Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime widzieliście?/Widziałem (...) co polecicie? 1 |
Wersja do druku |
Takius-kun
Dołączyła: 10 Sie 2007 Skąd: się biorą dzieci? Status: offline
|
Wysłany: 10-08-2007, 20:47
|
|
|
Ragnarok the animation. Wiem, że nie którym to się nie podoba i oceny sa dość kiepskie. Ale ja po prostu zakochałam się w tym anime. |
|
|
|
|
|
Gość
Gość
|
Wysłany: 20-08-2007, 10:50
|
|
|
Witam!
Interesują mnie klimaty fantasy, przeczytałem już bardzo dużo książek z tego gatunku. Oglądnąłem Naruto i Naruto Shippuden, Shaman King, Origin: Spirits of the past, kilka pierwszychodcinków Tsubasa Chronicle, Spirited Away: W Krainie Bogów, Steamboy.
Macie może jakieś propozycje w kierunku fantasy?
Nie chcę, żeby te Anime były przeznaczone dla młodszych widzów. Mam już 16 lat. Wątki humorystyczne mile widziane. Nie lubię horrorów, jednak czasami mogę się przestraszyć :P.
Zdaję sobie, że fantasy to obszerny dział, więc proszę o tak z 5-10 godnych polecenia seriali lub filmów.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 20-08-2007, 11:13
|
|
|
Z tych klimatów może Inuyasha, Kenshin, pod fantasy podchodzi tez Utawarerumono.
Z lżejszych Slayers, Dragon Half i Gokudo. |
|
|
|
|
|
cintra
|
Wysłany: 20-08-2007, 11:42
|
|
|
hm, a może Zero no Tsukaima? klimaty fantasy, może nie do końca typowe, ale za to z dużą dozą humoru. |
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 20-08-2007, 17:01
|
|
|
Polecam 12 Kingdoms i Crest of the Stars. Pierwsza to wielowątkowa ekranizacja właśnie opowieści fantasy. Humoru mało, ale klimat ogólnie bardzo dobry. Drugie to typowa Space Opera-mieszanka SF i fantasy- w tym wypadku elfy w kosmosie :) |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 20-08-2007, 17:23
|
|
|
Scrapped princess
Ghost Hunt (nie fantasy ale fabuła obraca się wokół zjawisk nie bardzo wytłumaczalnych naukowo...) |
|
|
czaps89
|
Wysłany: 21-08-2007, 11:58 anime z pieknymi aniolami
|
|
|
Witam, mam prosbe, moglby mi ktos nasunac jakies fajne tytuly o aniolach? chodzi i o takie z wyjasniona kreska i wogole...takie bardzo przyjemne dla oka i dodatkowo z niezla fabula. Bylbym wdzieczny ^^ |
_________________ moze tak, moze nie, moze <pryk>, a kto to wie xD |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-08-2007, 12:06
|
|
|
czaps89 napisał/a: | chodzi i o takie z wyjasniona kreska i wogole... |
A ja bym chciała wiedzieć co to jest 'wyjaśniona kreska'...
Poza tym do zadawania tego typu pytań służy ten temat: http://forum.tanuki.pl/tematy10/2973.htm
I dlatego też moderatorka przyszła, prychnęła i scaliła tematy. Na przyszłość proszę używać funkcji "szukaj" oraz przyglądać się przyklejonym tematom... Mai |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 21-08-2007, 12:15
|
|
|
Cytat: | Witam, mam prosbe, moglby mi ktos nasunac jakies fajne tytuly o aniolach? chodzi i o takie z wyjasniona kreska i wogole...takie bardzo przyjemne dla oka i dodatkowo z niezla fabula. Bylbym wdzieczny ^^ |
Wyjaśnioną kreskę mają Oh My Goddess i Angel Sanctuary. Powiedz tylko, na co Ci je mamy nasunąć... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 24-08-2007, 21:37
|
|
|
Po pierwsze:
Post Duczmena NIE był odpowiedzią na jakiekolwiek pytanie. Jak wyraźnie napisano w poście pierwszym tematu http://forum.tanuki.pl/tematy10/2973.htm#120450
Cytat: | Temat służy do zadawania pytań o serie polecane w jakiejś kategorii. Innymi słowy, mogą się tu znaleźć pytania w rodzaju: "jakie komedie romantyczne polecacie?", "co podobnego do aaa mógłbym obejrzeć", względnie "Widziałam bbb, ccc i ddd - podsuńcie coś w podobnych klimatach?" | Wyklucza to na wstępie wyliczankę "co widziałem i uważam za fajne".
Po drugie:
Zarówno temat o Berserku jak i o FLCL już istnieje. Radzę więc tam pisać.
Post zostaje usunięty.
IKa |
|
|
|
|
|
Grethort
|
Wysłany: 27-08-2007, 09:49
|
|
|
Ja oglądnąć Chobits - Chobits mi się spodobać - ja szukać czegoś podobnego w stylu Chobits - co wy mi polecić?
Umba! |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 27-08-2007, 10:30
|
|
|
Spróbuj zainteresować się Kidou Tenshi Angelic Layer. Można to potraktować jako coś w rodzaju "prequela" do Chobits, z akcją umiejscowioną w tym samym świecie. Niiektóre postacie pojawiają się w obu produkcjach, wyjaśnione jest także kilka niedomówień z Chobitsa (np. kwestia siostry Minoru). Recenzję możesz znaleźć tutaj - http://anime.tanuki.pl/strony/anime/212/rec/209 |
|
|
|
|
|
Nikodemsky
Beauty of Silence
|
Wysłany: 28-08-2007, 00:39
|
|
|
Witam, jestem nowy, więc w razie czego proszę o wyrozumiałość :) (czytałem pierwszego posta jakby co :P )
chciałbym prosić o radę, ponieważ nie wiem co ciekawego mógłbym sobie obejrzeć, z mang obejrzanych przypadających mi do gustu: Full Metal Alchemist, Full Metal Panic + Fumoffu, Great Teacher Onizuka, Trigun, chobits, Slayers, Devil May Cry, Hellsing, RahXephon, Green Green, Love Hina, School Rumble (dwie serie + ova), Love Hina, Shingetsuhan Kitsune - serie które obejrzałem i oglądało się z ciekawością.
serie które oglądałem i odpadają: Onegai Teacher(średni poziom :\ można obejrzeć ale nic specjalnego), Cowboy Beebop(w tym nie mogłem znaleźć nic ciekawego po obejrzeniu całej serii), Oh! MY Goddess(tutaj spodziewałem się czegoś ciekawszego, było niezłe i można było momentami się pośmiać, ale to nie jest jeszcze "to" ) Neon Genesis Evangelion (sama historia fajna, niepotrzebne rozmyślania i pokręcone wszystko trochę, mogłoby wyjść cudo :P ), AIR (wyciskacz łez, nie byłoby to złe gdyby niesatysfakcjonujące zakończenie serii :( ), He is My Master (średnie ecchi, dość dokładna kreska, ale rumieńce kompletnie niepotrzebne :P taki dodatek off. :> no i humor troszke dziwny), Mahou Sensei Negima(trochę powyżej przeciętnej, myślałem że będzie gorsze ale w miarę przyjemnie się oglądało)
Jestem dość wybredny jak widać ( :P ) ale to żeby bardziej ukształtować styl, który lubie, mam nadzieje że da radę coś wymyślić
i druga prośba, przy propozycjach prosiłbym o krótki i zwięzły opis, ponieważ recenzje czytam, no ale to nie wszystko :)
z góry dziękuje i pozdrawiam. |
_________________ http://myanimelist.net/animelist/Nikodemsky |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|