Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
Ksenian
|
Wysłany: 16-07-2007, 22:18
|
|
|
Lain, Salva bardzo Wam dziekuje aczkolwiek te anime juz widzialam :) mam nadzieje ze znajdzie sie osoba ktora bedzie mogla mi jeszcze cos polecic... |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 17-07-2007, 08:21
|
|
|
Podobnie efektowny "harem" jak w Pretear znajdziesz w Harukanaru Toki no Naka de - http://anime.tanuki.pl/strony/anime/875/rec/896 - ja tego bardzo wysoko nie oceniłam, bo to rzecz "dla amatorek", ale właśnie Tobie ma spore szanse się podobać. Z innych ze stadem panów (ale bohaterka nie ma żadnych supermocy) jest La Corda d'Oro ~Primo Passo~. No i oczywiście jest jeszcze Ouran High School Host Club...
Pytanie, co bardziej Cię interesuje - jeśli efektowni faceci, to w grę wchodzi jeszcze na przykład Get Backers, mnie się to bardzo przyjemnie oglądało. A z magical girls o ile się nie mylę dobra jest Nanoha - http://anime.tanuki.pl/strony/anime/599/rec/606 albo Princess Tutu - http://anime.tanuki.pl/strony/anime/731/rec/743 |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
|
|
|
|
Veritas
Panties, Panties, Panties
|
Wysłany: 27-07-2007, 20:31
|
|
|
Hmm, właśnie obejrzałem do końca Beck - anime genialne, zwaliło mnie po prostu z nóg i mógłbym pisać o nim do samego rana..
W związku z tym mam pytanie, czy znacie podobne tytuły do Beck? (chodzi mi o realistyczne, anime pozbawione super mocy i tym podobne.. traktujące o życiu codziennym - jakiś dramat, może komedia romantyczna - tylko bez nawiązań do szkół ^^ bo tych to akurat masę już obejrzałem ; )) z góry dziękuję :) |
_________________ "Please don't worry, Mister, I only came here to obliterate you- not rob you." |
|
|
|
|
Bajachikoma
Indywiduaristo
|
Wysłany: 30-07-2007, 12:10
|
|
|
Zobaczyłem własnie Samurai Champloo :) Niesamowita seria. Naprawde wspanieła przygoda. Poszczególne odcinki czasami miażdza, duzo chumoru ale i powagi a ta podana naprawde miażdząco. I teraz szukam czegos podobnego ?? Anime o samurajach, raczej takiej realnej ( a nie jakies potwory i spółka). Własnie czekam na Afro Samurai, ale szukam czegos w podobie ?? Albo chociaż dobra historia o samurajach. |
_________________ !! !! !! Fruźki wolą optymistów !! !! !!
|
|
|
|
|
mikolajp
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-07-2007, 19:03
|
|
|
Raczej Basilisk lub Kenshin, niż Hakkenden. To serie bardziej rozrywkowe, łatwiej trafiające w gusta. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
arowe
|
Wysłany: 30-07-2007, 21:26
|
|
|
Oglądam właśnie Claymore. Pierwsze skojarzenie jakie przyszło mi do głowy to seria podobna do Vampire Princes Miyu. Ale bardziej przypomina Wiedzmina, tylko w roli głównej blond laska z wielkim mieczem. Jak dla mnie bomba, seria bardzo wciągajca, jestem na 7 ep i mogę powiedziec że sporo się dzieje i będzie się działo. Może ci sie spodoba, Polecam! |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 30-07-2007, 22:00
|
|
|
Veritas, obawiam się, że to dość wąski zakres. Ale z tego, co oglądałam, mógłbyś spróbować Human Crossing. Albo Rumic Theater - tak, tam się pojawiają elementy nadprzyrodzone, ale nie wszystkich opowieściach, a zapewniam, że jest to rzecz bardzo warta obejrzenia. Poza tym koniecznie Hataraki Man - to jedna z lepszych serii, jakie widziałam. A jeśli nie przeszkadzają Ci studenci (nie wiem, na ile "szkoła" odnosi się do szkoły = liceum), to polecam jeszcze Honey & Clover oraz Nodame Cantabile. Poza tym Planetes, bo wprawdzie to jest science-fiction, ale dość solidne i bez cudów0-wianków-mechów, za to właśnie z silnym akcentem na wątki obyczajowe. I jeszcze z filmów: Only Yesterday i Umi ga Kikoeru :)
Bajachikoma - z samurajskich jako takich parę by się znalazło, ale Champloo jest mocno oryginalny, więc jeśli chodzi o samurajów - to tak, ale samuraje w tym klimacie, to ciężko. Wbrew pozorom "podobne" w klimacie wydało mi się Kemonozume, ale ze względu na kreskę może być ciężkie do przyswojenia. Natomiast proponowałabym rzucić też okiem na Ayakashi Ayashi, to jest całkiem udana seria. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 31-07-2007, 08:25
|
|
|
Veritas - jeżeli masz ochotę na naprawdę poważne klimaty, spróbuj Koi Kaze albo Perfect Blue. Traktują właśnie o życiu codziennym - czy może raczej o tym, jak bardzo i jak łatwo "życie codzienne" może zamienić się w dramat. |
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 03-08-2007, 22:22
|
|
|
Możecie polecić jakieś postapokaliptyczne anime? Oprócz Hokuto no Ken i powiedzmy Triguna. Coś w klimatach Mad Maxa, Fallouta itp. Mangi też mogą być (poza oczywistymi kandydatami, które mam: Akira, Alita, Eden).
Przeglądając internet znalazłem jeszcze Avengera, a pod gatunkiem SciFi animenfo i aniDB rozumieją dużo różnych rzeczy. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
mikolajp
|
Wysłany: 03-08-2007, 22:36
|
|
|
Texhnolyze oraz Ergo Proxy. Oba moim zdaniem świetne, ze wskazaniem na to pierwsze. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 03-08-2007, 23:24
|
|
|
Appleseed to typowe anime postapokaliptyczne, nie zaskakujące niczym szczególnym. Wolf's Rain ukazuje standardowe postapokaliptyczne scenerie, ale z punktu widzenia istot, które do tego upadłego świata nie przynależą. Gin-iro no kami no Agito epatuje niesamowitymi krajobrazami, ale niestety jest raczej słabe jeżeli chodzi o fabułę. Yokohama Kaidashi Kikou stawia sytuację na głowie - pokazuje zniszczony, wyludniony świat w taki sposób, że wydaje się atrakcyjny. Bardzo przewrotne anime, i zdecydowanie najlepsze z całej czwórki. |
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 05-08-2007, 21:00
|
|
|
Z powyższych jedynie Texhnolyze nie widziałem. W przypadku Ergo Proxy czekam na dalsze wydania A-G. Dzięki za pomoc. Szukam dalej.
Avenger okazał się niezbyt fajnym anime i nie w temacie:/ |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 05-08-2007, 22:10
|
|
|
Hmm... trudny przypadek. Mogę zaproponować Nausicaä of the Valley of Wind - dobre anime, ale nie umywające się do epickiej mangi. Może jeszcze Gilgamesh, seria z kilkoma ciekawymi pomysłami i oryginalną grafiką, ale niestety raczej słaba jeżeli chodzi o ogólną fabułę. Jeżeli jesteś naprawdę zdesperowany, pozostaje Daphne, ale raczej nie polecam. Jedyne, co w tej serii może budzić zainteresowanie to świat, cała reszta leży. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|