusanagiego z Onegai Teacher. Dla mnie super sprawa.
Jeszcze raz dzieki bo zaczynałem się strasznie nudzić.
Teraz mam co oglądać i raczej szybko tego nie obejrze. |
|
|
|
|
|
syaoranv
Gość
|
Wysłany: 25-03-2008, 21:08
|
|
|
Witam.
Poszukuję jakiegoś lekkostrawnego ecchi, trochę świntuszenia i golizny z pokaźną dawką humoru (jaki humor to będzie - nieważne, byleby bawił widza). Obejrzałem Chobits oraz Magikano i mam aktualnie chrapkę na więcej produkcji tego typu :)
Oh, jeszcze jedno - niebawem dostanę prawdopodobnie serie Love Hina, więc to możecie wykluczyć z waszych rozważań. |
|
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
|
|
|
|
DiziXagi
Zettai Ryouiki
|
Wysłany: 25-03-2008, 21:24
|
|
|
syaoranv napisał/a: | Poszukuję jakiegoś lekkostrawnego ecchi, trochę świntuszenia i golizny z pokaźną dawką humoru (jaki humor to będzie - nieważne, byleby bawił widza) |
Green Green, Girls Bravo, Amaenaide yo!, DearS, Hanaukyou Maid-tai, He is My Master, Ichigo 100%, Inukami!, Love Love?, Smash Hit, Maburaho, Mahoromatic, Nagasarete Airantou, Onegai Teacher/Twins, Popotan, Tonagura!, Kyou no Go no Ni. |
_________________ There is a god between the over knee socks and miniskirt. |
|
|
|
|
syaoranv
Gość
|
Wysłany: 25-03-2008, 21:30
|
|
|
Ooo - He is My Master także niebawem będzie w mojej kolekcji, zapomniałem wcześniej dodać.
Wracając do sedna, dzięki za propozycje, zaraz zabieram się za ich generalny przegląd ;) |
|
|
|
|
|
aviee
Gość
|
Wysłany: 27-03-2008, 20:26
|
|
|
Szukam
1. jakiegoś dobrego anime fantasy/wampiry/elementy magiczne/nadprzyrodzone moce
mile widziany byłby wątek miłosny ale to ewentualnie w tle i niekoniecznie
oglądałam m.in. (wiem, wiem ogromny misz masz xD )
Code Geass
Fate/Stay Night
Witch Hunter Robin
Zombie Loan
Zero no tsukaima
Shakugan no shana (I, II)
Vision of Escaflowne
Basilisk
Blood+
Chrno Crusade
Claymore
FMA
2. Czegos podobnego do Death Note, Ergo Proxy?
Będę bardzo wdzięczna za propozycje :D |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 27-03-2008, 20:43
|
|
|
Polecam Seirei no Moribito, bardzo dobre fantasy z dużym naciskiem na relacje międzyludzkie. Może też spodoba sie Darker than Black, diametralnie inne jeśli chodzi o klimat ale również może się podobać.
Recenzje obydwu serii dostępne na Tanuki. |
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 27-03-2008, 21:28
|
|
|
1. Może coś z dzieł Clampa? X, Tsubasa Chronicle, XXXholic. Typowe fantasy to, to nie są, ale spełniają resztę warunków.
2. Ergo Proxy to cyberpunk i jeśli szukasz czegoś w mrocznych, ciężkich klimatach to polecam Lain i Texnoloyze (nie wiem czy dobrze napisałam). Tego drugiego co prawda nie oglądałam, ale ludzie sobie chwalą. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-03-2008, 21:35
|
|
|
aviee napisał/a: | Szukam
1. jakiegoś dobrego anime fantasy/wampiry/elementy magiczne/nadprzyrodzone moce
mile widziany byłby wątek miłosny ale to ewentualnie w tle i niekoniecznie |
Record of Lodoss War albo Magic Kinght Rayearth? |
|
|
|
|
|
aviee
Gość
|
Wysłany: 27-03-2008, 23:24
|
|
|
O Seirei no Moribito słyszałam i niedługo mam dostać od kolegi
Darker Than Black, X, Tsubasa Chronicle, SE Lain i Magic Kinght Rayearth (jeszcze w dzieciństwie xD, leciało na RTLu po Dragon Ballu lub Czarodziejkach z księżyca, już nie pamiętam <lol>) oglądałam
Resztę chętnie przejrzę :D Może jeszcze jakieś (mniej znane) propozycje? (wiem praktycznie nie skonkretyzowałam czego szukam ale taka ze mnie eklektyczka xp ) |
|
|
|
|
|
kuku
Gość
|
Wysłany: 28-03-2008, 00:05
|
|
|
a co polecacie cos podobnego do naruto, bleach, claymore zeby akcja byla? |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 28-03-2008, 15:12
|
|
|
kuku bardzo dobry jest Hunter x Hunter. Jest to dla mnie o kilka nieb lepszy shonen od Bleacha czy Naruto. Tzn może z 60 pierwszymi (świetnymi) odcinkami Bleacha ciężko porównywać, ale Hunter przynajmniej trzyma równy poziom..
Bardzo też spodobało mi się Hikaru no Go, właściwie mało tam akcji a jednak nie mogłam się oderwać i oglądałam po 10 odcinków naraz. Nie zniechęcaj się, obejrzyj najpierw 2-3 odcinki. Naprawdę warto. |
|
|
kuku
Gość
|
Wysłany: 28-03-2008, 16:02
|
|
|
no ja nadal ogladam bleacha co wyjdzie nowy odcinek ale masz racje tez mi sie wydaje ze poziom spada:/
dzieki za rade napewno sprawdze |
|
|
|
|
|
cesarz vedry
Geeasowany
Dołączył: 27 Gru 2005 Skąd: na pewno nie z tego świata Status: offline
|
Wysłany: 28-03-2008, 20:36
|
|
|
Bo ja wiem czy poziom Bleach spada ? Mnie się teraz podoba i to bardzo, faktycznie, że troszke przesadzili z tym rozdzieleniem się i każdy miał walke na 2 odcinki, ale teraz to się robi ciekawie. Co do anime w którym jest akcja i krew się leje :
Berserk
Basilisk
Samurai Champloo (gorąco polecam, walki świetnie zrobione)
Devil May Cry (kochany Dante ;) )
A dla Aviee:
Twelve Kingodms Anime to zmusza do myślenia, jest fantasy, akcja też się dzieje, a wszustko w klimatach antycznych chin |
|
|
aivee
Gość
|
Wysłany: 29-03-2008, 15:44
|
|
|
Chodzi o Yuuni Kokki (na pewno coś przekręciłam) ? Widziałam i rzeczywiście bardzo dobre. W sumie widziałam już wiele serii i nie sposób mi ich wszystkich wypisać... dlatego pytałam się o jakieś mniej znane serie... heh... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|